Kořenovští stále doufají, že nádraží opět ožije

2.5.2005 19:11 BLANKA DANÍČKOVÁ, ČD

Kořenovští stále doufají, že nádraží opět ožije

Kořenov - Alespoň částečně je nyní v provozu vlakové nádraží v Kořenově. Na něm i přes protesty obce Kořenov před časem omezily České dráhy provoz z důvodu prodělečnosti.

Obec se proti rozhodnutí postavila a nesouhlasí s ním. Nicméně Kořenovští stále doufají, že se podaří provoz nádraží opět oživit. "Už nyní jsme dospěli při jednání s drahami k určitým kompromisům," uvedl starosta Kořenova Luboš Marek. Například nyní prý vyšly ČD vstříc tím, že zde staví náhradní autobusové spoje.Ty momentálně jezdí proto, že je přerušen provoz vlaků kvůli opravě železničního tunelu mezi Tanvaldem a Kořenovem. " motného nádraží, ale také u mostu. Navíc zůstala v nádražní budově otevřena čekárna a toalety, tak je mohou cestující využívat," poznamenal starosta. Obec prý také občas někoho pošle, aby se přesvědčil, že je na nádraží vše v pořádku.

 Nyní Kořenovští čekají, jak se vyvine letní sezona. V té by totiž podle plánu ČD měly být opět prodávány jízdenky na zdejším nádraží každý den. Nyní se prodávají pouze o víkendu. "Doufám, že o nutnosti obnovit prodej jízdenek na celoroční provoz přesvědčí zástupce drah už nadcházející letní sezona. Nově začne k nádraží zajíždět Krkobus z Krkonoš a velkou šanci dáváme i otevření hraničního přechodu pro pěší na Jizerce. Přes ten přijde opět cestujících," doufá Luboš Marek.

foto: http://www.albico.cz/zubacka/Cze/foto.htm