ŽSR - všeobecne
Diskusia o správcovi slovenskej železničnej infraštruktúry.
Takéto niečo by mohlo zachrániť železnicu ?
**Z trhu zmiznú stovky miliónov barelov ropy, ceny zrejme pôjdu nahor**
https://hnonline.sk/finweb/zahranicna-ekonomika/96075535-z-trhu-zmiznu-stovky-milionov-barelov-ropy-ceny-zrejme-pojdu-nahor
Keď bude benzín na pumpách za 5 €, vyprázdnia sa diaľnice, vyprázdnia sa aj železnice (u nás)? Niekde už jazdia vodíkové či batériové vlaky bežne. Aká veľká bude recesia ?
**Z trhu zmiznú stovky miliónov barelov ropy, ceny zrejme pôjdu nahor**
https://hnonline.sk/finweb/zahranicna-ekonomika/96075535-z-trhu-zmiznu-stovky-milionov-barelov-ropy-ceny-zrejme-pojdu-nahor
Keď bude benzín na pumpách za 5 €, vyprázdnia sa diaľnice, vyprázdnia sa aj železnice (u nás)? Niekde už jazdia vodíkové či batériové vlaky bežne. Aká veľká bude recesia ?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/914840/
Co to podla vas znamena spravat sa ekonomicky, Kefalin? Pretoze ked si to zoberieme, tak cestovne sa na slovenskych zelzniciach nezvysovalo roky a len sme k tomu pridali zadarmistov, ZSSK namiesto nejakych vyhodnocovani bezhlavo objednava 861/813- lebo musime podporovat domacu vyrobu, ktorej kvalita je zalostna. K tomu este presuvame opravy masin z dep, kde s tym amju skusenosti tam, kde nemaju a potom sa uz aj tak tie vraky a la 757 kazia.
Ked si zoberieme ZSR, tak len rastie investicny dlh, nakupuju predrazene kadeco a vyhadzuju peniaze namiesto toho, aby bola nejaka vizia- ktora tiez chyba a preto problem zelznic nie su len peniaze, ale aj schpni ludia- ktorych lahko mozu zadusit rozni kostlivci, ktori budu v kazdom zeleznicnom podniku a preto sa musi jazdit kada tade pomaly a urovnovo sa nemoze jazdit 160, ale len 140- tu jediny dovod je blok v hlave niekoho pracujuceho na zeleznici.
Ked sa tu bavime o politickych nominantoch, za spominanej strany sa objavili prave ruksaciky a zbabrany Trencin, takze realne pri nej nemozeme cakat ziadnu zmenu, pretoze je to rovnaky cap na zahrade ako v pripade Sme Rodina, svetlo na konci tunela nevidim, ale horsie este stale moze byt, teda ak bude ten investicny dlh rast a k moci sa dostane strana, kde vacsina ludi chodi do prace len dvakrat pichnut a tym ich akakolvek zmysluplna cinnost skoncila.
Tolko asi k tejto teme. Co sa tyka Zamcana, s jeho pristupom sa ani pri sucasnych moznostiach nic nezmeni, pretoze sa to neda a hotovo. Samozrejme, vzdy sa da po niekoho chrbte vyskrabat vyssie a potom to vyrazit, len treba chciet.
Ked si zoberieme ZSR, tak len rastie investicny dlh, nakupuju predrazene kadeco a vyhadzuju peniaze namiesto toho, aby bola nejaka vizia- ktora tiez chyba a preto problem zelznic nie su len peniaze, ale aj schpni ludia- ktorych lahko mozu zadusit rozni kostlivci, ktori budu v kazdom zeleznicnom podniku a preto sa musi jazdit kada tade pomaly a urovnovo sa nemoze jazdit 160, ale len 140- tu jediny dovod je blok v hlave niekoho pracujuceho na zeleznici.
