Off Topic
Diskusia o témach, ktoré sa netýkajú železnice.
Podradené diskusné témy
Táto diskusná téma je ukončená a nie je v nej možné pridávať diskusné príspevky.
To kde a ako sa bude testovať nevie nikto jedno je isté že to testovanie bude dobrovoľne povedala Caputova , predceda lekárskych odborov tiež povedal že neprichádza do úvahy aby človek čo sa nedá testovať nedostane aj špeciálnu lekársku starostlivosť,ten Zmatovic len šíri a dezinformuje národ.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/889741/
mikulik. Ja som toto adresoval hlavne Anjelovi. Lebo ho, aj jeho názory som poznal. A aj viem koho volil... Teba nepoznám, len raz som Ťa videl na narodeninovej akcii.
Viem, že veľa železničiarov zdieľa kotlebovsko-harabinovské názory.
Anjel. Ty všetko hneď odsúdiš! Už vieš, že sa bude testovať v škole, alebo v stane? Nevieš! Ani ja. Ale už vypisuješ.
Viem, že veľa železničiarov zdieľa kotlebovsko-harabinovské názory.
Anjel. Ty všetko hneď odsúdiš! Už vieš, že sa bude testovať v škole, alebo v stane? Nevieš! Ani ja. Ale už vypisuješ.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/889737/
kamilk : ...tak si spravíme branné cvičenie
V Poprade sme ako žiaci chodili na branné cvičenie asi 3 km za sídlisko Juh do lesa ku Gánovciam alebo na Kvetnicu. Dozvedeli sme sa,ako používať plynovú masku alebo ako sa správne ukryť v lese pred nepriateľom.Nikto na tých branných cvičeniach vtedy nepredpokladal,že o nejakých 30 rokov neskor sa do Európy rozšíri nebezpečný vírus z Činy,na ktorý zomrelo doteraz 1 mil 123 tis ľudí a nakazilo sa 40 mil.
V Poprade sme ako žiaci chodili na branné cvičenie asi 3 km za sídlisko Juh do lesa ku Gánovciam alebo na Kvetnicu. Dozvedeli sme sa,ako používať plynovú masku alebo ako sa správne ukryť v lese pred nepriateľom.Nikto na tých branných cvičeniach vtedy nepredpokladal,že o nejakých 30 rokov neskor sa do Európy rozšíri nebezpečný vírus z Činy,na ktorý zomrelo doteraz 1 mil 123 tis ľudí a nakazilo sa 40 mil.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/889731/
Janci.je jasné už teraz,že keď chce Matovič celoplošne testovať,tak testovacie miesta musia byť v každej obci,aj napr.v okrese Medzilaborce.K tomu treba vybudovať nejaké stany,a kde ich vláda vezme ? To akože chcú testovať v objektoch ako sú školy,obecné úrady atď ? Všade musia zabezpečiť dezinfekciu atď.
Koky tu napísal,že aj bez testu niekto dostane sms,že je pozitívny
Áno,aj u nás na ZAP Praha sa takéto informácie objavili
V lete otvorením hraníc sa to pokazilo všade.Vedci aj lekári pripúšťali ďalšiu,2.vlnu,ale politici to podcenili
V Čechách sa venovali zbytočným volbám do senátu,a keď už skončili volby,tak denne začalo pribúdať 5 tisíc nakazených,výmena ministra zdravotníctva prišla neskoro a súčasná situácia v ČR je taká,že sa ďalšie opatrenia prihadzujú salámovou metódou každý 2 deň.
Ani v susednom Maďarsku nie je ideálna situácia,zatvorili hranice ale aj tak denne pribúdajú stovky nakazených.
Ten vírus je medzi nami a nepodarí sa ho hneď zlikvidovať,bohužiaľ
Koky tu napísal,že aj bez testu niekto dostane sms,že je pozitívny
Áno,aj u nás na ZAP Praha sa takéto informácie objavili
V lete otvorením hraníc sa to pokazilo všade.Vedci aj lekári pripúšťali ďalšiu,2.vlnu,ale politici to podcenili
V Čechách sa venovali zbytočným volbám do senátu,a keď už skončili volby,tak denne začalo pribúdať 5 tisíc nakazených,výmena ministra zdravotníctva prišla neskoro a súčasná situácia v ČR je taká,že sa ďalšie opatrenia prihadzujú salámovou metódou každý 2 deň.
