Parní vlak ČD k výročí vzniku Československa

26.10.2017 15:00Zdroj: České dráhy - tisková informace

Ve státní svátek 28. října vypraví České dráhy historický vlak z Prahy-Braníka na Křivoklát a do Lužné u Rakovníka, který pojede u příležitosti výročí vzniku Československé republiky. Souprava bude sestavená z historických vozů a v jejím čele pojede lokomotiva „Šlechtična“ z roku 1948. Odjíždět bude z Prahy-Braníka v 9:13.

Na hradě Křivoklát bude připraven bohatý program, který začíná už v 10:00 hod. Hudební část programu zahájí kapela Eldorado v 10:30 hod. trampskými písněmi. Třicet minut po poledni dojde ke slavnostnímu odhalení benzinové pumpy a ve 13:30 hod. se uskuteční slavnostní akt k výroční vzniku první republiky. Odpoledne zahraje Velký dechový orchestr.

Návštěvníci si budou moci prohlédnout automobilové veterány. Nebudou chybět stánky s rozmanitým zbožím a návštěvníci budou moci potkat četníky i legionáře v dobových uniformách. Celý den budou probíhat prohlídky hradu. Vstupné do nádvoří hradu bude zdarma.

V parním vlaku bude možné zakoupit občerstvení a upomínkové předměty se železniční tématikou.

Jízdní řád a ceník jízdného najdete v přiloženém plakátu a také na webu https://www.cd.cz/zazitky/kam-na-vylet/1823-parni-jizda-k-vyroci-vzniku-prvni-republiky.