Ked sa tu bavime o politickych nominantoch, za spominanej strany sa objavili prave ruksaciky a zbabrany Trencin, takze realne pri nej nemozeme cakat ziadnu zmenu, pretoze je to rovnaky cap na zahrade ako v pripade Sme Rodina, svetlo na konci tunela nevidim, ale horsie este stale moze byt, teda ak bude ten investicny dlh rast a k moci sa dostane strana, kde vacsina ludi chodi do prace len dvakrat pichnut a tym ich akakolvek zmysluplna cinnost skoncila.
Tolko asi k tejto teme. Co sa tyka Zamcana, s jeho pristupom sa ani pri sucasnych moznostiach nic nezmeni, pretoze sa to neda a hotovo. Samozrejme, vzdy sa da po niekoho chrbte vyskrabat vyssie a potom to vyrazit, len treba chciet.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/914839/
Ak by sa stat spraval ciste ekonomicky tak by napriklad
- zrusil dotovanie zeleznic cim by zeleznice skrachovali
- zaviedol myto na dialniciach pre osobne automobily aby dialnice neboli skoro zadarmo pre ludi ktori dialnicu vela pouzivaju
- zrusil dotovanie zeleznic cim by zeleznice skrachovali
- zaviedol myto na dialniciach pre osobne automobily aby dialnice neboli skoro zadarmo pre ludi ktori dialnicu vela pouzivaju
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/914838/
tak ešte raz už vládli všetci.......je už úsmevné ako sa skalní držia svojich......asi aj za nedofinancovanie železníc posledné tri roky môže Smer....a verím že sa nájdu ludia ktorí to budú s kamennou tvárou tvrdiť...lebo však bola prázdna špajza...a preto máme nato aby sme robili loterie, 500 eurové poukážky atd.
Železnica nebola pre žiadnu vládu od roku 1993 prioritou....žiadnu....a ak to stále nechápete žiadnu......
Čo sa týka volebného programu tak sa to niekedy pekne čítalo, to je tak všetko.Naposledy takúto znôšku fráz som čítal od predstavitela PS , zavesil to na facebook odborársky predák...tak som si pomyslel akí sú len tí odborári naivní......Predsa len PS ešte nevládlo tak tá ochota uveriť že to vedia lepšie.......bodaj by....ale ludia sa nemenia len menia politické tričká...Olano je v sračkách , tak preskakujú.To však nekritizujem len ten system že preto aby si udržali funkcie tak skáču zo strany na stranu. teraz sú tými oblubenými HLAS a PS lebo však majú najväčší potencial....Je to škoda že to takto funguje......
no a k jenčíkovi....len na dovysvetlenie......rušňovodiči dostávajú V rozkaz o POTR, netreba nič špecialne....
Železnica nebola pre žiadnu vládu od roku 1993 prioritou....žiadnu....a ak to stále nechápete žiadnu......
Čo sa týka volebného programu tak sa to niekedy pekne čítalo, to je tak všetko.Naposledy takúto znôšku fráz som čítal od predstavitela PS , zavesil to na facebook odborársky predák...tak som si pomyslel akí sú len tí odborári naivní......Predsa len PS ešte nevládlo tak tá ochota uveriť že to vedia lepšie.......bodaj by....ale ludia sa nemenia len menia politické tričká...Olano je v sračkách , tak preskakujú.To však nekritizujem len ten system že preto aby si udržali funkcie tak skáču zo strany na stranu. teraz sú tými oblubenými HLAS a PS lebo však majú najväčší potencial....Je to škoda že to takto funguje......
no a k jenčíkovi....len na dovysvetlenie......rušňovodiči dostávajú V rozkaz o POTR, netreba nič špecialne....
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/914837/
Prosím ťa daj mi link na program Smeru ohľadne železníc a rovnako všetkých strán aktuálne nad 5%, lebo ja som zatiaľ u nikoho nenašiel program žiadny týkajúci sa železnice. A ja na rozdiel od mainstreamu nejdem účelovo kopať do Smeru, keď toto čo píšeš platí zjavne o všetkých.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/914836/
No a co branilo tym rodicom poslat deti na rok niekde do zahranicia, aby si na tu VS zarobili a nasledne mohli pohodlne studovat? Navyse pri prospechovych stipkach na viacerych slovenskych uni nemas problem zatiahnut vacsinu semestra len z tohoto stipendia. Navyse diskriminujes ludi, ktori nebyvaju v dostupnej vzdialenosti od zeleznice, kde si ludia cestovne musia platit nadalej. Mal som spoluziaka na vyske, ktory rok pracoval v Anglicku, nez siel na vysku, aby mal na naklady.
