VUZ navázal splupráci s Instytutem Kolejnictwa

28.9.2017 7:00Zdroj: České dráhy - tisková informace

V úterý dne 26. září 2017 byla představiteli Výzkumného Ústavu Železničního, a.s., a polského Instytutu Kolejnictwa slavnostně podepsána Dohoda o vzájemné spolupráci. Stalo se tak u příležitosti mezinárodního železničního veletrhu TRAKO v Gdaňsku.                

„Snažíme se našim zákazníkům nabízet stále širší spektrum služeb, a to jak v různosti činností, tak i v nadregionálním pokrytí. S polským partnerem jsme se dohodli na možnostech vzájemné spolupráce na případných společných projektech v oblastech železničního zkušebnictví, hodnotitelství, v oblasti certifikace, ve vědě a výzkumu i v dalších oblastech. Region střední a východní Evropy považuji za velký potenciál pro náš další rozvoj," komentoval spolupráci předseda představenstva VUZ František Bureš.

 „Jsem rád, že české firmy nacházejí s firmami polskými společná témata a ty pak proměňují v konkrétní formy reálné spolupráce,” řekl ve své úvodní řeči při otevření společného stánku českých firem náměstek ministra dopravy Kamil Rudolecký. „Stávající nárůst přepravních objemů na železnici je odrazem snahy ministerstva dopravy o posílení role tohoto dopravního módu. Hojnou účast českých firem na Veletrhu TRAKO tady v Gdaňsku proto vnímám velmi pozitivně,“ dodal náměstek Rudolecký.

Evropský veletrh železniční techniky TRAKO se v Gdaňsku koná každý druhý rok. Letos již 12. ročník evropského veletrhu železniční techniky TRAKO se v Gdaňsku koná každý druhý rok. Návštěvnost veletrhu meziročně roste, když letos pořadatelé potvrdili rekordní účast 700 vystavovatelů z 25 zemí celého světa.