Burza VLAKY.NET - skúsenosti a postrehy
V poslednej dobe sa množia negatívne skúsenosti predávajúcich, ale i kupujúcich v burze VLAKYNET. Táto diskusná téma má jednak slúžiť na zlepšenie burzy VLAKYNET ako aj na prezentáciu Vašich poznatkov a skúseností, s cieľom vystríhať pred neserióznymi praktikami niektorých jednotlivcov. Samotnú burzu preto prenechajme predaju, kúpe, výmenám a službám.
to all: je tu nieco take ze ak niekto predava viac modelov by mal dat 3 modely do inzeratu aj foto. zial casto niektori jedinci tu maju na dany model 3 foto v jednom inzerate a dalsi inzerat ma tiez jeden model 3 foto a prave takyto inzerent ma casto aj 10 inzeratov na 10 modelov. toto sa nikdy neriesilo. ani neriesit a zrejme riesti nebude. ano tiez som navrhoval aby sa inzeraty starsie ako 3 mesiaceautomaticky mazali bo casto v burze su na predal modely cca 1 rok dozadu.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/736515/
to all:Pani ze sa uz na to nevyseriete/prepacte mi za vyraz/,ze vas to stale bavi.Radsej svoj cas venujte tvorbe,vsak tento nas konicek je asi zo vsetkych najkrajsi,a je skoda ze tu riesite take veci.I ked moj nazor je taky,ze slusny clovek,by mal odpovedat na kazdu reakciu na dany problem/inzerat/ a ked dotycny preda tovar,tak by inzerat mal vymazat.Viem ze to tak neni,a v burze su inzeraty ktore sa tam susia i niekolko rokov,a nema ich kto odstranit.Boli tu navrhy,aby sa inzeraty po istom case automaticky mazali,jaby som bol tiez za,no to je vec adminov a spravcu webu ako sa k tomu postavia.Spoliehat sa na inzerentov,ze po predaji si inzerat vymazu,ako vidime sa neda.A dalsia vec co ma trapi,su inzeraty s jednym predmetom,potom dotycny inzerent zaberie i niekolko stranok v dany den.Ak mozem navrhnut pre adminov,skuste vyriesit,aby kazdy inzerent mohol v jeden den podat napr.3 inzeraty,viac nie.Tot moj nazor.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/736495/
Andrejusko1: Ako vidím, tak chuť rýpať do nás ti nechýba. No komu niet rady, tomu niet pomoci.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/736464/
to janek74: Treba tu takého nahlas vykričať.A dúfať, že to nebude kamoš administrátorov, aby ho náhodou neobhajovali, že on je vlastne v pohode.Veď bazár,ne? :-)))).
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/736457/
...niekedy je lepšie, ak sa na Vás vykašle, než Vám dôjde v krabici rušen, ktorý ma vyvianané podvozky, vymletý motor a oholenú strechu...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/736450/
Aha...takže v niektorých vybraných prípadoch je v "inej rubrike" o.k.. No dobre.Beriem na vedomie. Takže teraz keď fotky z Temofesztu zavesím na Lepty,odliatky,tak mám istotu, že ich admini nezmažú.....:-)
Ináč modelárčim celkom aktívne.
A nie raz som tu pozýval na návštevu ku mne ľudí, že pojazdiť.Nehovoriac o tom,koľkokrát som sa bez nároku na protiodmenu ponúkol pomôcť niekomu pri tvorbe koľajiska, krajinky.Alebo ponúkal nejaký prebytočný materiál za symbolickú odkupnú hodnotu. A ide o materiál slušnej kvality.No akosi nepadlo na úrodnú pôdu.Potom nerozumiem, že sa tu horekuje nad cenami materiálov a doplnkov,keď som sa tu (doteraz bez odozvy) vtískal s materiálmi Mininatur, Heki, či NOCH.Za almužnu v porovnaní s tým, čo by to stálo v retailovom obchode. A pripájam pár foto, že ten matroš stojí za to...
Ináč modelárčim celkom aktívne.