Bezplatna doprava hlavne zo zeleznice peniaze odcerpava, pretoze dopravca ma vypadok trzieb, ktore nema kompenzovane- ostatne to tak uspesne Smer predviedol aj v DPMK, kde na papieri peniaze poslal, ale realne podnik financovany nebol a nove vedenia mesta muselo podnik sanovat.
Ak sa nechceme bavit o politizovani, tak je jasne, ze potrebujeme zmenu a tu logicky nepredstavuju strany, ktore ziadnu predstavu o posune zeleznic nemaju, co potvrdzuje aj akykolvek program strany Smer.
Suhlasim, ze je zeleznica podfinancovana a za kazdej garnitury to bola skor dojna krava resp pritaz. Ale realne bez toho, aby politici dali viac penazi zeleznici, tak sa da urobit len to, ze ZSR bude mat omnoho lepsi ROI, nic ine sa vlastne neda robit.
Bezplatna doprava hlavne zo zeleznice peniaze odcerpava, pretoze dopravca ma vypadok trzieb, ktore nema kompenzovane- ostatne to tak uspesne Smer predviedol aj v DPMK, kde na papieri peniaze poslal, ale realne podnik financovany nebol a nove vedenia mesta muselo podnik sanovat.
Ak sa nechceme bavit o politizovani, tak je jasne, ze potrebujeme zmenu a tu logicky nepredstavuju strany, ktore ziadnu predstavu o posune zeleznic nemaju, co potvrdzuje aj akykolvek program strany Smer.
Suhlasim, ze je zeleznica podfinancovana a za kazdej garnitury to bola skor dojna krava resp pritaz. Ale realne bez toho, aby politici dali viac penazi zeleznici, tak sa da urobit len to, ze ZSR bude mat omnoho lepsi ROI, nic ine sa vlastne neda robit.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/914835/
Čo sa týka politiky, môžeme sa dať trochu nad ňu, pretože si myslím, že práve tam je pes zakopaný. Raz mi jeden človek povedal, že ak politici nie sú úplne hlúpi, ale robia nepochopiteľne hlúpe veci, musia byť k tomu veľmi dobre motivovaní z externého kapitálu a vyššej moci ako je samotná politika. Veľa problémov, o ktorých sa tu bavíme sú relatívne jednoducho riešiteľné v nejakom časovom horizonte, či ide o opravu tratí, nákup vozidiel alebo akvizíciu prepráv. Ak sa aj niekedy niečo pohlo, zväčša išlo o to, že niekto má nejaký súkromný záujem a POPRI tom sa zvezie aj čosi pre plebs. Spravia sa fotečky, prestrihajú pásky, nakúpia kladivká, percentá idú do kešene a vozidlá po prvých dňoch jazdy do opravy atď. Aby železnice mohli ísť vpred , vyžaduje si to veľa manažérskych rozhodnutí, ktoré musia byť kryté politickými rozhodnutiami a zodpovednosťou. Vyhliadky však nie sú dobré, pretože žiaden politik nebude znášať to, čo robila celá spoločnosť s ''Kubáčkom'', keď si dovolil vyriecť po 50 rokoch, že Expres by nemal stáť v Margecanoch... Kubáček síce veľa ľuďom skomplikoval život a časť jeho názorov poškodila železnice, ale treba aj povedať to, že GVD skutočne potreboval revolúciu a PDO skutočne potreboval uzrieť svetlo sveta. Ak by však takto nastavil kožu akýkoľvek politik, bola by to jeho politická samovražda... A do toho nikto nepôjde. A železnica, aby sa z dlhodobého marazmu dostala, bude potrebovať bolestivé premeny...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/914834/
Nájde sa niekto, kto doplní históriu ? Od 2017 po súčasnosť tam chýba ....
