Na východe Slovenska prerušili prevádzku na troch železničných úsekoch

30.7.2004 14:17

Na východe Slovenska prerušili prevádzku na troch železničných úsekoch

Východné Slovensko - ŽSR vzhľadom na nepretržité dažde na východe Slovenska približne o polnoci prerušili prevádzku na troch úsekoch na východnom Slovensku. Doprava bola prerušená na úsekoch: Kapušany pri Prešove - Raslavice (194), Nemcovce - Hanušovce n. Topľou (193) a Poprad-Tatry - Matejovce pri Poprade (185). Železničná stanica Kapušany pri Prešove je zaplavená vodou.

Hlavné úseky sú zatiaľ bez obmedzení.

Prevádzku na úsekoch Nemcovce - Hanušovce n. Topľou (193) a Poprad-Tatry - Matejovce pri Poprade (185) ŽSR o polnoci prerušili z dôvodu výskytu blata na trati. Ráno o 2.20 hod. bola prerušená aj prevádzka na úseku Kapušany pri Prešove - Raslavice (194). Trať na tomto úseku ako aj železničná stanica Kapušany pri Prešove sú zaplavené vodou.

V súvislosti s nepretržitým dažďom zasadá od neskorých nočných hodín na Oblastnom riaditeľstve Košice krízový štáb, ktorý sa zaoberá stavom železničných tratí na východe Slovenska. Zamestnanci ŽSR odstraňujú z tratí blato, popadané stromy a nepretržite sledujú poveternostné podmienky. -rp-