SŽDC otevře šest nových vlakových zastávek

27.8.2014 15:00Zdroj: SŽDC - tisková zpráva

Správa železniční dopravní cesty otevírá v blízkém okolí Prahy šest nových vlakových zastávek v jednom týdnu, mění se i jízdní řády.

V pátek 29. srpna začnou zastavovat vlaky na nové vlakové zastávce Praha-Podbaba, kde vznikne dlouho očekávaný přestupní terminál z vlaku na tramvaje a autobusy. Den před tím přestane cestujícím sloužit původní nádraží v Bubenči.

Od 1. září pak začnou zastavovat vlaky i na pěti nových vlakových zastávkách v oblasti Rudné a Hostivice (Rudná zastávka, Chýně, Jinočany, Hostivice-Sadová a Hostivice-U hřbitova) a v souvislosti s tím se zcela změní jízdní řády na tratích Praha – Rudná u Prahy – Beroun a Praha-Smíchov Na Knížecí – Hostivice – Rudná. SŽDC a Středočeský kraj tu společně investovali desítky milionů korun.

„Pevně věříme, že právě projekt těchto příměstských zastávek se může stát klíčovým faktorem pro to, aby se železnice stala zajímavou alternativou i pro tisíce cestujících, kteří dosud dojížděli za prací do hlavního města osobními vozy,“ řekl při slavnostním představení nových zastávek generální ředitel SŽDC Pavel Surý. „Věřím totiž, že pokud někdo tento způsob dopravy vyzkouší a objeví cestování bez čekání v přecpaných ulicích a stání v každodenních kolonách, pak kouzlu dráhy jistě propadne stejně, jako jsem mu už kdysi propadl já,“ dodal s úsměvem Surý.

Podrobnosti v tiskové zprávě.