A súčasnosť videli celkom jasnozrivo už pred 6 rokmi (viď predposlednú stranu).
https://www.vlaky.net/upload/images/reports/006582/Necenzurovana_historia.pdf
No nič, kolobeh je neustály, nič netrvá večne, pokrok ide dopredu - tak ako skončili textilky, skončili sklárne v Poltári, potom strojárske závody, nedávno aj bane v Handlovej a Krtíši, najnovšie Pošty - tak skončí aj železnica (možno ozaj okrem hlavných koridorov).
A súčasnosť videli celkom jasnozrivo už pred 6 rokmi (viď predposlednú stranu).
https://www.vlaky.net/upload/images/reports/006582/Necenzurovana_historia.pdf
No nič, kolobeh je neustály, nič netrvá večne, pokrok ide dopredu - tak ako skončili textilky, skončili sklárne v Poltári, potom strojárske závody, nedávno aj bane v Handlovej a Krtíši, najnovšie Pošty - tak skončí aj železnica (možno ozaj okrem hlavných koridorov).
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/914832/
Keď som pred týmito voľbami počúval čo pre nás spravia a porovnám výsledok, tak horšie to nikde nebolo. A pre objektivitu, čerpanie fondov za Počiatka bolo najvyššie v histórii. Nech si každý porovná sám.
PS: bezplatná doprava pre študentov i dôchodcov pomohla veľkému počtu ľudí. Keď vezmem ja svoje náklady na cestovanie, tvorili polovicu mesačných výdajov. Koľko rodín si vďaka tomu mohlo dovoliť poslať deti na VŠ, som videl len vo svojom okolí. Ja neposudzujem tak, že keď som platil ja nech platia aj iní. Pomoc ľuďom sa mi vždy ráta. A tá bola veľmi dobrá v tejto podobe. Tá suma čo ide na to z rozpočtu je omrvinkou. A inak by sa asi rozkradla....
PS: bezplatná doprava pre študentov i dôchodcov pomohla veľkému počtu ľudí. Keď vezmem ja svoje náklady na cestovanie, tvorili polovicu mesačných výdajov. Koľko rodín si vďaka tomu mohlo dovoliť poslať deti na VŠ, som videl len vo svojom okolí. Ja neposudzujem tak, že keď som platil ja nech platia aj iní. Pomoc ľuďom sa mi vždy ráta. A tá bola veľmi dobrá v tejto podobe. Tá suma čo ide na to z rozpočtu je omrvinkou. A inak by sa asi rozkradla....
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/914828/
Nechcem tu politizovať, ale keby som chcel, tak sa ťa opýtam, čo pozitívne pre štreku spravil Smer? Ani v roku 2006 som ho nevolil, ale ak som veril, že v čomsi môže byť zmenou k lepšiemu, tak celkom isto v prístupe k verejnej doprave a jej podpore. Veď sa všetci tí rýchlozbohatlíci, čo tvorili väčšinu zakladajúcich členov (zopár som ich poznal osobne), tvárili ako socdemáci. Mýlil som sa. Pre štreku toho spravili zúfalo málo, naďalej rýchlym tempom narastal investičný dlh, štátne spoločnosťi stagnovali, fondy sa čerpali len čiastočne, peniaze sa prelievali... a čerešničkou bol populistický ťah zavedenia kasty bezplaťákov.
Takže rozvrat, ktorý tu zakúšame, pokiaľ ide o štreku, nie je ani tak výsledkom posledných troch rokov, ale podstatne dlhšej časovej periódy, tiahnujcej sa hlboko do deväťdesiatych alebo možno už aj osemdesiatych rokov. Ak tu niekto píše, že mu Smer príde ako z rozprávky, tak si buď robí srandu, alebo myslí rozprávku Alibaba a 40 lúpežníkov. Preto opakujem: ja sám tu nechcem politizovať a už dávnejšie sme dali ako redakcia, modi a admini najavo, že si tu politizovanie ako také neprajeme, pokiaľ nesúvisí priamo s dianím na železnici. A toto je línia, ktorú, predpokladám, budeme ešte väčšmi zdôrazňovať s blížiacimi sa predčasnými voľbami. Pretože pokiaľ ide o železnicu, kritizovať môžno takmer všetky politické strany, no chváliť azda žiadnu. Niet za čo.
