Švýcarsko 2002

26.5.2004 13:33 Karel Furiš

Švýcarsko 2002

Ráno odjezd do Hevlína, nákup levného očerstvení na cestu do Švýcar. Ve 14:01 hod. odjíždíme motorákem z Laa do Mistelbachu kde přesedáme na El.jednotku. Poprvé projíždím trasu severem do W.Hüteldorf (S 45) . Jedeme do St.Pölten prohlídka úzkokolejky. Přesun do st. Wien Westbf. Večer usedáme do ÖBB soupravy Sliperete a odjíždíme do Zürichu ...

Ráno rychlí přestup v Zürichu a Lausane a přijíždíme do Montreux. Krátká prohlídka nádraží ,města a nábřeží zhotovíme pár záběrů a odjíždíme do cíle naší cesty. Úzkokolejný rozchod , ozubená trať, jeden el.vůz před kterým je tlačen vozík na zavazadla . Hned za nádražím vjíždíme do tunelu a začíná nádherná vyhlídková jízda do výšky téměř dva tisíce metrů nad mořem. Po necelé hodině jsme nahoře. Roches-de Naye nás uvítalo krásným počasím. Výhled nás mile překvapil. Od stanice odcházíme na vrchol, který je o sedmdesát metrů výš. (2045 m.n.m.) Překrásný výhled do údolí na město Montré s ženevským jezerem a na alpský masiv. Fotografujeme, filmujeme a po vydatné svačince se vracíme dolů do Montré.

Odpoledne odjíždíme Gold Expresem do Intelakenu. Horská trať vede přes krásné švýcarske vesničky, louky. pastviny a hory. Je stále se na co dívat . Večer se zastavujeme na prohlídku hl.města Bern. Pozdě večer odjíždíme do Vídně. Ráno v Hüteldorfu najdeme obchod kde se dá za přijatelnou cenu nakoupit zásoby. S bánem jedem na Südbf. přestupujeme na Sobieského a jedeme domů do Ostravy.

  

Galéria

Súvisiace odkazy