A nie raz som tu pozýval na návštevu ku mne ľudí, že pojazdiť.Nehovoriac o tom,koľkokrát som sa bez nároku na protiodmenu ponúkol pomôcť niekomu pri tvorbe koľajiska, krajinky.Alebo ponúkal nejaký prebytočný materiál za symbolickú odkupnú hodnotu. A ide o materiál slušnej kvality.No akosi nepadlo na úrodnú pôdu.Potom nerozumiem, že sa tu horekuje nad cenami materiálov a doplnkov,keď som sa tu (doteraz bez odozvy) vtískal s materiálmi Mininatur, Heki, či NOCH.Za almužnu v porovnaní s tým, čo by to stálo v retailovom obchode. A pripájam pár foto, že ten matroš stojí za to...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/736393/
mikinko: Lepšie by som to nenapísal. Myslím, že shalomek to napísal zrozumiteľne. Kto chcel, ten pochopil. Kto nie, tomu nepomôžu ani ďalšie vysvetlenia. A ušetrený čas môžeme venovať trebárs svojim záľubám. Napr. aktívnej účasti na práve ukončenom medzinárodnom modulovom stretnutí v Budapešti.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/736247/
Andrejusko: Vysvetlenie je jednoduche - Gomulkov prispevok, hoc v inej rubrike, je pre mna (a pravdepodobne nielen pre mna) 1000x zaujimavejsi ako ten tvoj. A jeho prispevok ma aspon nejaky zmysel, pozrel som si pekne video z celkom zaujimaveho kolajiska ... Jazyk by uz dnes nemal byt problem pre nikoho, a pre koho je, tak by mal skusit taky cudny nastroj, vola sa to ze Googletranslator.
P.S. Daj si pivko/kofolu (co mas radsej), daj sa do pohody a prestan si uz kazit den (nielen sebe) tym, ze tu donekonecna budes riesit to, ze ti niekto zmazal koment, ktory do burzy nepatri. Myslim si, ze okrem teba to tu uz nikoho nezaujima, tak sa na to vyprdni a pod modelarcit, zelezniciarcit :-)
P.S. Daj si pivko/kofolu (co mas radsej), daj sa do pohody a prestan si uz kazit den (nielen sebe) tym, ze tu donekonecna budes riesit to, ze ti niekto zmazal koment, ktory do burzy nepatri. Myslim si, ze okrem teba to tu uz nikoho nezaujima, tak sa na to vyprdni a pod modelarcit, zelezniciarcit :-)
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/736245/
Dovolím si s odstupom dní ešte reakciu na nedávne mazanie mojej výzvy na predávajúceho priamo v rubrike burza,ktorý ponúkal tovar, o ktorý som mál záujem.Na prosbu o kontakt nereagoval.Správcovia ho tu obhajovali, že to je vlastne v klídku, keď na mňa niekto kašle.A že tovar možno už predal inému a nemá povinnosť potom niekoho iného o tom informovať.Hlavne, že ten tovar ešte x dní potom tu opäť ponúkal. Ale....Keď teda môj krátky komentár tam nemal čo robiť,potom sa pýtam.....Že čo robia tie desiatky príspevkov človečiny s názvom Gomulka (myslím, že je pôvodom zo Slovinska), ktoré absolútne nemajú nič spoločné s rubrikou Lepty,odliatky a doplnky od malovýrobcov.Alebo som asi menej bystrý a neuvedomujem si , aký priamy súvis má trebárs fotka z nedeľného jazdenia pár dobrodruhov niekde v Ľubľane s leptami, či odliatkami? Tam sa aký meter spravodlivosti uplatňuje?Nehovoriac o tom, že anglickým článkom tu rozumie asi tak 5 a pol človeka a oficiálnym korporátnym jazykom tejto stránky by pravdepodobne mala byť slovenčina.Alebo sa mýlim? A som zvedavý, či na toto dostanem nejaké rozumné a objektívne vysvetlenie.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/736196/
Andrejusko1:
Že ti dotyčný neodpověděl, to redakce vlaky.net neovlivní. A ani ovlivňovat nebude. Nemůže. Kdyby se ukázalo, že je to podvodník, pak tě můžu ujistit, že ani to šetřit a soudit nebudeme, k tomu jsou jiné instituce. Pokud fungují, jak fungují, ani to neovlivníme. Máme jedinou možnost, bránit mu zneužít vlaky.net k podvodům. To je jediné, co můžeme u dělat a co také v odůvodněných případech děláme. Řešit něčí osobní korespondenci s někým jiným? Proboha, na jakém základě? Jaké k tomu máme právo? Prodávající není povinen ti odpovědět. Že je to slušnost? Ano, ale neposkytnutí odpovědi není podvod.
Proto prodávajícího, kterého ani neznám, neomlouvám, jen hledám vysvětlení.
