Život motorovej lokomotívy T478.3052

25.10.2005 18:45 Peter Kálman

Život motorovej lokomotívy T478.3052

Rušne radu T 478.3, neskôr radu 753 nazývané "Okuliarnik", "Brejlovec", alebo len jednoducho "trojky" zohrali za viac než 35 rokov svojej prevádzky významnú úlohu v doprave na našich tratiach. Prvý rušeň bol postavený v roku 1968, posledný v roku 1977. Na začiatku svojej prevádzky slúžili najmä v osobnej doprave, kde postupne nahrádzali parné rušne.

S postupom času sa však u železničných vozňov začalo presadzovať elektrické vykurovanie a tu už "trojky" v osobnej doprave začali strácať svoje nenahraditeľné miesto. Mnohé boli prestavané, parné vykurovanie sa nahradilo elektrickým a rušne boli preznačené na radu 750. Takto upravené spolu s mladšími sestrami radu T478.4 mohli ďalej slúžiť v osobnej doprave a slúžia do dnešných dní. "Trojky", ktoré prestavané neboli, boli z osobnej dopravy stiahnuté a našli uplatnenie v nákladnej doprave, kde sa rovnako zhostili svojej úlohy na výbornú.

Dnes, keď sme všetci spoločne svedkami ich smutného konca, keď sa ich počet u našich železníc neuveriteľne rýchlo znižuje a všetci sa snažíme zachytiť ich fotoaparátom pri ich posledných výkonoch a uchovať si na nich čo najkrajšiu spomienku, je mi trochu smutno. Možno mnohí si kladieme otázku, či sa podarí aspoň jednu "trojku" zachrániť, ale žiaľ si na ňu dnes ešte nevieme odpovedať a zostáva nám len dúfať.

Medzi známe "trojky" zvolenského depa patrila aj T478.3052 alebo 753 052-0. Z výrobného pásu podniku ČKD Praha zišla táto lokomotíva v roku 1972 s výrobným číslom 7969. Svoje pôsobisko našla v srdci Slovenska - v rušňonovom depe Zvolen, v ktorom prežila celý svoj život. Nezažil som jej slávu v časoch motorizácie našich železníc, ale bol som svedkom jej smutného konca, keď sa vrátila z túry do depa, ktorého hranice už nikdy vlastnou silou neopustila. Do depa vlastnou silou prišla prevádzková mašina, z depa o niekoľko dní odišiel "papierovo" len kus šrotu, mašina bola zrušená. Nebola ani prvá, ani posledná, ktorá bola takto zrušená, ale spomenúť na ňu niekoľkými fotkami si môžme. 

Chcel by som, aby sme skúsili na našej spoločnej stránke vytvoriť aspoň jej symbolickú fotogalériu. Možno fotogaléria poteší každého, kto T 478.3052 poznal. Možno jej rušňové čaty, či opravárov v dielni, fotografov alebo priateľov historickej železnice, ktorí sa boli pozrieť na parný vlak s mašinkou 331.037 v Brezne, kedy práve tento 753 052-0  ťahala na návozoch z a do Zvolena. Pripájam svoje fotky, ktoré som urobil v oktobri 2003 v RD Zvolen.

Galéria

Súvisiace odkazy