Off Topic II [ARCHIV]
Asi si rikate, ze kdyz jedete z prace / do prace, tak at ten cas se krati, kdyz se budu divat z okna vlaku. A najednou jede vas spoj a hele. Souprava je cela posprejovana. Jaky mate nazor na graffity. Copak uz jim nestaci velke plochy a specialni parky pro ty, co ,,radi,, sprejuji? A proc to vzdy odnese zeleznice?
Táto diskusná téma je ukončená a nie je v nej možné pridávať diskusné príspevky.
OnlyK, si nam teda normalne vyrazila dych.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/187754/
Proti sprejerům pomáhá strážníkům technika. Na silnicích zase městská policie nejvíc řeší rychlost
Termovize s dosahem sto metrů nebo dalekohled na noční vidění. To není vybavení vojáků, kteří se chystají do války, takovými přístroji jsou vybaveni i strážníci, kteří je využívají k boji proti sprejerům. „Do konce června zadrželi strážníci devatenáct sprejerů přímo při vytváření čtrnácti nápisů či kreseb," uvedl náměstek primátora Rudolf Blažek.
Chytit pachatele při činu je přitom pro jejich usvědčení nezbytné. Pokud strážníci nechytí sprej ery přímo při kreslení, mají velký problém dokázat jim vinu. V tomto případě ani příliš nepomáhají záběry z městského kamerového systému, protože u soudu nejsou ve většině případů považovány za důkaz.
Škody, které způsobují, jsou obrovské. Třeba Dopravní podnik musel loni na odstranění graffiti dát pět milionů korun, poškození kulturních památek přišlo město na statisíce.
Sprejerům, které městská policie dopadne, hrozí podle zákona až osm let vězení, většinou však dostanou jen veřejně prospěšné práce.
(Regionální mutace| Mladá fronta DNES - Praha)
No vidíte to, Clansman & his armed boys, nikoliv chechtavé železo, ale optika a elektronika, to je hit!
Termovize s dosahem sto metrů nebo dalekohled na noční vidění. To není vybavení vojáků, kteří se chystají do války, takovými přístroji jsou vybaveni i strážníci, kteří je využívají k boji proti sprejerům. „Do konce června zadrželi strážníci devatenáct sprejerů přímo při vytváření čtrnácti nápisů či kreseb," uvedl náměstek primátora Rudolf Blažek.
Chytit pachatele při činu je přitom pro jejich usvědčení nezbytné. Pokud strážníci nechytí sprej ery přímo při kreslení, mají velký problém dokázat jim vinu. V tomto případě ani příliš nepomáhají záběry z městského kamerového systému, protože u soudu nejsou ve většině případů považovány za důkaz.
Škody, které způsobují, jsou obrovské. Třeba Dopravní podnik musel loni na odstranění graffiti dát pět milionů korun, poškození kulturních památek přišlo město na statisíce.
Sprejerům, které městská policie dopadne, hrozí podle zákona až osm let vězení, většinou však dostanou jen veřejně prospěšné práce.
(Regionální mutace| Mladá fronta DNES - Praha)
No vidíte to, Clansman & his armed boys, nikoliv chechtavé železo, ale optika a elektronika, to je hit!
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/187092/
Zbyněk, no jasné, bol to vtip..príspevok som napísal pre upokojenie 350.001-4
Jste stejní jako sprejeři (a už jsem zase u tématu!), ty také nebaví sprejovat tam, kde se to smí.
pokiaľ viem, na rozdiel od znečisťovania dráhových vozidiel a verejných priestranstiev farbou alebo inou látkou teoretické rozoberanie vlastností zbraní na železničiarskou portáli nie je trestným činnom
Jste stejní jako sprejeři (a už jsem zase u tématu!), ty také nebaví sprejovat tam, kde se to smí.
pokiaľ viem, na rozdiel od znečisťovania dráhových vozidiel a verejných priestranstiev farbou alebo inou látkou teoretické rozoberanie vlastností zbraní na železničiarskou portáli nie je trestným činnom
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/186479/
splinterX :
Přikázal... Já jsem vás jen požádal, abyste se se zbrojením, jestliže se bez něj neobejdete, přesunuli do diskuse off topic. Když už montoya byl tak benevolentní, že ji vybudoval.
