Film a železnica
Diskusná téma venovaná filmom, kde hrala železnica,. Je jedno, v akej súvislosti budu filmy súvisieť so železnicou. Ako žiarivý príklad by som rád rád uviedol československý film Proč?.
Podradené diskusné témy
Ad Valach: S tým Sergejom máš pravdu, ja som sa preklepol. Niekde inde som písal o Sergeji 368 a v hlave sa mi to pomotalo. V Peacemeakerovi (to je za slovo ) účinkovala 312.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/74057/
Slovenský: "Pehavý Max a strašidlá", resp. "Teta" - časť "Automobil"
Francúzsko: "Ešte jeden blbec na večeru"- v úvode sa dej odohráva v TGV
Anglicko: "Veľká vlaková lúpež" - podľa skutočnej udalosti, nakrútená bola aj francúzska paródia.
Amerika: Takmer v každom filme americkej produkcie prelietavajú autá na priecestiach tesne pred vlakmi, v ďalších zase zlyhávajú brzdy a pritom sa "hrdinovia" držia kolesa ručnej brzdy, v "Zberateľovi kostí" sa Angelina Jolie hrdinsky vrhá pred vlak, aby ho zastavila.
Western: Nebol by western westernom, keby tam neprepadli poštový vlak.
Romantika: V každom správnom romantickom filme prichádza krásna dievčina alebo urastený džentlmen na vidiek vlakom, ktorý ťahá parný rušeň.
Taliansko: "Maléry pána účtovníka" - cesta v lete na lyžovačku, nezabudnuteľná scéna s lyžiarkou cez podlahu a zažívacie problémy v lôžkovom vozni.
Nemecko: Neviem už názov nízkorozpočtového filmu, ale bol nakrúcaný v Česku a všetky české vozidlá mali ČD prelepené symbolom DB - celkom som sa pobavil.
Rakúsko: "Komisár Rex" - niekoľko dielov bolo nakrútených v koľajisku viedenských S-Bahn a niektorých staníc.
Francúzsko: "Ešte jeden blbec na večeru"- v úvode sa dej odohráva v TGV
Anglicko: "Veľká vlaková lúpež" - podľa skutočnej udalosti, nakrútená bola aj francúzska paródia.
Amerika: Takmer v každom filme americkej produkcie prelietavajú autá na priecestiach tesne pred vlakmi, v ďalších zase zlyhávajú brzdy a pritom sa "hrdinovia" držia kolesa ručnej brzdy, v "Zberateľovi kostí" sa Angelina Jolie hrdinsky vrhá pred vlak, aby ho zastavila.
Western: Nebol by western westernom, keby tam neprepadli poštový vlak.
Romantika: V každom správnom romantickom filme prichádza krásna dievčina alebo urastený džentlmen na vidiek vlakom, ktorý ťahá parný rušeň.
Taliansko: "Maléry pána účtovníka" - cesta v lete na lyžovačku, nezabudnuteľná scéna s lyžiarkou cez podlahu a zažívacie problémy v lôžkovom vozni.
Nemecko: Neviem už názov nízkorozpočtového filmu, ale bol nakrúcaný v Česku a všetky české vozidlá mali ČD prelepené symbolom DB - celkom som sa pobavil.
Rakúsko: "Komisár Rex" - niekoľko dielov bolo nakrútených v koľajisku viedenských S-Bahn a niektorých staníc.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/74011/
ad PetoN:ve filmu Peacemaker(Mierotvorca) hrála aji 726 060,měla za sebou calmáky,a v nich hromady rusky mluvících lidí.
A ten sergej byl určitě 781 368??Nebyla to 781 312?
Dále k filmům:v seriálu Zdivočelá země byl nedávno díl v nichž odváželi vozy s koňmi jaroměřskou 310.006.
A ten sergej byl určitě 781 368??Nebyla to 781 312?
Dále k filmům:v seriálu Zdivočelá země byl nedávno díl v nichž odváželi vozy s koňmi jaroměřskou 310.006.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/73877/
Historické vozidlá MDC deponované vo Výhrevni Vrútky (ale nielen tie) účinkovali vo filmoch:
- 433.023 vo filme Doktor Živago,
- 556.036 vo filme o Varšavskom povstaní (na názov si zaboha neviem spomenúť) - ale hoci bolo natočeného viac materiálu, rušeň sa vo filme len mihol v scéne deportácie židov.
- 475.196, 475.1130, 781.368 (tuším) vo filme The Peacemeaker (Mierotvorca). Tam hrali aj ďalšie mašinky, ale z hlavy neviem ktoré.
- 433.023 vo filme Doktor Živago,
- 556.036 vo filme o Varšavskom povstaní (na názov si zaboha neviem spomenúť) - ale hoci bolo natočeného viac materiálu, rušeň sa vo filme len mihol v scéne deportácie židov.
- 475.196, 475.1130, 781.368 (tuším) vo filme The Peacemeaker (Mierotvorca). Tam hrali aj ďalšie mašinky, ale z hlavy neviem ktoré.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/73836/