MS Train Simulator
Dnes nastáva významný deň pre slovenských priaznivcov MSTS, a to preto, že na adrese http://zelpage.goo.cz/fhavel/trstrateliptov.html nájdete prvú slovenskú reálnu trať do MSTS, vedúcu cez Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Liptovský Hrádok do Východnej. V budúcnosti ju autor plánuje postupne rozširovať oboma smermi, na západ smerom na Vrútky a Žilinu a východným smerom cez Štrbu do Popradu. Verím, že sa mu zámer vydarí a aj to, že jeho práca nezostane dlho osamotená
http://forum.msts.cz
TAX - Ďakujem, zas daľší Modrý šíp. O chvíľu si ho stiahnem.
Čakám aj na sľúbený štoker (556) a Bi, BCi... Nestihlo sa do Vianoc-nevadí.
Nemá cenu na sľúbený termín stoj čo stoj uvoľniť rušeň, vozne a potom riešiť problémy. počkám. Radšej neskoršie, ale viem a som PRESVEDČENÝ, že hotový produkt bude šliapať ako hodinky. nuž! Veľa úspechov !!!
Čakám aj na sľúbený štoker (556) a Bi, BCi... Nestihlo sa do Vianoc-nevadí.
Nemá cenu na sľúbený termín stoj čo stoj uvoľniť rušeň, vozne a potom riešiť problémy. počkám. Radšej neskoršie, ale viem a som PRESVEDČENÝ, že hotový produkt bude šliapať ako hodinky. nuž! Veľa úspechov !!!
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/227748/
haldo1: sraci-s makcenom na s ...sorry pouzivam anglicku klavesnicu.
msts- .....asi sa vratim k staremu dobrem TRS 2006 kde nebol s nicim nikdy problem a ak aj bol, vedel som o co ide. Vsetko ako ma byt Surveyor-Driver-Download Station......a mozem mastit hru.
Kdezto msts mi pripada ako na ``kolene robena``....urob si toto-urob si tamto....najdi nejaky path....ani nevies ktory...kde je oridinal navod?
...nie to musis vystudovat VSE ....a potom mozno....
Akurat s cim som spokojny su komercne vyrabane Add-on -y ....ale jazdit nejaku trat London-Birmingham ..to nie je to prave orechove..
Ale chcel som Ti podakovat tak isto aj Mirovi 79 za trpezlivost a rady.
msts- .....asi sa vratim k staremu dobrem TRS 2006 kde nebol s nicim nikdy problem a ak aj bol, vedel som o co ide. Vsetko ako ma byt Surveyor-Driver-Download Station......a mozem mastit hru.
Kdezto msts mi pripada ako na ``kolene robena``....urob si toto-urob si tamto....najdi nejaky path....ani nevies ktory...kde je oridinal navod?
...nie to musis vystudovat VSE ....a potom mozno....
Akurat s cim som spokojny su komercne vyrabane Add-on -y ....ale jazdit nejaku trat London-Birmingham ..to nie je to prave orechove..
Ale chcel som Ti podakovat tak isto aj Mirovi 79 za trpezlivost a rady.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/227031/
pershingar a ini:
Bolo by minimalne dobre, keby ste si uvedomili, ze bezhlavo rozpakovavat a prepisovat a bla bla, nainstalovavat a podobne a pritom nevediet, s akymi zakladnymi priecinkami hra pracuje, ze staci zmenit nazov o pismenko a uz je to v keli, ze hra takmer vsade vyuziva absolutnu adresaciu a ze takmer v kazdom subore hry sa nachadzaju riadky odvolavajuce sa na cestu k inym suborom v inych priecinkoch, co takisto vyzaduje absolutne presne pomenovanie cesty k nim JE UPLNE ZBYTOCNE a potom z toho plynie taka reakcia, ak bola prave ta tvoja. A to sa radsej nevyjadrujem k tomu tvojmu slovu SRACI, nakolko neviem ako si to myslel, len dufam ze nie na ludi, ktori mali s tebou strpenie a pomahali ti, pritom ini by ta automaticky nasmerovali na forum.msts.cz a plavaj si ako vies.