Ale to vy ne. Jste stejní jako sprejeři (a už jsem zase u tématu!), ty také nebaví sprejovat tam, kde se to smí.
Přikázal... Já jsem vás jen požádal, abyste se se zbrojením, jestliže se bez něj neobejdete, přesunuli do diskuse off topic. Když už montoya byl tak benevolentní, že ji vybudoval.
Ale to vy ne. Jste stejní jako sprejeři (a už jsem zase u tématu!), ty také nebaví sprejovat tam, kde se to smí.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/186478/
blackjack : Nechapem tomuto "Co sa take stalo sak len pomalovali par vagonou", keby tebe niekto posprejoval tvoje vlastne auto, tak by si len mavol rukou a povedal by si, ze sa nic nestalo ? ved len pomalovali nejake auto ? Tebe asi nedoslo, ze poskodili cudziu vec, aj ked sa jedna "len o vagony".
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/185697/
Co sa take stalo sak len pomalovali par vagonou mozno ani nevedeli ze to ma neico s tou nehoodu.Sak taketo veci sa stavaju kazdy den a zrazu ked sa nahodou nieco take stene tak sa o tom zacne pisat inak by sa o tom ani nepisalo sak kho zaujima nejaky obicajni vozen posprejovany to by nokto necital ale ked bol nahodou po nehode a niketo tam zahinul tak samozrejme museli do toho zatiahnut aj sprejerou ako keby ich uz vsedci nezdnasali a este aj toto...Veed to je normalna vec ale ta nehoda to mi je ozaj luto ale ty sprejeri snou nemaju nic spolocne preca tak preco ich spajaju s tnou nehdou...vsade si chce kazdy spravit reklamu strasne s tymi redktorimi!!nahodou vozne po nehode nikto posprejoval tak sa nikto niekomu zcal pchat do zadku lebo to bolo zaujimave a ldia by to citali ale co nepisali o obycajnich graffiti veciach na zeliznici jaaaj sak to nikoho nezaujima nahodou by to ludia necitali tak si urobia reklamu takot na sprejereoch ktory nemaju nic s tou nehodou!!!!!
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/185680/
Sprejeři postříkali odstavené vagóny po sobotní tragické srážce na nádraží v Čerčanech. Zatímco od nárazu rychlíku zdemolovanou zadní lokomotivu pantografu, v níž zahynul strojvůdce, železničáři odvezli, na kolejích stále zůstává přední nepoškozená lokomotiva s několika vozy. "Ty se staly terčem sprejerů. Plocha, kterou poničili, je velká asi 50 metrů čtverečních," potvrdil Právu mluvčí Českých drah Radek Joklík. Vandalové se do sprejování pustili nejspíš v noci na pondělí. Na vozech se objevily různé nápisy červené, modré, černé a bílé barvy. Škoda, kterou neznámí pachatelé způsobili, dosahuje podle Českých drah zhruba 10 tisíc korun. "Vagóny, které zůstaly na nádraží v Čerčanech, nejsou po sobotní srážce přímo provozuschopné a bude třeba je všechny důkladně zkontrolovat. "Předpokládáme ale, že jsou obnovitelné. Nyní je budeme muset navíc přestříkat," dodal Joklík. Případem vandalismu se nyní zabývá benešovská policie. "Je to neuvěřitelná drzost. Pořád tady pobíhají nějací lidé, asi kriminálka, která případ vyšetřovala. Sotva na chvíli zmizí, seběhnou se tihle sprejeři jako supi. Nechápu, jak si to mohou dovolit, zvlášť po takové tragédii," zlobila se žena pracující na nádraží, která nechtěla prozradit své jméno.
(Novinky.cz)
(Novinky.cz)
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/185426/