VLAKY.NET Akcie
Diskusia o akciách VLAKY.NET Klubu, nápady na nové akcie, návrhy na ich zlepšenie apod.
RE peršing: Neviem, ale doteraz vsetci pisali, ako sa to neda spravit vo vseobecnosti, tak ja sa snazim tu vysvetlit, ze ak je IP adresa staticka, je to docela mozne. A radsej som spomenul aspon nejake riesenie ako ziadne, aby ma tu niekto nekritizoval za to, ze len pisem a nic konkretneho nenavrhnem. Chcel som len ukazat, ze ono to aj ist moze a dokonca inde to aj funguje, to je vsetko. Smola je len v tom, ze ono neviem o co vlastne komu ide, ked sa neda ani profil zmazat, co uz potom s IP adresou robit, vsakze.
Ja uz sa nechcem k tejto teme vyjadrovat,bol som napadnuty jednym z clenov klubu,spravcovia to toleruju (asi je to prejav normalneho spravania sa) a napokon este nechcem byt ja ten najhorsi, takze radsej koncim. Zostava mi, len si z toho zobrat iste ponaucenie a co mozem cakat.
Ja uz sa nechcem k tejto teme vyjadrovat,bol som napadnuty jednym z clenov klubu,spravcovia to toleruju (asi je to prejav normalneho spravania sa) a napokon este nechcem byt ja ten najhorsi, takze radsej koncim. Zostava mi, len si z toho zobrat iste ponaucenie a co mozem cakat.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/246239/
Este toto:
<?php #index.php
require_once('mysql.php'); // pripojenie do databázy
$sql = mysql_query("SELECT ip FROM ban");
while($zaznam = mysql_fetch_object($sql)){
if($_SERVER['REMOTE_ADDR'] == $zaznam->ip){
die("BAN IP - ".$zaznam->ip."n");
}
}
echo "<p>Som rad, ze som nedostal BAN!</p>n";
?>
<?php #index.php
$sql = mysql_query("SELECT ip FROM ban");
while($zaznam = mysql_fetch_object($sql)){
if($_SERVER['REMOTE_ADDR'] == $zaznam->ip){
die("BAN IP - ".$zaznam->ip."n");
}
}
echo "<p>Som rad, ze som nedostal BAN!</p>n";
?>
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/246237/
Mozno by som to mal trochu uviest na spravnu mieru.
Ta akoze "necinnost" voci Rusnovmu profilu vznikla kvoli jednemu nedorozumeniu medzi 362.001 a mnou hned na zaciatku. Ako k nemu doslo je zbytocna strata casu to rozoberat, preto len tolko, ze 362.001 zrejme chcel aby som kontaktoval Maya, aby text pod profilom zmazal, ja som mal zas pocit, ze mam profil nechat tak. Tym zrejmä vzniklo to, ze ja som povazoval vec za vyriesenu a 362.001 cakal kedy sa profil vymaze.
81-71
neviem, ale s mojimi vedomostami z tejto oblasti ma veru nic ine nenapada ako zablokovat len jeho bez vedlajsich "ucinkov" na inych a navyse tak, aby to behom 2 minut neoblbol neprihlasil sa znova.
"Pokial ma staticku IP adresu" - stale je tam to pokial, a vies ze ju aj ma?
Ta akoze "necinnost" voci Rusnovmu profilu vznikla kvoli jednemu nedorozumeniu medzi 362.001 a mnou hned na zaciatku. Ako k nemu doslo je zbytocna strata casu to rozoberat, preto len tolko, ze 362.001 zrejme chcel aby som kontaktoval Maya, aby text pod profilom zmazal, ja som mal zas pocit, ze mam profil nechat tak. Tym zrejmä vzniklo to, ze ja som povazoval vec za vyriesenu a 362.001 cakal kedy sa profil vymaze.
81-71
neviem, ale s mojimi vedomostami z tejto oblasti ma veru nic ine nenapada ako zablokovat len jeho bez vedlajsich "ucinkov" na inych a navyse tak, aby to behom 2 minut neoblbol neprihlasil sa znova.
"Pokial ma staticku IP adresu" - stale je tam to pokial, a vies ze ju aj ma?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/246236/
OK, tak podla mna na 100% nieje nic iste, ale myslim, ze toto by taky clovek, ako je on nevedel prekonat vzhladom na jeho mentalne schpnosti zjavne z jeho prejavu.