Takže rozvrat, ktorý tu zakúšame, pokiaľ ide o štreku, nie je ani tak výsledkom posledných troch rokov, ale podstatne dlhšej časovej periódy, tiahnujcej sa hlboko do deväťdesiatych alebo možno už aj osemdesiatych rokov. Ak tu niekto píše, že mu Smer príde ako z rozprávky, tak si buď robí srandu, alebo myslí rozprávku Alibaba a 40 lúpežníkov. Preto opakujem: ja sám tu nechcem politizovať a už dávnejšie sme dali ako redakcia, modi a admini najavo, že si tu politizovanie ako také neprajeme, pokiaľ nesúvisí priamo s dianím na železnici. A toto je línia, ktorú, predpokladám, budeme ešte väčšmi zdôrazňovať s blížiacimi sa predčasnými voľbami. Pretože pokiaľ ide o železnicu, kritizovať môžno takmer všetky politické strany, no chváliť azda žiadnu. Niet za čo.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/914827/
Vidíš, ja naopak uvítame oproti týmto negramotných, fejkovym titulkom vzdelaných ľudí, ktorí budú naozaj musieť naprávať. A v porovnaní s týmto nárazník mi príde Smer ako z rozprávky. Takže zmena je nevyhnutná a verím, že to konečne v dobrom pocítime aj na železnici.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/914822/
Predpokladam, ze s CD ako dopravcom komunikujete, tak im mozete tiez dat info, ze mou ist 50 a nie 40. Zase v roku 2002 si viem predstavit, ze sa setrit muselo, ale mimo 2 rokov a poslednej vlady bol stale vo vlade Smer, ktory ziadne scenare ani plany pre SLovensko nema, takze ak budu nebodaj vo vlade oni alebo Hlas Smer rodina ci Republika, takze sa ziadnej zmeny vo financovani zeleznic ani nedockame, na to pokojne zjem metlu.
Jednat sa urcite da, otazkou je, aky tlak sa vytvara na MinDop a MF.
Jednat sa urcite da, otazkou je, aky tlak sa vytvara na MinDop a MF.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/914820/
mikulík...si to nepochopil......už teraz je značne obmedzená doprava....aj tým že niektorí českí rušňovodiči jazdia namiesto 50 len 40 v celých medzistaničných úsekoch......keby sa pridala dalšia výluka tak by sa ešte viac obmedzila doprava už aj tak dosť katovaná...to nie je o tom že nie sú ludia traťovací...(mimochodom nechcem ísť do dalšej debaty ale naši traťovaci už nemajú skoro nič aby mohli robiť velké výluky ....takto sa kedysi nastavilo...a dalej to komentovať nebudem.) V minulosti napr na jednom ramene nemohli byť dve výluky naraz.....teraz sú a budú možno aj tri. Samozrejme že pritom musia vznikať meškania, ked si Česi robili koridor každé jedno EC meškalo na hraniciach 20 -30 min , zabudol vôl že telaťom bol.....teraz jazdia odklonom cez Havl Brod čo je už o 30 min dlhšia jazdná doba , my nemáme odklonovú vhodnú trasu a nemáme ani minuty, kludne nech dovolia ČD prísť do breclavi o 30 min neskôr a budú mať vlaky načas.
Čo sa týka harmonogramu.....keby taký harmonogram vypracovalo ,žiadalo naše ministerstvo dopravy bolo by to OK ale oni to žiadať nebudú lebo vedia že nedali peniaze ......ostatní na to nemajú kompetencie a už tobôž nie spoza hraníc......