Ani v susednom Maďarsku nie je ideálna situácia,zatvorili hranice ale aj tak denne pribúdajú stovky nakazených.
Ten vírus je medzi nami a nepodarí sa ho hneď zlikvidovať,bohužiaľ
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/889729/
mimochodom Kotlebu som nevolil a ani Harabina. ale ked v nietorych zivotnych temach mam podobny nazor (z vlastneho usudku- pripustam: mozem sa mylit).......... som ja alebo niekto iny (anjel777) automaticky Kotlebovec ?????????????
-chcem byt optimista: takto si to nemyslel dufam :-)
PS: prepacte, ale ma ten trapny koment (dufam ze len nestastne napisany) nastartoval a nedalo mi nezareagovat.
PS2: veci nie su len cierne a biele......a mam svoj nazor bez toho, aby som sa musel idetfikovat-zaradit-pridat k neakym polit. stranam, neakym ''-izmom'' ktore media opakovane nadhazduju ako jedine mozne zivotne postoje-nazory.
-chcem byt optimista: takto si to nemyslel dufam :-)
PS: prepacte, ale ma ten trapny koment (dufam ze len nestastne napisany) nastartoval a nedalo mi nezareagovat.
PS2: veci nie su len cierne a biele......a mam svoj nazor bez toho, aby som sa musel idetfikovat-zaradit-pridat k neakym polit. stranam, neakym ''-izmom'' ktore media opakovane nadhazduju ako jedine mozne zivotne postoje-nazory.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/889728/
Anjel. Už mi normálne ''chýbal'' nejaký prokotlebovsky a proharabinovský príspevok v tomto fóre.
Ešte ani presne nevieme ako budú testovacie miesta vyzerať a už vynášaš súdy, že tam budú fronty čakajúcich a nakazíme sa.
Ja počkám na ďalšie informačné detaily a na základe toho, aj zdravého úsudku sa rozhodnem, či pôjdem.
Len žiaľ tu a ako sledujem bežné médiá, tu a aj v ČR je už ohľadom opatrení disciplína zlá, tak ešte budú ťažké časy.
Ešte ani presne nevieme ako budú testovacie miesta vyzerať a už vynášaš súdy, že tam budú fronty čakajúcich a nakazíme sa.
Ja počkám na ďalšie informačné detaily a na základe toho, aj zdravého úsudku sa rozhodnem, či pôjdem.
Len žiaľ tu a ako sledujem bežné médiá, tu a aj v ČR je už ohľadom opatrení disciplína zlá, tak ešte budú ťažké časy.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/889724/
Takže povedzme zistia, že je nakazených 500 000 ľudí (možno viac) a tí budú musieť ísť do karantény? To tí ľudia nebudú nikde chýbať?
Ja osobne som bol testovaný už šesťkrát (dvakrát rýchlotestom na protilátky z krvi, štyrikrát PCR testom), vždy bol výsledok negatívny. Naposledy som sa dal testovať minulý piatok v Brne, aby som nemusel ísť po návrate domov do karantény (aj tak ma na hranici nezastavili, takže som ten test vlastne platil zbytočne).
Pracujem z domu, medzi ľudí chodím minimálne (len nakúpiť). Nepovažujem za potrebné dať sa testovať za dva týždne znova. Ešte by som sa tam mohol nakaziť.
Ešte k tomu čakaniu na výsledok: to nemôžu výsledok testu posielať mailom či SMSkou?
Ja osobne som bol testovaný už šesťkrát (dvakrát rýchlotestom na protilátky z krvi, štyrikrát PCR testom), vždy bol výsledok negatívny. Naposledy som sa dal testovať minulý piatok v Brne, aby som nemusel ísť po návrate domov do karantény (aj tak ma na hranici nezastavili, takže som ten test vlastne platil zbytočne).
