Starostom a obyvateľom chýba nočné vlakové spojenie do Komárna

9.2.2006 14:45 -mm- Zdroj: SME

Starostom a obyvateľom chýba nočné vlakové spojenie do Komárna

S týmto záverom sa skončilo stretnutie starostov z okresov Senec, Dunajská Streda a Komárno. Predpoklad funkčnej integrovanej dopravy spočíva v nádväznosti jednotlivých spojov na druhé, mestských spojov na prímestské a naopak. Integrovaný dopravný systém nefunguje efektívne pre obyvateľov obcí v okresoch Senec, Dunajská Streda a Komárno, ktorí dochádzajú do hlavného mesta za prácou či za spoločenským životom. Posledný vlak z Bratislavy do Dunajskej Stredy odchádza o 21:30 hod. zo stanice Nové mesto.

Do účinnosti súčasného GVD mali obyvatelia dotknutých obcí nočný vlak, s odchodom z bratislavskej hlavnej stanice približne hodinu pred polnocou. Tento vlak sa využíval aj ako prípoj k vlaku IC z Košíc či k rýchlikom. Zrušený nočný vlak nahradila SAD Dunajská Streda spojom s odchodom o 22:50 hod. z autobusovej stanice Mlynské Nivy. Tento spoj sa však využíva málo. Do dedín kam sa vlak dostal bez zachádzania, musí autobus SAD zachádzať a tým sa zvyšuje počet prejdených kilometrov, za ktoré si cestujúci musia platiť.

Zástupcovia 15-tich dotknutých obcí preto žiadajú Železničnú spoločnosť Slovensko, a.s. o opätovné zavedenie nočného vlaku do Dunajskej Stredy a zároveň predĺženie trasy vlaku odchádzajúceho z Bratislavy o 21:30 hod. až do Komárna. Starostovia dúfajú, že zrušený vlak sa podarí obnoviť do 1. zmeny cestovného poriadku, teda do 26.3.2006.

Foto: ilustračné.

Súvisiace trate

Súvisiace odkazy