Že ti dotyčný neodpověděl, to redakce vlaky.net neovlivní. A ani ovlivňovat nebude. Nemůže. Kdyby se ukázalo, že je to podvodník, pak tě můžu ujistit, že ani to šetřit a soudit nebudeme, k tomu jsou jiné instituce. Pokud fungují, jak fungují, ani to neovlivníme. Máme jedinou možnost, bránit mu zneužít vlaky.net k podvodům. To je jediné, co můžeme u dělat a co také v odůvodněných případech děláme. Řešit něčí osobní korespondenci s někým jiným? Proboha, na jakém základě? Jaké k tomu máme právo? Prodávající není povinen ti odpovědět. Že je to slušnost? Ano, ale neposkytnutí odpovědi není podvod.
Proto prodávajícího, kterého ani neznám, neomlouvám, jen hledám vysvětlení.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/734221/
mikinko: Nepochopí len ten, kto nechce pochopiť.
Andrejusko1: Dotyčný inzerujúci nemá u nás žiadne privilégiá. Redakcia a jej členovia neskúmajú dôvody, prečo ti neodpovedal na maily a popritom pridával ďalšie inzeráty. Je to osobná vec predávajúceho, komu odpovie a komu nie.
Andrejusko1: Dotyčný inzerujúci nemá u nás žiadne privilégiá. Redakcia a jej členovia neskúmajú dôvody, prečo ti neodpovedal na maily a popritom pridával ďalšie inzeráty. Je to osobná vec predávajúceho, komu odpovie a komu nie.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/734214/
to sergejik: Myslim, ze Igi pochopil, o com hovoris. Ale to, ze niekto neodpovie par dni nie je dovod na pridavanie komentov do burzy. Skuste uz konecne pochopit, ze su ludia, ktori maju aj ine cinnosti v naplni prace ako vysedavanie na burze. Ja sa napriklad uz druhy tyzden dohadujem na vymene loko - rad by som to dokoncil, ale zial, som sluzobne rozlietany a prace, rodinky mam nad hlavu a tak som proste zatial nestihol urobit dalsie fotky. Stava sa .... Ja sam som mal par odpovedajucich, ktori naslubovali a nic ... nevadi, nebudem tu nic vypisovat. Nestaram sa o dovody, preco. Ale dam si v buducnosti na daneho cloveka pozor a hotovo. To, ze niekto nereaguje podla niekoho poziadaviek a ocakavani, neznamena, ze je podvodnik.
A P.S. Ak je niekto podvodnik, na to bola zriadena prave tato rubrika, a nie inzercia !!!! Uz sme sa tu o tom bavili nespocetne krat .....
A P.S. Ak je niekto podvodnik, na to bola zriadena prave tato rubrika, a nie inzercia !!!! Uz sme sa tu o tom bavili nespocetne krat .....
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/734208/
Len tak na záver: Dotyčný pán deň po mojom prvom e-maili inzeroval ďalší predaj a po druhom opäť prihodil niečo do burzy.Takže žiadne montáže, žiadny kamión. "Nebo prodal a vykašlal se na to, aby odpovídal dalšímu, na koho nezbylo."-toto má byť asi nevydarená obhajoba predávajúceho..... Mimochodom, nie je to tak dávno, čo tu riešili admini s ostatnými návštevníkmi webu vážne ustanovenia o tom, ako majú predávajúci ihneď aktualizovať status typu "predané", "rezervované", či zmazať neaktuálny inzerát.Aby sa dodržiavala nejaká elementárna slušnosť biznisu na vlaky.net. Inzerujúci-pán Boris Heizer má ale na vlaky.net asi zvláštny štatút a ako sledujem, aj celkom priaznivo naklonenú obhajobu:-).
A keď už sme tak úskoprsí, že kritika na konkrétneho predávajúceho na burze nemala čo robiť, lebo je na to iná rubrika,zostalo mi nezodpovedané, že..... Prečo 4 stránky monológov ohľadom ceny dekodérov, čipu, polemiky, či nízke, či predražené atď. K tomu citová analýza samaritánstva ľudí, ktorí produkujú sound do dekodérov z lásky a neviem čo ešte. To aký súvis má z rubrikou Výrobcovia MŽ. Ak sa dobre pamätám, je tu rubrika Ceny modelov. Tam si môžeme vylievať dušičku a božekať nad cenami a tvoriť ekonomické analýzy, či ceny toho ktorého modelu a príslušenstva sú oprávnené.Poprípade ukázať svetu super finančný a výrobný plán, ako to profesionálnejšie a lacnejšie dokážeme vyrobiť a ozvučiť my. Možno sa nás chopia svetoznámi výrobcovia a SR bude bezkonkurenčným exportérom slovenského umu:-).