Pracujem z domu, medzi ľudí chodím minimálne (len nakúpiť). Nepovažujem za potrebné dať sa testovať za dva týždne znova. Ešte by som sa tam mohol nakaziť.
Ešte k tomu čakaniu na výsledok: to nemôžu výsledok testu posielať mailom či SMSkou?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/889718/
osobne to pokladam za (skoro) zbytocnost. okrem statistiky to nic ne(vy)riesi:
-co to chytili sa tym rychlejsie nevyliecia
-ako pises, vysoka pravdepodobnost ze to chytia v tych frontach dalsi
-bude zima, akurat tak k prechladnut s kovidom alebo bez neho
-celkova presnost-zarucenost vysledkov je +- mikrobus (inkubacna doba)
-poslat do tej fronty starych- chorlavych uplne nerozumne riziko.
-ludia co maju podozrenie sa mozu otestovat aj v tomto ''rezime''
-skor by som ludi neako motivoval, aby v pripade podozrenia sa dali testovat sami.
-co to chytili sa tym rychlejsie nevyliecia
-ako pises, vysoka pravdepodobnost ze to chytia v tych frontach dalsi
-bude zima, akurat tak k prechladnut s kovidom alebo bez neho
-celkova presnost-zarucenost vysledkov je +- mikrobus (inkubacna doba)
-poslat do tej fronty starych- chorlavych uplne nerozumne riziko.
-ludia co maju podozrenie sa mozu otestovat aj v tomto ''rezime''
-skor by som ludi neako motivoval, aby v pripade podozrenia sa dali testovat sami.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/889716/
Celoplošné testovanie Slovákov na covid ...
Aký máte na tento projekt názor ?
Takže,ak budú občania čakať na výsledky rýchlotestov 20-30 min pohromade tak je velké riziko nakazenia,nebudú dodržané 2 pravidlá NS,odstupy 2 m + zhromaždenie do xy osob
Vedci informujú,že inkubačná doba tohto vírusu je aj 8-10 dní,ak niekto bude mať výsledok testu negatívny,4.deň po testovaní už može byť v teplotách a kašli chorý a teda pozitívny
Ďalej by mal matelko zabezpečiť,aby Slováci s trvalým bydliskom v SR a pracujúcimi v ČR nemuseli na hranici predložiť výsledok neg.testu z ČR
Ohrozená skupina dochodcov by sa hromadného testovania vobec nemala zúčastniť,prečo matelko určil 2 hodiny na nákup aby sa seniori chránili :
Celé toto skončí fiaskom.O vyhodených miliónoch ani nehovoriac
Aký máte na tento projekt názor ?
Takže,ak budú občania čakať na výsledky rýchlotestov 20-30 min pohromade tak je velké riziko nakazenia,nebudú dodržané 2 pravidlá NS,odstupy 2 m + zhromaždenie do xy osob
Vedci informujú,že inkubačná doba tohto vírusu je aj 8-10 dní,ak niekto bude mať výsledok testu negatívny,4.deň po testovaní už može byť v teplotách a kašli chorý a teda pozitívny
Ďalej by mal matelko zabezpečiť,aby Slováci s trvalým bydliskom v SR a pracujúcimi v ČR nemuseli na hranici predložiť výsledok neg.testu z ČR
Ohrozená skupina dochodcov by sa hromadného testovania vobec nemala zúčastniť,prečo matelko určil 2 hodiny na nákup aby sa seniori chránili :
Celé toto skončí fiaskom.O vyhodených miliónoch ani nehovoriac
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/889710/
Takže diskusia Topky a Čas je smerodajná na určovanie miery nenávisti voči vláde?
Hm, a napadlo niekoho, že sú to tí istí diskutéri s mnohými účtami?