čo sa týka otrepaných hesiel že keby sa nekradlo bolo by na všetko.....za 30 rokov tam boli všetci.....jedinú reformu ktorú dokázali urobiť bolo zastaviť osobnú dopravu a neskôr celú dopravu čím sa ušetrili prostriedky na údržbu , platy atd. tak toto sme dokázali to je pravda a aj dnes sa šetrí kde sa dá , rušia sa dopravne, zavádzajú výluky dopravnej služby a samozrejme sú tlaky na zatváranie dalších tratí. Malilinko sa už pomenovali problemy, načrtli riešenia ale opäť ako vždy sa nepridelili financie......už ten deficit v údržbe je tak velký že žiadne zázraky v podobe nebude sa kradnúť, bude sa robiť všetko transparentne ....toto hovoria všetci politici ale stačí porovnať kolko peňazí dali na investicie do železničnej infraštruktury a ked to aj prepočítame na km tak my sme dostali žalostne málo len zlomok toho čo dostali okolité krajiny ale chceli byy sme mať železnice v rovnakej kvalite, to jednoducho nejde, , mne to tak príde ako by sme chceli vykrmiť prasatá , ale dávali by sme im žrádlo len každý tretí deň a ešte by sme sa čudovali prečo tie svine nepriberajú......
Čo sa týka harmonogramu.....keby taký harmonogram vypracovalo ,žiadalo naše ministerstvo dopravy bolo by to OK ale oni to žiadať nebudú lebo vedia že nedali peniaze ......ostatní na to nemajú kompetencie a už tobôž nie spoza hraníc......
čo sa týka otrepaných hesiel že keby sa nekradlo bolo by na všetko.....za 30 rokov tam boli všetci.....jedinú reformu ktorú dokázali urobiť bolo zastaviť osobnú dopravu a neskôr celú dopravu čím sa ušetrili prostriedky na údržbu , platy atd. tak toto sme dokázali to je pravda a aj dnes sa šetrí kde sa dá , rušia sa dopravne, zavádzajú výluky dopravnej služby a samozrejme sú tlaky na zatváranie dalších tratí. Malilinko sa už pomenovali problemy, načrtli riešenia ale opäť ako vždy sa nepridelili financie......už ten deficit v údržbe je tak velký že žiadne zázraky v podobe nebude sa kradnúť, bude sa robiť všetko transparentne ....toto hovoria všetci politici ale stačí porovnať kolko peňazí dali na investicie do železničnej infraštruktury a ked to aj prepočítame na km tak my sme dostali žalostne málo len zlomok toho čo dostali okolité krajiny ale chceli byy sme mať železnice v rovnakej kvalite, to jednoducho nejde, , mne to tak príde ako by sme chceli vykrmiť prasatá , ale dávali by sme im žrádlo len každý tretí deň a ešte by sme sa čudovali prečo tie svine nepriberajú......
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/914819/
-vynimocne ZSR budem hajit- za nevyuzivane Madunice a spol urcite nemoze, o tom ze tam vlaky nezastavuju nerozhoduje ZSR , ale objednavatel - minesterstvo.
- ale za to ze je taky velky problem pre samospravu dosiahnut prestahovanie zastavky uz necinnost a neochota ZSR moze- zamestnanci ZSR su castou ludi ktori musia chciet a hladat riesenia aby sa to podarilo,
- samozrejme ze predrazene nakupy su realnym problemom, ktory musi zacat riesit zriadovatel.... a tam aj po vymene vlad rychlo vyprcha odhodlanie........
- ale za to ze je taky velky problem pre samospravu dosiahnut prestahovanie zastavky uz necinnost a neochota ZSR moze- zamestnanci ZSR su castou ludi ktori musia chciet a hladat riesenia aby sa to podarilo,
- samozrejme ze predrazene nakupy su realnym problemom, ktory musi zacat riesit zriadovatel.... a tam aj po vymene vlad rychlo vyprcha odhodlanie........
