WWW.VLAKY.NET
Fórum o vašich názoroch, nápadoch a pripomienkach na stránku VLAKY.NET, o tom čo by ste na našich stránkach radi privítali, čo by ste zmenili, a čo naopak vypustili.
Neviem či Ste si všimli, ale na niektorích diskuzných fórach som zbadal takúto hlášku, namiesto pôvodného príspevku :" obsah príspevku byl vymazán pro nedovolený obsah" . To znamená, že sa dajú kontrolovať obsahy aj klubovej pošty, diskúzie, prípadne údaje v profile členov klubu. Ja si z toho nerobím problémy, pokiaľ sa to nedá zneužiť. Vyrastal som v dobe ľudovej demokracie, vládnucej jednej , tej správnej strany, takže so na to zvyknutý. A v zamestnaní som bol zvyknutý, že moje pracovné hovory a výkon služby mohol sledovať a kontrolovať s. náčelník a p. prednosta hocikedy, keď si v kancelárii zapol odposluch, alebo ho požiadal s. kontrolór alebo p. revízor. A výsledky sa ukázali hneď
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/77614/
No tak prrrr! Podľa pár kľúčových slov si nás tu môže nepretržite lustrovať napríklad taký ECHELON (pôvodne vraj sledujúci len hlasovú komunikáciu, dnes už v pohode skenujúci web stránky). Toho by som sa ale až tak nebál. Kým mi neprídu na dvere zaklopať páni z NSA, tak nemám problém.
Že sa nám sem občas kuknú aj páni z našich bezpečnostných zložiek je síce tiež pravdepodobné, no montoyáš mal na mysli čosi celkom iné. Čosi s čím, oprav ma monty ak sa mýlim, mal už sám dočinenia (ešte pod nickom "resat"). Tým niečím je prezeranie pošty človekom, ktorý má status admina. K tomu statusu priadajme ešte aké-také schopnosti práce s PC a máme profil potenciálneho "páchateľa" podľa montoyáša. Samozrejme, že tento profil sa hodí na viacero ľudí a preto mi nepríde fér, že podobné podozrenie, keď už s ním išiel montoyáš von, nespojil aj s konkrétnym menom. Každopádne, nerobme si ilúzie, že k čomusi podobnému tu nemôže prísť. Môže! A zrejme (v minulosti) už aj prišlo. Podozrenie je to o to vážnejšie, že nejde o podozrenie jedného človeka, ale že podobný pocit mali už aj ďalší ľudia.
Bez ohľadu na to, či sa tu čosi podobné deje, alebo nie, je lepšie si spomenúť na heslo, ktoré bývalo veľkým prilepené na všetky vojenské vysielačky: "Pozor! Nepřítel naslouchá!"
Že sa nám sem občas kuknú aj páni z našich bezpečnostných zložiek je síce tiež pravdepodobné, no montoyáš mal na mysli čosi celkom iné. Čosi s čím, oprav ma monty ak sa mýlim, mal už sám dočinenia (ešte pod nickom "resat"). Tým niečím je prezeranie pošty človekom, ktorý má status admina. K tomu statusu priadajme ešte aké-také schopnosti práce s PC a máme profil potenciálneho "páchateľa" podľa montoyáša. Samozrejme, že tento profil sa hodí na viacero ľudí a preto mi nepríde fér, že podobné podozrenie, keď už s ním išiel montoyáš von, nespojil aj s konkrétnym menom. Každopádne, nerobme si ilúzie, že k čomusi podobnému tu nemôže prísť. Môže! A zrejme (v minulosti) už aj prišlo. Podozrenie je to o to vážnejšie, že nejde o podozrenie jedného človeka, ale že podobný pocit mali už aj ďalší ľudia.
Bez ohľadu na to, či sa tu čosi podobné deje, alebo nie, je lepšie si spomenúť na heslo, ktoré bývalo veľkým prilepené na všetky vojenské vysielačky: "Pozor! Nepřítel naslouchá!"
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/77611/
Garin & peršing, no pekne od vas, ze ste sa postazovali na jedneho clena ktory bol kedysi kohosi chranenec len ste zabudli odpovedat na otazky preco je server vlaky.net tak "uzasne rychli" a potom by ste nam mohli odpovedat aj tu otazku ktoru si polozil sam administrator tohto servera "kladiem otázku kompetentným, ako je zabezpečená ochrana dát klubovej pošty a či je vôbec možné, aby niekto iný mohol vstupovať do klubovej pošty okrem vlastníka schránky?".
Pocul som aj take klebety, ze to nie je pre administratorov blokovane. Ale mozno su to naozaj len klebety.