A ako je možné, že od prvého nástupu do zamestnania nič iné nepočujem na šatni, len:
prívlastok Havel, prívlastok Mečiar, prívlastok Slota, prívlastok Dzurinda, prívlastok Radičová, prívlastok Gašparovič, prívlastok Fico, prívlastok Danko, prívlastok Kiska, prívlastok Pellegrini, prívlastok Čaputová, prívlastok Kollár, prívlastok Matovič... a víťaz: prívlastok a národnostná príslušnosť Bugár už 28 rokov.... hmm.
Hm, a napadlo niekoho, že sú to tí istí diskutéri s mnohými účtami?
A ako je možné, že od prvého nástupu do zamestnania nič iné nepočujem na šatni, len:
prívlastok Havel, prívlastok Mečiar, prívlastok Slota, prívlastok Dzurinda, prívlastok Radičová, prívlastok Gašparovič, prívlastok Fico, prívlastok Danko, prívlastok Kiska, prívlastok Pellegrini, prívlastok Čaputová, prívlastok Kollár, prívlastok Matovič... a víťaz: prívlastok a národnostná príslušnosť Bugár už 28 rokov.... hmm.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/889176/
To máš z pohľadu pracujúceho. Ale priznávam sa, že som prednedávnom dostal coronu aj ja a študijné povinnosti si plním cez PC naďalej. A konkrétne u nás doma to ničnerobenie rozhodne neplatí, ale to je už iná kapitola, nad ktorou tu nechcem vyplakávať, a pritom nerobíme žiadne stavbárske práce.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/888692/
zlata korona
- si pozitivný ale nič ti nie je, nič ťa nebolí, nikde ťa nesvrbí, nikde ťa neťaží, proste žiadny príznak.....
(to o niekoľko rokov budú ľudia takí sprostí, že si dajú otestovať prázdnu peňaženku, a keď im test víjde pozitívny, na základe ktorého je peňaženka plná, tak tomu budú veriť, že je plná)
- si doma, všetkých máš doma, dva týždne, nič nerobíte, flákate sa po dome, alebo zateplujete chalupu, prerábate strechu, betónujete (všetko potrebné ti dovezú) alebo sedíš za počítačom, pozeráš televízor, ješ a piješ, celý deň grilovačka a opekačka, keď už nemáž to, tak ti dovezú
- do roboty nechodíš a dostávaš za to peniaze
zlatá korona - lepšie ako zápal stavca na chrbtici
- si pozitivný ale nič ti nie je, nič ťa nebolí, nikde ťa nesvrbí, nikde ťa neťaží, proste žiadny príznak.....
(to o niekoľko rokov budú ľudia takí sprostí, že si dajú otestovať prázdnu peňaženku, a keď im test víjde pozitívny, na základe ktorého je peňaženka plná, tak tomu budú veriť, že je plná)
- si doma, všetkých máš doma, dva týždne, nič nerobíte, flákate sa po dome, alebo zateplujete chalupu, prerábate strechu, betónujete (všetko potrebné ti dovezú) alebo sedíš za počítačom, pozeráš televízor, ješ a piješ, celý deň grilovačka a opekačka, keď už nemáž to, tak ti dovezú
- do roboty nechodíš a dostávaš za to peniaze
zlatá korona - lepšie ako zápal stavca na chrbtici
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/888689/
2-fuuuu, nar. jazda VLAKY.NET a ja to bolo davno,......ale klobuk dole, ze si ma pamatas .
3- ono je mozne, ze dost zelezniciarov (beznych ludi) ma pro-Slovenske, pro-narodne, pro-rodinne nazory z vlastnej hlavy (srdca) a je len zhoda okolnosti, ze za tie sa zasadzuju menovani politici.........teda ludia vobec nemusia ''zrat'' konkretnych politikov- ani nemaju chut sa s nimi (ich nazormi- lebo to povedal Kotleba,.....) stotoznovat a pritom v niecom maju ''nazorovy prienik''- povedane povolebne.
4-Anjela nepoznam ale akebyze bol aj Kotlebovec, stale lepsie ako ultra progresivno-liberalne dieta zapadnej egocentrickej pakultury, ktora nepopieratelne sposobuje rozklad (povodnej) Europskej spolocnosti.