ČD o víkendu posílí vlaky; 1.9. vyjedou další railjety

29.8.2014 11:00Zdroj: České dráhy - tiskové sdělení

O posledním prázdninovém víkendu posílí České dráhy své vlaky. Během celého víkendu a především pak v neděli odpoledne vypraví desítky posilových vozů, které dohromady nabídnou několik tisíc míst k sezení navíc. Posilové vozy navíc budou mít například spoje EuroCity ze Žiliny přes Ostravu i Vsetín a Valašské Meziříčí do Prahy. Mezi posilovanými vlaky jsou například vlaky Košičan, Odra nebo Fatra. Posilové vozy navíc obdrží také spoje EuroCity z Budapešti, Bratislavy a také z Vídně přes Břeclav a Brno do Prahy.
 
Kromě toho budou v poslední prázdninový den zařazeny posilové vozy také do vlaků z Lince přes České Budějovice do Prahy a mezi Chebem a Prahou nebo mezi Ostravou a Brnem. České dráhy budou mít na různých místech Čech a Moravy připraveno také přibližně 20 rychlíkových vozů, které bude možné operativně zařadit do zvlášť vytížených vlaků. Operativní posily budou nasazeny také podle počtu prodaných rezervací, proto všem cestujícím doporučujeme včasné pořízení rezervace, ať již na pokladní přepážce nebo přes eshop na internetu. V eshopu Českých drah mohou cestující snadno a rychle, bez čekání na pokladnách, koupit také své jízdenky.
 
Od 1. září vyrazí více railjetů
 
Se zahájením školního roku 1. září pak čeká na cestující na lince Praha – Brno – Vídeň – Vídeňské Nové Město další zvýšení komfortu. Do plánovaného provozu bude zařazena další komfortní souprava railjet. Nově vyjede na spojích EC 76/77 Antonín Dvořák. Od září tak budou zajišťovat railjety již tři páry spojení mezi českou a rakouskou metropolí, tedy téměř polovinu všech spojení, a navíc jeden pár spojů mezi Prahou a Brnem.