Mimoriadny historický vlak odvezie pozvaných na oslavy SNP v Banskej Bystrici

21.8.2004 13:57Zdroj: TASR

Mimoriadny historický vlak odvezie pozvaných na oslavy SNP v Banskej Bystrici

Doplnenie správy: 23.8.2004 5:54
Bratislava/Banská Bystrica - Vlak, ktorý bude ťahať historický parný rušeň 498.104, odvezie v nedeľu 29. augusta zadarmo pozvaných účastníkov na oslavy 60. výročia Slovenského národného povstania (SNP) v Banskej Bystrici.

Mimoriadny rýchlik vyrazí v nedeľu o 4.35 h. z Bratislavy. Vlak vypraví Železničná spoločnosť a. s. v spolupráci so Železnicami SR a Albatros klubom. Mimoriadny rýchlik odchádza z Bratislavy z hlavnej stanice a zastaví v staniciach Galanta, Šurany, Kozárovce, Žarnovica, Žiar nad Hronom, Hronská Dúbrava, Zvolen. Spiatočná cesta s odchodom z Banskej Bystrice o 17.35 h povedie stanicami severnou trasou: Turčianske Teplice, Martin, Vrútky, Žilina, Považská Bystrica, Púchov, Trenčianske Teplice, Trenčín, Nové Mesto nad Váhom, Piešťany, Leopoldov, Trnava. Príchod do Bratislavy sa očakáva približne o 22.55 h.

Súpravu bude ťahať historický parný rušeň 498.104 - Rebecca a v zostave bežných rýchlikových vozňov bude zapojený aj jeden historický vozeň. Každý vagón bude mať vlastného sprievodcu. Preprava pozvaných účastníkov osláv bude bezplatná rovnako ako preprava členov Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov a nimi pozvaných rodinných príslušníkov.

Doplnenie:
Historický rýchlik na čele s 498.104 pôjde naspäť z Banskej Bystrice do Bratislavy cez Zvolen, Hronskú Dúbravu, Žiar nad Hronom, Žarnovicu, Kozárovce, Šurany a Galantu. Vlak nepôjde po severnej strane Slovenska z dôvodu rozsiahlych výlukových prác na úseku Trnava - Pezinok. Čas odchodu z Banskej Bystrice zostáva zatiaľ nezmenený.

-rp-