Výluka v Banskej Bystrici

23.10.2005 12:35 Lukáš Salenka

Výluka v Banskej Bystrici

V dňoch od 20.10.-27.10.2005 sa koná výluka od 7:30 do 17:50 v úseku Banská Bystrica- Banská Bystrica mesto. Doprava je nahradená autobusmi. Na stanici v Banskej Bystrici sa vymieňajú prestavníky. Koľajnice sú vytrhané od začiatku mostu po prvé vyhýbky. Tieto práce spôsobujú zmetok vo vlakovej doprave.

Ak sa chystáte alebo niekde ponáhľate v tomto prípade máte smolu. Je bežné, že vlak mešká v rozpätí od 15 až 45 minút. V tomto termíne sa ešte nemaju začať práce na moste ako sa hovorilo, ale len výmena prestavníkov. Práce na moste sa budú realizovať v budúcom roku kedy bude nepretržitá výluka po dobu 72 dňov.

Vlaky jazdia v úseku Zvolen –Banská Bystrica mesto. Medzi Radváňou a Banskou Bystricou mesto je max. povolená rýchlosť 30 km/h. Väčšinou sú nasadované a jazdia motorové vozne radu 840 sem tam sa zapletie na začiatku vlaku 750 a na konci 754 alebo naopak. Vlaky bývajú plné a niekedy je problém sa aj dostať do vlaku, ako v napr. v piatok keď veľa študentov odchádza z internátov domov.

Keď som bol v ČR konala sa výluka medzi Ostrava Svinov - Opava východ. Tomu sa hovorí organizácia, bol som milo prekvapený ako to bolo riešené. Bohužiaľ tu na Slovensku toho asi chcem veľa. No my s tým nič nespravíme len musíme byť trpezliví a dúfať že keď to bude hotové nebudeme sklamaní.

Galéria

Súvisiace odkazy