ČD Lounge v Olomouci patří Negrellimu

26.10.2017 19:00Zdroj: České dráhy - tisková zpráva

Průkopníkovi stavby železnic Aloisi Negrellimu se České dráhy rozhodly zasvětit dnes znovu otevřený salonek ČD Lounge na olomouckém hlavním nádraží. Ten během měsíce prošel kompletní rekonstrukcí a nabízí teď cestujícím ještě větší pohodlí.

Národní dopravce se rozhodl každou ze svých 6 ČD Lounge zasvětit osobnosti spjaté se železnicí, nebo regionem - v Olomouci to je Alois Negrelli, který se zasloužil o propojení Olomouce s Vídní, Ostravskem i Prahou a bylo mu propůjčeno i čestné občanství města. Cestující tak mají příležitost dozvědět se při čekání něco o jeho životě a také si užijí většího komfortu. České dráhy vylepšily v těchto moderních čekárnách dětské koutky, k dispozici jsou nabíjecí panely, přebalovací pult, toalety nebo Wi-Fi připojení.

Přestavba a renovace olomoucké ČD Lounge je součástí celorepublikového projektu. V listopadu loňského roku už zástupci Českých drah, města Brna, Jihomoravského kraje a rodiny autora zasvětili ČD Lounge v Brně grafikovi a ilustrátorovi Jiřímu Boudovi. V dubnu tohoto roku následovala pardubická čekárna, která patří staviteli železnic Janu Pernerovi. V červnu se pak pro zákazníky otevřely hned dva salonky v Praze na hlavním nádraží, zasvěcený siru Nicolasi Wintonovi, a v Ostravě hl. n. věnovaný úspěchům manželů Zátopkových.

Více informací najdete v přiložené tiskové zprávě
.