<?php #ban.php
if(isset($_POST['zablokuj'])){
if(empty($_POST['ip'])){
$ip = FALSE;
} else {
$ip = $_POST['ip'];
}
if($ip){
$sql = mysql_query("INSERT INTO ban(ip) VALUES('$ip')");
if($sql){
echo "<p>IP adresa <strong>$ip</strong> bola úspeąne <strong>zablokovaná</strong>!</p>n";
} else {
echo "<p>Nastala chyba pri blokovaní IP adresy!</p>n";
}
} else {
echo "<p>Nezadali ste IP adresu!</p>n";
}
} elseif(isset($_POST['odblokuj'])){
if(empty($_POST['ip'])){
$ip = FALSE;
} else {
$ip = $_POST['ip'];
}
if($ip){
$sql = mysql_query("DELETE FROM ban WHERE ip='$ip'");
if($sql){
echo "<p>IP adresa <strong>$ip</strong> bola úspeąne <strong>odblokovaná</strong>!</p>n";
} else {
}
} else {
}
} else {
echo "<form action='{$_SERVER['PHP_SELF']}' method='post'>";
echo " <fieldset><legend>Zablokovanie IP adresy</legend>n";
echo " IP adresa <input name='ip' type='text' /><br />n";
echo " <input name='zablokuj' type='submit' value='Zablokuj IP adresu' />n";
echo " <input name='odblokuj' type='submit' value='Odblokuj IP adresu' />n";
echo " </fieldset>n";
echo "</form>n";
}
?>
<?php #ban.php
if(isset($_POST['zablokuj'])){
if(empty($_POST['ip'])){
$ip = FALSE;
} else {
$ip = $_POST['ip'];
}
if($ip){
$sql = mysql_query("INSERT INTO ban(ip) VALUES('$ip')");
if($sql){
echo "<p>IP adresa <strong>$ip</strong> bola úspeąne <strong>zablokovaná</strong>!</p>n";
} else {
}
} else {
}
} elseif(isset($_POST['odblokuj'])){
if(empty($_POST['ip'])){
$ip = FALSE;
} else {
$ip = $_POST['ip'];
}
if($ip){
$sql = mysql_query("DELETE FROM ban WHERE ip='$ip'");
if($sql){
echo "<p>IP adresa <strong>$ip</strong> bola úspeąne <strong>odblokovaná</strong>!</p>n";
} else {
}
} else {
}
} else {
echo "<form action='{$_SERVER['PHP_SELF']}' method='post'>";
echo " <fieldset><legend>Zablokovanie IP adresy</legend>n";
echo " IP adresa <input name='ip' type='text' /><br />n";
echo " <input name='zablokuj' type='submit' value='Zablokuj IP adresu' />n";
echo " <input name='odblokuj' type='submit' value='Odblokuj IP adresu' />n";
echo " </fieldset>n";
echo "</form>n";
}
?>
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/246235/
Pokial ma staticku IP adresu, tak by to bol dost problem dostat sa naspat. Lahko sa da napisat ako sa nic neda, niesom v tomto dako zbehly, ale viem, ze existuje aj filtrovanie a nemusi to postihnut vsetkych na danej sieti, mozno by poradil dakto skusenejsi a zbehlejsi v PHP a SQL a v písani konkretnych skriptov. Ja to tu uz rozoberat nejdem, lebo napokon tu dopadnem este horsie ako daka banda, co uraza ludi a pouziva sami vulgarizmus a za druhe, ja som neni v programovaní uplne zbehly, aby som tu daval dake extra rady niekomu, kto napokon mozno ani o radu nestoji.
Uz si budem davat velky pozor, kto sa v danych vlákach diskusií objavuje, aby som nenarazil na dakeho trula, lebo aj tak ho tu vsetci len budu tolerovat.
Uz si budem davat velky pozor, kto sa v danych vlákach diskusií objavuje, aby som nenarazil na dakeho trula, lebo aj tak ho tu vsetci len budu tolerovat.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/246232/
No tak toto je naozaj skvele, napokon tu budu problemom ludia co nikomu nenadavaju a na nikoho neutocili.
Vzniesol som len zopar poznamok ako sa to inde bezproblemovo riesi bez dalsich problemov, vypocul som si aj to, ako sa tu neda aj ked inde to mozne je, tak OK.
Nebudem sa miesat do veci, ktore ma na starosti admin, len som zvedavy, ako to vsetko dopadne.
Je mi ale trosku luto, ze na cloveka vybehnu ludia, co zjavne asi nevedia, kto je tu problemom. Ak si niekto nevsimol laskavo, ja som tu doteraz na nikoho nepovedal ani jedno zle slovo a mam mat pocit, ze to je moja chyba?...
Vzniesol som len zopar poznamok ako sa to inde bezproblemovo riesi bez dalsich problemov, vypocul som si aj to, ako sa tu neda aj ked inde to mozne je, tak OK.
Nebudem sa miesat do veci, ktore ma na starosti admin, len som zvedavy, ako to vsetko dopadne.
Je mi ale trosku luto, ze na cloveka vybehnu ludia, co zjavne asi nevedia, kto je tu problemom. Ak si niekto nevsimol laskavo, ja som tu doteraz na nikoho nepovedal ani jedno zle slovo a mam mat pocit, ze to je moja chyba?...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/246229/
Je nás tu registrovaných více než 6 300. A v takovém počtu se najdou lidé dobří i takoví šušni atd.
