Informácie o vlakoch telefonicky

27.10.2004 20:41

Informácie o vlakoch telefonicky

ZSSK, a.s. - Informačné telefónne centrum uvedie do skúšobnej prevádzky Železničná spoločnosť, a.s. Pripojenie na túto linku sa bude považovať za medzimestský hovor a za minútu zaplatíte v silnej prevádzke 3,60 Sk, vo večerných hodinách 1,90 Sk a počas víkendov 1,50 Sk.

Doteraz bol problém získať telefonicky informácie o vlakoch z niektorej z ôsmich železničných staníc, ktoré tieto informácie poskytovali a často sa nebolo možné dovolať. Informácie v jednom období poskytovala audiotexová spoločnosť, ktorá inkasovala za minútu hovoru 10 Sk bez DPH. V priemere sa ceny pohybovali okolo 10 až 30 korún. Navyše sa informácie dali získať len v pracovnom čase a jedine o odchodoch a príchodoch vlakov. Keď niekto chcel vedieť cenu lístka, odporučili mu zavolať do pokladne.

Nové telefónne centrum bude pravdepodobne v prevádzke od 7. do 22. hodiny. Poskytnuté informácie by sa mali týkať nielen o odchodoch a príchodoch vlakov na Slovensku, ale v celej Európe, vrátane informácií o prestupoch. Okrem toho telefónne centrum bude informovať aj o cenách lístkov, o miestenkách aj o zľavách. S bežnou prevádzkou sa počíta v budúcom roku. Telefónne číslo do centra bude 18188. -jk-

Súvisiace odkazy