A keď už sme tak úskoprsí, že kritika na konkrétneho predávajúceho na burze nemala čo robiť, lebo je na to iná rubrika,zostalo mi nezodpovedané, že..... Prečo 4 stránky monológov ohľadom ceny dekodérov, čipu, polemiky, či nízke, či predražené atď. K tomu citová analýza samaritánstva ľudí, ktorí produkujú sound do dekodérov z lásky a neviem čo ešte. To aký súvis má z rubrikou Výrobcovia MŽ. Ak sa dobre pamätám, je tu rubrika Ceny modelov. Tam si môžeme vylievať dušičku a božekať nad cenami a tvoriť ekonomické analýzy, či ceny toho ktorého modelu a príslušenstva sú oprávnené.Poprípade ukázať svetu super finančný a výrobný plán, ako to profesionálnejšie a lacnejšie dokážeme vyrobiť a ozvučiť my. Možno sa nás chopia svetoznámi výrobcovia a SR bude bezkonkurenčným exportérom slovenského umu:-).
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/734204/
Mazal jsem já.
Že se dotyčný prodávající neozval ještě neznamená, že je podvodník. Třeba prodal jinde, třeba nebyl u netu, může já nevím, jezdit po montážích, s kamionem apod. Nebo prodal a vykašlal se na to, aby odpovídal dalšímu, na koho nezbylo. Těžko říct, do toho nevidím. Ale kupujícího v tomto případě nepodvedl, jen mu neprodal.
Takže za mě, kritika někoho, kdo mi neodpověděl, do burzy opravdu nepatří. Andrejuškovi jsem napsal, že pokud by se jednalo opravdu o podvodníka, máme nějaké možnosti, jak jej eliminovat, především blokování přístupu. Taky jsme to už několikrát museli udělat. Ale v tomto případě opravdu nebyl důvod. A Andrejuško prostě musí pochopit, že do burzy komentáře a hodnocení opravdu nepatří.
Jazykovou úroveň, to se opravdu nedá řešit, protože pak by musela být snad polovina píšících vyloučena. (někdy i já).
Že se dotyčný prodávající neozval ještě neznamená, že je podvodník. Třeba prodal jinde, třeba nebyl u netu, může já nevím, jezdit po montážích, s kamionem apod. Nebo prodal a vykašlal se na to, aby odpovídal dalšímu, na koho nezbylo. Těžko říct, do toho nevidím. Ale kupujícího v tomto případě nepodvedl, jen mu neprodal.
Takže za mě, kritika někoho, kdo mi neodpověděl, do burzy opravdu nepatří. Andrejuškovi jsem napsal, že pokud by se jednalo opravdu o podvodníka, máme nějaké možnosti, jak jej eliminovat, především blokování přístupu. Taky jsme to už několikrát museli udělat. Ale v tomto případě opravdu nebyl důvod. A Andrejuško prostě musí pochopit, že do burzy komentáře a hodnocení opravdu nepatří.
Jazykovou úroveň, to se opravdu nedá řešit, protože pak by musela být snad polovina píšících vyloučena. (někdy i já).
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/734123/
Nie, prečítaj si ešte raz toto a možno pochopíš na čo reagujem od začiatku:
Minulý týždeň som prvý krát pokusne chcel riešiť aj nejaký obchod na burze, kde som chcel od ponúkajúceho v hotovosti kúpiť tovar za cc.a 300 EUR.Slušný peniaz, som z BA, on je z BA.Na moje počudovanie, ani po 2 kontaktných emailoch a prosbe o tel.kontakt, že sa mu ihneď ozvem, nereagoval.Tak som priamo na burze umiestnil kritický názor v blízkosti jeho aktuálneho inzerátu. Nepomohlo.Nadôvažok mi administrátor zruší kritický komentár a pošle mi privát poznámku, že burza nie je diskusným fórom.
Buď to nevieš alebo nechceš pochopiť!
Minulý týždeň som prvý krát pokusne chcel riešiť aj nejaký obchod na burze, kde som chcel od ponúkajúceho v hotovosti kúpiť tovar za cc.a 300 EUR.Slušný peniaz, som z BA, on je z BA.Na moje počudovanie, ani po 2 kontaktných emailoch a prosbe o tel.kontakt, že sa mu ihneď ozvem, nereagoval.Tak som priamo na burze umiestnil kritický názor v blízkosti jeho aktuálneho inzerátu. Nepomohlo.Nadôvažok mi administrátor zruší kritický komentár a pošle mi privát poznámku, že burza nie je diskusným fórom.
Buď to nevieš alebo nechceš pochopiť!
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/734118/