81-71:
Nevím, jestli to zvládneš pochopit. Ale opakovaně vysvětluji, proč je tvůj recept k řešení NEPOUŽITELNÝ. A vysvětlují ti to i další!!!
Já na tom seznamu jsem taky. Takže se mě to taky týká a nedávam tu lekce z morálky. Takže, své jsi k této věci řekl, tak nechej ty, co to mají na starosti, jednat. Děkuji
81-71:
Nevím, jestli to zvládneš pochopit. Ale opakovaně vysvětluji, proč je tvůj recept k řešení NEPOUŽITELNÝ. A vysvětlují ti to i další!!!
Já na tom seznamu jsem taky. Takže se mě to taky týká a nedávam tu lekce z morálky. Takže, své jsi k této věci řekl, tak nechej ty, co to mají na starosti, jednat. Děkuji
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/246227/
Mas uplnu pravdu, ani mne to az tak zily ntrha, ale ide o moralny image tohto webu, ako sa tu uzivatelia citia a tak. Doteraz som napriklad predpokladal, ze takyto web nestoji o takuto kategoriu ludi a ze filtruje takuto kategoriu v zaujem zachovania isteho statusu. Pretoze to, uz by mi nemuselo byt celkom jedno, ked mam mat pocit, ze som clenom klubu, v ktorom su dabilkovia tolerovaní.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/246226/
RE 362.001: Aky "A" variant?Vies, pisat o variantoch je jedna vec, ale ked sa nic REALNE nedeje, to je vec druha.
RE Shalomek: To sa tu akoze verejne priznavas, ze pokial by napriklad neslo o 362.001, ale len o mna alebo kohokolvek ineho, ze by si ako jeden z adminov kaslal na to? Ignoroval by si taketo utoky dakeho nekompletneho uzivatela?
RE Shalomek: To sa tu akoze verejne priznavas, ze pokial by napriklad neslo o 362.001, ale len o mna alebo kohokolvek ineho, ze by si ako jeden z adminov kaslal na to? Ignoroval by si taketo utoky dakeho nekompletneho uzivatela?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/246222/
Shalomek:
Vďaka za empatiu.
Aj za aktivitu, cením si.
K tým IP adresám...
No, na Žilinskej univerzite sú po chodbách všedostupné stojanové počítače pripojené na sieť, ďalej v študovni univerzitnej knižnice, na internátoch...
Takže náš kamarát, ak bude chcieť, čo zrejme bude, si k nám cestu nájde.
Preto sa, a hlavne v súvislosti s tým čo som napísal vyššie, javí ako najúčinnejší Shalomkov "A variant".
Vďaka za empatiu.
Aj za aktivitu, cením si.
K tým IP adresám...
No, na Žilinskej univerzite sú po chodbách všedostupné stojanové počítače pripojené na sieť, ďalej v študovni univerzitnej knižnice, na internátoch...
Takže náš kamarát, ak bude chcieť, čo zrejme bude, si k nám cestu nájde.
Preto sa, a hlavne v súvislosti s tým čo som napísal vyššie, javí ako najúčinnejší Shalomkov "A variant".
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/246219/
81-71:
Jediný, kdo může být opravdu znepokojen a naštván, je Thomas první rychlé eso, protože v jeho případě zašel šušeň za veškeré meze. Já osobně se jeho slintům směji. A kdyby nebylo toho jednání za všechny meze, řekl bych si něco o.... a ... smál se.
Takto reakce bude a ne proto, že jsem v seznamu já, nebo ty, ale kvůli Thomasovi.
Jediný, kdo může být opravdu znepokojen a naštván, je Thomas první rychlé eso, protože v jeho případě zašel šušeň za veškeré meze. Já osobně se jeho slintům směji. A kdyby nebylo toho jednání za všechny meze, řekl bych si něco o.... a ... smál se.
Takto reakce bude a ne proto, že jsem v seznamu já, nebo ty, ale kvůli Thomasovi.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/246217/
81-71
... ja len tolko, ze IP adresa nemusi byt, a väcsinou ani nie je, pevna. Zablokujes ho dnes, a zajtra sa sem bez akychkolvek problemov dostane, lebo server mi pridelu IP adresu inu (bez akehokolvek jeho zasahu, pripadne poziadavky na jej zmenu).
... ja len tolko, ze IP adresa nemusi byt, a väcsinou ani nie je, pevna. Zablokujes ho dnes, a zajtra sa sem bez akychkolvek problemov dostane, lebo server mi pridelu IP adresu inu (bez akehokolvek jeho zasahu, pripadne poziadavky na jej zmenu).
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/246216/
a pisal si niekomu ze pritomnost v rušňovom zozname topretardov Ti vadi?
Ja som tam takisto ako Ty, nevadi mi to, ale len z toho dovodu, ze vidim, ako sa na tom zozname, a hlavne na jeho tvorcovi, bavi 99% clenov VLAKYNETu (vratane ludi, ktori Rusna poznaju).