Nevediac co robis, len kopirujes a potom lamentujes, ze ti to nejde a cudujes sa, ze ta tu niektori neoblubuju, a pritom im fakt ani na zakladne otazky nevies odpovedat.
Tak ako ti napisal Miro79, vytvor si svoju aktivitu, v nej svoju Path ... ked som ti pisal, ze si to mas v Activity Editore vytvorit, som predpokladal, ze si automaticky na zaciatku das vytvarat novu aktivity a v nej si to stvoris. Naozaj to nieje tazke, ale uvedom si, ze nic nejde naraz a hned. V MSTS su omnoho tazsie veci a... ale sak uvidis, ci ich budes musiet riesit.
Bolo by minimalne dobre, keby ste si uvedomili, ze bezhlavo rozpakovavat a prepisovat a bla bla, nainstalovavat a podobne a pritom nevediet, s akymi zakladnymi priecinkami hra pracuje, ze staci zmenit nazov o pismenko a uz je to v keli, ze hra takmer vsade vyuziva absolutnu adresaciu a ze takmer v kazdom subore hry sa nachadzaju riadky odvolavajuce sa na cestu k inym suborom v inych priecinkoch, co takisto vyzaduje absolutne presne pomenovanie cesty k nim JE UPLNE ZBYTOCNE a potom z toho plynie taka reakcia, ak bola prave ta tvoja. A to sa radsej nevyjadrujem k tomu tvojmu slovu SRACI, nakolko neviem ako si to myslel, len dufam ze nie na ludi, ktori mali s tebou strpenie a pomahali ti, pritom ini by ta automaticky nasmerovali na forum.msts.cz a plavaj si ako vies.
Nevediac co robis, len kopirujes a potom lamentujes, ze ti to nejde a cudujes sa, ze ta tu niektori neoblubuju, a pritom im fakt ani na zakladne otazky nevies odpovedat.
Tak ako ti napisal Miro79, vytvor si svoju aktivitu, v nej svoju Path ... ked som ti pisal, ze si to mas v Activity Editore vytvorit, som predpokladal, ze si automaticky na zaciatku das vytvarat novu aktivity a v nej si to stvoris. Naozaj to nieje tazke, ale uvedom si, ze nic nejde naraz a hned. V MSTS su omnoho tazsie veci a... ale sak uvidis, ci ich budes musiet riesit.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/226885/
persinghar: Musíš mať aj aktivitu, práve som sa na tom popálil. V adresári ACTIVITIES musí byť aspoň jeden súbor .act, ak tam sú .apk tak ich treba rozbaliť, kliknutím na ne.
Cinky: V nákladných vagónoch máš pravdepodobne nečinnú loko, ktorá je definovaná ako vagón, medzi elektrickým mašinami musí byť tiež.
Cinky: V nákladných vagónoch máš pravdepodobne nečinnú loko, ktorá je definovaná ako vagón, medzi elektrickým mašinami musí byť tiež.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/226748/
pershingar: A ty to nevidis ze ti nasleduje retazec opakujucich sa priecinkov?
Co tak TS-ROUTES-TRAT321-(znova routes a trat321 uz vynechat a teda podpriecinky zmazat, ale este predtym vystrihnut tu PATH, dolezitu pre teba)-a potom tu PATHS-"blabla path s akymkolvek nazvom"
Co tak TS-ROUTES-TRAT321-(znova routes a trat321 uz vynechat a teda podpriecinky zmazat, ale este predtym vystrihnut tu PATH, dolezitu pre teba)-a potom tu PATHS-"blabla path s akymkolvek nazvom"
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/226720/
pershingar: Ako ti napisal Miro79, musis mat aspon jeden path, hra nevie, kde ta ma pri spustani hodit, preto si musis aspon jednu v AE vytvorit a poto ti da trat na vyber a aj aktivitu typu Explore Route, vtedy uz hra bude vediet, ze ta ma dat pri starte tam, kde si si to v tej Path nadefinoval.
