Pozvánka na přednášky o historii dopravy

15.11.2017 15:00Zdroj: redakční pošta

Vážení přátelé,

dovolte, abych Vás pozval na dvě přednášky v rámci seminářů Historie dopravy, pořádané v listopadu tradičně na Vzdělávacím a informačním pracovišti Dopravní fakulty Jana Pernera, ul. Pod Výtopnou 2 v Praze.

První přednášku „Historie reléových zabezpečovacích zařízení  u ČSD od jejich počátků po nasazení prvních počítačových zařízení“ prosloví p. ing. Petr Lapáček  ve středu 22. listopadu od 15:00 do 16:30 h.

P. ing. Lapáček absolvoval v r. 1976 Vysokou školu dopravní v Žilině, fakultu strojní a elektrotechnickou,  obor Zabezpečovací a sdělovací technika.

Na SUDOP PRAHA a. s. nastoupil v r. 1976 jako specialista na projektování zabezpečovacího zařízení. Zpracoval řadu projektů na síti ČSD, ČD a ŽSR.  Byl hlavním inženýrem projektu na stavbách modernizace I. Tranzitního železničního koridoru. V letech 2001 až 2006 byl vedoucím střediska elektrotechniky, trakce, sdělovací a zabezpečovací techniky na SUDOP PRAHA a. s. V letech 2007-2010 byl obchodním ředitelem v AŽD Praha s r.o., v letech 2011 a 2015 obchodním ředitelem na SUDOP PRAHA a. s. Po odchodu do důchodu pracuje u společnosti KOMOVIA s r.o. jako projektový manažer.

Druhou přednášku „Sběr a přenos dat v železniční dopravě - etapa dálnopisu a děrné pásky“ prosloví p. Ing. Zdeněk Kaufmann ve středu 29. listopadu 2017, taktéž od 15:00 do 16:30 h.

P. Ing. Kaufmann je absolventem Vysoké školy dopravní v Žilině, fakulty strojní a elektrotechnické. oboru bloky a spoje v r. 1963. Na ČVUT absolvoval v r. 1966 postgraduální kurs Přenos dat a na Vysoké škole dopravní  v r. 1975 postgraduální kurs Kybernetika v dopravě. V aktivní službě do roku 2014 pracoval v řadě inženýrských a manažerských pozic organizačních složek ČSD/ČD. Měl bohatou publikační a lektorskou činnost v oboru železničních telekomunikací, Je spoluautorem učebnic Sběr, přenos a zpracování dat v železniční dopravě a Sdělovací technika I. a II. Byl mj. dlouholetým členem redakční rady Vědeckotechnického sborníku Českých drah.

Účast na seminářích  je bezplatná, pozvěte své přátele a známé. Těším se na setkání s Vámi.

S pozdravem a přáním všeho dobrého

Vlastislav Mojžíš