Výluka Zábřeh n. M. - Jeseník

1.10.2016 11:00Zdroj: České dráhy - tiskové sdělení

Dne 3. října 2016 končí téměř půlroční výluka na trati č. 292 v úseku Zábřeh na Moravě - Hanušovice. Současně ale provozovatel dráhy – Správa železniční dopravní cesty, vyhlásil, že v úseku Hanušovice - Jeseník výluku prodloužil od 4. října 2016 nepřetržitě do 7. listopadu 2016. Příčinou prodloužení výluky je pokračování stavebních prací při rekonstrukci železniční stanice Hanušovice a odstranění propadu rychlosti v traťovém úseku Jindřichov na Moravě - Lipová Lázně.  

Dopravce České dráhy, a.s. proto musí po dobu výluky přistoupit k následujícím opatřením:

Všechny vlaky jsou v úseku trati
č. 292 Hanušovice  - Jeseník,
č. 294 Hanušovice - Staré Město pod Sněžníkem,
č. 025 Hanušovice - Dolní Lipka (Lichkov) - zde až do 4. prosince 2016
a opačně nahrazeny náhradní autobusovou dopravou.  

Současně pokračuje výluka traťové koleje na trati č. 295 Lipová Lázně - Javorník ve Slezsku (od 5. září do 2. listopadu 2016 - oprava Dolnolipskéhu tunelu).

Cestující by proto měli věnovat zvýšenou pozornost odlišným jízdním dobám oproti platnému jízdnímu řádu. U Spěšných vlaků je přeprava jízdních kol umožněna v omezeném počtu, pouze do vyčerpání kapacity vozidla náhradní dopravy.
Cestující budou odbaveni bez přirážky ve spojích náhradní autobusové dopravy v zastávkách, které nejsou umístěny před nádražní budovou.

Veškeré podrobnosti jsou uvedeny ve Výlukových jízdních řádech, které přikládám v příloze. Výlukový jízdní řád je také k dispozici na http://www.cd.cz ve složce www.cd.cz - Vlakem po ČR - Jízdní řád - Traťové jízdní řády.
Kompletní informace k výluce, včetně výlukového jízdního řádu, najdou cestující také na našich stránkách www.cd.cz/omezeniprovozu. Případné dotazy zodpoví i operátoři zákaznické linky 221 111 122 nebo 840 112 113.