150/151
Prekvapuje ma, že ešte nikto nezaložil rubriku o týchto obľúbených lokomotívach ČD, ktoré majú milú prezývku "banán". Zvlášť, ak tvarom pripomínajú legendárne 350-ky.
V novom GVD sa rozšírilo ich pôsobenie aj na ŽSR. Jazda "banána" na R 810 "Horehronec" malebnými úsekmi Košice - Margecany v údolí Hornádu s tunelmi, priehradou Ružín a mohutným mostom ponad ňu a spätná strojová jazda patria medzi ozajstné skvosty.
Pozornosť si zaslúži aj nasadzovanie týchto lokomotív na osobných vlakoch v okolí Žiliny a Košíc. Nehovoriac o rýchlikoch Cassovia a Laborec a vlaku IC Odra. Budem rád, ak svoje postrehy a zaujímavosti pridáte do tejto novej rubriky.
Neviem, možno sú ľudia na východe menej rozmaznaní, ale aspoň u nás je tomu tak. Napr. raz keď som šiel našim pomalýkom alla 723, ešte minulý GVD keď chodili B-čka, tak som za tie 3 hodiny viackrát počul cestujúcich pindať.
Ja keď idem vlakom, tak vyhľadávam väčšinou B-čka a skoro vždy je v nich asi polovičná obsadenosť oproti MOV.
Tiež som si zhruba 10-15 rokov dozadu vyberal vozeň podľa typu, podvozkov, náteru, farby poťahov..
Dnes to vonkoncom neriešim a keď čakám na vlak nastúpim a sadnem si do toho, čo pri mne práve zastaví. Ak prechádzam cez súpravu a v B najdem viac voľného miesta ako v Bmpeer, sadnem si do B. ak je volnejšie Bmpeer, idem do Bmpeer.
A čo si všímam, robí to tak aj väčšina bežných ľudí; to že sa B-čkam nejak cielene, resp. zámerne vyhýbajú a sadajú si do nich len v najnutnejších prípadoch, je len taký mýtus alebo zbožná predstava železničných fandov.
Bmeer mám veľmi rád, na ne by som ja osobne nenadával, ale tiež súhlasím s odznetým názorom, že poniektoré naše modernizáty sú zhumplovanejšie ako české humanizáty.
čreping: cestujem celý rok na týždňovky do Prahy a za cenu toho lístka by som mal temer lietadlo ŽA - PHA ... verím že máš na Prahu nacestované asi čosi viac ako ja a že ťa Bčko radené vo vlaku tak nerozladí, no mať RegioJET viac spojovdo ŽA ako ten jeden o 15:12 z PHY nebolo by o čom premýšľať za menej peňazí viac muziky a to je o čo tu ide... mudrlante zdar
Len sa pytam. Ak niekto planuje odpisat, ze muselo, lebo nic ine okrem B nebolo (lebo medved), tukat do klavesnice nemusi.
https://www.youtube.com/watch?v=oQ8rJbTkDfw