Pocul som aj take klebety, ze to nie je pre administratorov blokovane. Ale mozno su to naozaj len klebety.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/77608/
Myslím, že internet je pod kontrolou, ak nie nepretržite, tak určite účelovo v záujme vyšetrovania, prípadne sledovania nejakého prípadu. Nedávno prebehla v tlači správa, že nem. kontrarozviedka sledovala 3 Nemky na internete, ako sa dohovárali a organizovali samovražedné teroristické akcie v Iraku proti spoj. silám. A účinne včas a spoľahlivo zakročili. Pamätám ešte, ako sme mali na vysielačkách na vojne heslo : Nepřítel naslouchá !". My sme si tam dopísali : Pozor, aj kontráši naslouchají ! A niekoľko spolubojovníkov malo odložený odchod do civilu o nejaký týždeň !
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/77408/
Garin & peršing, moznosti je niekolko preco to urobil a vobec to spomenul v nejakom fore.
1., je obycajny hlupak, o com pochybujem, pretoze studuje na vysokej skole;
2., je jesitny a nepochopi zart, co tiez velmi nepripada v uvahu;
3., nerozumie po slovensky, o com zase musim pochybovat;
4., je tak zamilovany, ze absolutne nedava pozor co mu clovek hovori a co nasledne pise;
5., velmi dobre vie o com je rec a trasie sa aby sa s tym chvastal;
6., rad provokuje ludi;
7., doplnte si tu co chcete.
1., je obycajny hlupak, o com pochybujem, pretoze studuje na vysokej skole;
2., je jesitny a nepochopi zart, co tiez velmi nepripada v uvahu;
3., nerozumie po slovensky, o com zase musim pochybovat;
4., je tak zamilovany, ze absolutne nedava pozor co mu clovek hovori a co nasledne pise;
5., velmi dobre vie o com je rec a trasie sa aby sa s tym chvastal;
6., rad provokuje ludi;
7., doplnte si tu co chcete.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/77401/
Garin
síce som to "výživné" (Juro, super výraz ) fórum na tému mosad a podobné "zaujímavé veci od témy" veľmi nečítal, ale myslím, že aj z kontextu je asi jasné ako to "podozrenie" bolo myslené, ale tak isto je aj od Montoyu trochu zarážajúce, že vôbec nejaké takéto "obvenenie" (lebo dá sa to aj tak chápať) napíše do fóra. Ak má nejaké takéto podozrenie, neviem prečo nekontaktuje MAYA, ale vypisuje to "len tak, ako keby sa nič nedialo" po fórach...
síce som to "výživné" (Juro, super výraz ) fórum na tému mosad a podobné "zaujímavé veci od témy" veľmi nečítal, ale myslím, že aj z kontextu je asi jasné ako to "podozrenie" bolo myslené, ale tak isto je aj od Montoyu trochu zarážajúce, že vôbec nejaké takéto "obvenenie" (lebo dá sa to aj tak chápať) napíše do fóra. Ak má nejaké takéto podozrenie, neviem prečo nekontaktuje MAYA, ale vypisuje to "len tak, ako keby sa nič nedialo" po fórach...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/77392/
Jeden z členov klubu vlaky.net napísal v nedeľu v diskusii ku koľajovým vozidlám 362/363 (uviedol žartom istú organizáciu) a nepriamo naznačil obavy, že by mohol niekto iný, ako majiteľ schránky, čítať klubové pošty členov. Aby sa tu nešírili šumy, kladiem otázku kompetentným, ako je zabezpečená ochrana dát klubovej pošty a či je vôbec možné, aby niekto iný mohol vstupovať do klubovej pošty okrem vlastníka schránky?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/77388/
Vidíš to, Zbyněk? Toto je hádam jediné miesto, kde sa chváli úchylka...
Shalomek: ďakujem za návrh na 1. námestka, ale neprijímam. Som spokojný i s prednostom Pretože čím vyššia funkcia, tým vyššie nároky a potom "kopance" sprava-zľava... (snažil som sa vyjadriť to slušne).
Jano: radšej by som tie mašinky nebral, naše tváre by tam za moc asi nestáli.
Shalomek: ďakujem za návrh na 1. námestka, ale neprijímam. Som spokojný i s prednostom Pretože čím vyššia funkcia, tým vyššie nároky a potom "kopance" sprava-zľava... (snažil som sa vyjadriť to slušne).
Jano: radšej by som tie mašinky nebral, naše tváre by tam za moc asi nestáli.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/74188/
Ak som sa na to verejne spýtal, tak Ti je asi jasné, že prístup do klubovej pošty okrem svojej schránky nemám, ani to nepotrebujem, ani o to nemám záujem. Ani nie som hacker.
Vôbec nešlo o posťažovanie si na niekoho z členov fóra. Išlo mi o to, aby sa to objasnilo, keď prinajmenšom traja nickovia majú pocit, že ich poštu niekto sleduje. Neviem načo si rozoberal osobnosť nášho kolegu montoyu, veď tu vôbec nešlo o neho, ale o problém, ktorý nastolil a nazdávam sa, že je dobré, že ho nastolil. Lebo si to vysvetliť treba.