Tarifní změny Českých drah od 10. prosince 2017

8.11.2017 15:00Zdroj: České dráhy - tisková zpráva

Každoročně České dráhy realizují tarifní úpravy k zavedení nového jízdního řádu. V letošním roce to bude od 10. prosince 2017.

V souvislosti s tarifními změnami dojde k malé úpravě cen u obyčejného jízdného a nabídek, které jsou z nich odvozeny (zpáteční, traťové apod.). Zvýšení bude v průměru o 2 % v reakci k očekávané výši inflace v České republice, která by měla dosáhnout v letošním roce úrovně právě kolem 2 %. Tato úprava bude znamenat u obyčejného jízdného (beze slev) pro vzdálenosti 1 – 34 kilometrů zvýšení o 0 až 1 Kč, na vzdálenost 35 – 73 km zvýšení o 1 až 2 Kč a například na vzdálenost 150 km bude toto zvýšení ve výši 5 Kč. U slev typu IN 25 atp. je toto zvýšení v korunách adekvátně nižší.

Zároveň zlevní cestování pro skupiny 6 a více osob, budou zavedeny letní prázdninové jízdenky pro děti za zvýhodněnou cenu a některé další novinky.

Komplexní přehled změn naleznete v přiložené tiskové zprávě.

Rádi bychom také upozornili, že současné ceny jsou platné až do půlnoci 9. prosince 2017 včetně dvouměsíčního předprodeje, to znamená, že za stávající ceny lze zakoupit jízdenky až do začátku února 2018 a v případě využití např. čtvrtletních traťových jízdenek lze za stávající ceny cestovat až do pozdního jara.