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/914817/
Ked si rozbijete auto na ceste a nie je vytlk oznaceny, tak nesie naklady spravca cesty, viacere vytlky sa po nahlaseni snazia spravcovia aspon ako tak opravit. Teda ak ZSR dostali vytku, ze viacere koridorove trate maju v zufalom stave, tak to skutocne maju prioritne riesit. Navyse tato medializacia je fajn na otvorenie diskusie, kolko do tych nasich trati davame a ci nam nehrozi podobna katastrofa ako v Grecku, najma ak aj v Kosiciach musime urovnovo prechadzat k vlakom, nebodaj by sa niekde vysypal cely vlak.
Podme si zobrat, ze ZSR predrazene nakupili uz praci prasok na uniformy alebo lampy, nasledne sa presunieme k zastavkam ako Madunice, ktore stali 0,5 miliona a dnes sa nevyuzivaju az sa dostaneme napriklad k Trencinu, kde sme cast eurofondov museli vratit a cele to postavit za svoje.
Takto si to spocitate, tak mame par milionov eur, ktore mohli do tej udrzby vrazit.
Podme si zobrat, ze ZSR predrazene nakupili uz praci prasok na uniformy alebo lampy, nasledne sa presunieme k zastavkam ako Madunice, ktore stali 0,5 miliona a dnes sa nevyuzivaju az sa dostaneme napriklad k Trencinu, kde sme cast eurofondov museli vratit a cele to postavit za svoje.
Takto si to spocitate, tak mame par milionov eur, ktore mohli do tej udrzby vrazit.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/914815/
Otázka je, čo by sa stalo s novými peniazmi, resp., čo sa stalo s peniazmi, ktoré ŽSR dostala, lebo áno, ŽSR má málo peňazí, na druhej strane ako hospodári s tými, čo má? Hovorilo sa už viackrát o nezmyselných investíciách typu peronizácia Rimavskej Soboty a podobne, ktorá síce asi bola potrebná, ale nie prioritná. Súhlasím s tým, že má byť regulátor v podobe UHP, ktorý (nezávisle) má hodnotiť jednotlivé projekty. Spomínam si na svoju Považskú Bystricu. Pred mnohými rokmi bola v PB rekonštrukcia nástupíšť (nie v rámci koridoru). ŽSR neváhalo položiť dlažbu, ktorú potom po pár týždňoch preložili druhou novou dlažbou... Druhý príklad. Kvôli diaľnici prekladali železnicu pri Kotešovej 1,5 kilometra roky cca 2006-2008 https://www.vlaky.net/zeleznice/spravy/001224-Prelozka-trate-v-medzistanicnom-useku-Dolny-Hricov-Bytca/. Oni ju ale potom pri modernizácii koridoru znovu prekladali - rok 2014...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/914814/
Ale veď žiadajú harmonogram....čo je na tom zle? Práve je to správny postup. Mňa tiež nezaujíma rozbitá cesta v Hornej Dolnej ale v mojej obci kde jazdím. A úplne bezproblémové sa správcu cesty spýtam a aj dostanem odpoveď. Keďže to zašlo až tak ďaleko, že ČD si rozbili vlajkovú loď vinou našej infra, tak im došla trpezlivosť. Nič zlé na tom nevidím.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/914813/
Ak sa k tomu nevieš/nechceš postaviť objektívne, vidíš len tie drobné pozitíva, no nevidíš/odmietaš uznať zhubné dopady predošlých politických klík na železničnú dopravu u nás a napriek tomu chceš politizovať, je v on-line priestore mnoho vhodnejších miest než VN. A je jedno, či si to ty alebo hocikto iný a či podporuješ/propaguješ Smer, Hlas, Oľano, SaS, Sme Rodina, Za ľudí, Republiku, ĽSNS, KDH, PS, Alianciu alebo hocikoho iného.
Zvmesto, vďaka za upozornenie, ale čosi také, že Jencik ''začal politizovať na úrovni volebnej agitácie'' som si predtým ozaj nevšimol a nevidím to ani teraz. Pošli mi prosím link, len pre zaujímavosť. Môžeš aj cez PM.