Pri trati 150ZSR bola jedna taka path so solo laminou, takze tam sa to robit nemuselo, co je to tak aj u tvojej trate321 neviem, ale najskor bude problem v tom, ale to ti uz kolega predomnou napisal.
Pri trati 150ZSR bola jedna taka path so solo laminou, takze tam sa to robit nemuselo, co je to tak aj u tvojej trate321 neviem, ale najskor bude problem v tom, ale to ti uz kolega predomnou napisal.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/226716/
Aj ja som písal do fóra, aj ja som hľadal vo fóre pomoc, aj mne MSTS robilo šarapaty. Prišiel som na zopár poznatkov:
1. Vyvarovať sa kúpiť program na akciách od šmelinárov. Syn zakúpil trať 150 za 150 Sk, bez Patchu, bez Bin. Napálené na 40 obrátkov (to som si neskôr špeciálnym programom zistil). Zaplatil 150 Sk. Po treťom nainštalovaní, už nečítalo, hlásalo samé hlášky, závady. Obraz sekalo,... Nakoniec som sa obrátil priamo na autora. Mám originál hru, napálenú na nízku rýchlosť. Mám všetky doplnky, bin... A hra šliape ako hodinky. NEODPORÚČAM OD ŠMELINÁROV! "
2. Stáva sa aj to, že som hru nainštaloval. Disk C som mal zaplnený, dal som to na D. Pri inštalácii som dával pozor, aby mi všetko išlo na D. Jedna-jedinná vec "BIN" sa mi nainštaloval na C. A už som mal problémy... Dnes mám všetko na C. Pred inštaláciou som disk prečistil, defrakmentoval a mám pokoj.
3. Pomohol mi návod "po lopate" od autora. Je to veľmi dobrá vec.
4. Držať sa jedného-dvoch osvedčených dodávateľov addonov. Niektoré sú brakové. Niektoré majú iba "oblek", bez kabíny, bez zvuku. (A veľa začiatočníkov to mýli.) Potom čítame:"Nainštaloval som si rušeňxx a nejde mi. Čo mám spraviľ?" Pritom nejde o "rušeň", ale iba o "kostým na rušeň".
5.Pre začiatočníka je každá závada "neprekonateľná". Ale čím viac ľudí sa pýta, tým viac je dezorientovaný. Každý "pokročilý" má svoje spôsoby, svoje finty, svoje postupy odstrániť závady. Niekedy však aj ten, čo sa pýta, otázku zle zoštylizuje a môže to čitateľa-poradcu pomýliť. "Poradca" - (nemyslím to ironicky), je ten, čo chce pomôcť poradiť, nechtiac poradí zle.
Konkrétne: "Nejde mi rušeň". V prvom rade začiatočník dostane informácie ohľadom jazdných vlastností... Až neskôr vysvitne, že jazdné vlastnosti sú dobré, pohľad z rušňa funguje, ale pri prepnutí F, vyhodí hráča z hry a vyhodí mu, že je chyba v cab... Je dôležité presne opísať priebeh poruchy a nie symbolicky. Veľakrát pomôžu od odfotené hlášky, ČO vlastne hre chýba. Keď môžem poradiť, nesťahovať z rôznych pofiderných a neznámych stránok a miešať to ako guláš. Korektná hra potrebuje korekné trate, korektné rušne, vozne, kabíny, zvuky...pri otázkach potrebuje korekné otázky. Lebo, hra je hra a guláš je guláš.
Stáva sa, že sa aj to, že poniektorí nečítajú fóra. Keď človek číta tú otázku aj päťkrát za sebou... Človek sa celý život učí. Nič nepadá z neba samo.
Iba ten, čo má hre úprimný vzťah a SNAŽÍ sa, ten má ten pravý pôžitok a úspechy.