Zimná nádielka od Železničnej spoločnosti Slovensko

5.12.2007 9:30 -mm- Zdroj: ZSSK

Zimná nádielka od Železničnej spoločnosti Slovensko

Železničná spoločnosť Slovensko, a.s., pripravila aj na túto zimnú sezónu "balíčky" pre lyžiarov. Atraktívna ponuka kombinácie cestovných a lyžiarskych lístkov na Slovensku ale aj v Rakúsku platí od 9. decembra 2007 do 30. apríla 2008 a je v predaji v pokladniciach železničných staníc, ktoré majú službu Komplexné vybavenie cestujúcich (KVC)

SKIPASS JASNÁ

Je spiatočný jednodňový cestovný lístok odkiaľkoľvek na Slovensku v 2. vozňovej triede, na ktorom je ako cieľová stanica vyznačené mesto Liptovský Mikuláš alebo Brezno.
S cestovným lístkom SKIPASS JASNÁ dostane cestujúci aj packingový lístok na bezplatnú výmenu za skipas v pokladnici  lyžiarskeho strediska Jasná Nízke Tatry a packingový lístok  na zľavu 10 % na požičanie lyžiarskej výstroje v lyžiarskej škole SNOW SPORT JASNA SCHOOL v prevádzke hotel Grand, stredisko Záhradky a Chopok Juh. 

Cena

SKIPASS JASNÁ stojí pre dospelých 790 Sk.

Pre deti od 6 do 15 rokov, študentov do 26 rokov a pre držiteľov preukazov SENIOR, JUNIOR RAILPLUS, JUNIOR RAILPLUS EURO<26,  ŤZP a ŤZP-S stojí SKIPASS JASNÁ 650 Sk. K cestovnému lístku SKIPASS JASNÁ nie je potrebné dokupovať žiadne príplatky, ale miestenky, ležadlá a lôžka sa platia v plnej výške.

Doprava

Správa lyžiarskeho strediska zabezpečuje bezplatnú prepravu skibusom zo železničnej stanice Liptovský Mikuláš do lyžiarskeho strediska Jasná Nízke Tatry od IC 501 z Bratislavy do Košíc (odchod z Bratislavy 5.40 h, príchod do Liptovského Mikuláša 9.05 h) a IC 402 z Košíc do Bratislavy (odchod z Košíc o 5.34 h, príchod do Liptovského Mikuláša 7.22 h). V inom čase si cestujúci môže prepravu zabezpečiť sám a tiež môže využiť spojenia SAD, ktoré nie sú v cene skipasu.

 

SKIPASS VRÁTNA

Je spiatočný jednodňový cestovný lístok odkiaľkoľvek na Slovensku v 2. triede. Na cestovnom lístku je ako cieľová stanica Žilina. S cestovným lístkom SKIPASS VRÁTNA dostane cestujúci aj packingový lístok, ktorý si vymení za skipas v pokladnici  lyžiarskeho strediska Vrátna.

Cena

SKIPASS VRÁTNA stojí pre dospelých 790 Sk. Pre deti od 6 do 15 rokov, pre študentov do 26 rokov a pre držiteľov preukazov SENIOR, JUNIOR RAILPLUS, JUNIOR RAILPLUS EURO<26,  ŤZP a ŤZP-S stojí skipas 650 Sk.

Doprava

Doprava zo Žiliny do lyžiarskeho strediska Vrátna bude zabezpečená nasledovne:

Prevádzka skibusov Žilina – Vrátna a späť: 

smer

odchod

príchod

Žilina - Vrátna výťah

9.00*

9.45

Vrátna výťah - Vrátna Starý dvor

9.50

9.55

*Skibus čaká na vlaky zo smeru:

  • Bratislava - IC 501 Kriváň (odchod z Bratislavy 5.40 h, príchod do Žiliny 8.06 h)
                   - R 601 Váh (odchod z Bratislavy 5.47 h, príchod do Žiliny 8.34 h)
  • Košice - R 600 Slovenka (dchod z Košíc 4.16 h, príchod do Žiliny 7.29 h)
              - IC 402 Gerlach (dchod z Košíc 5.34 h, príchod do Žiliny 8.19 h)

smer

odchod

príchod

Vrátna výťah - Žilina

16.15

17.10*

Vrátna Starý dvor - Žilina

16.20

*Skibus prichádza k vlakom na smer:

  • Bratislava -  R 610 Považan (odchod zo Žiliny 17.40 h, príchod  do Bratislavy 20.30 h)
                   - R 1506 Chopok (odchod zo Žiliny 18.12 h, príchod  do Bratislavy 20.40 h)
  • Košice - R 1507 Chopok (dchod zo Žiliny 17.48 h, príchod do Košíc 20.38 h)
               - R 611 Považan (dchod zo Žiliny 18.40 h, príchod do Košíc 21.50 h)

Preprava v skibusoch je bezplatná a je zabezpečená od 15. 12. 2007 do 7. 3. 2008 denne a od 7. 3. 2008  do 1. 4. 2008 počas sobôt, nedieľ v závislosti od snehových podmienok a  dní prevádzkovania lyžiarskeho strediska.
V inom čase si cestujúci môžu zabezpečiť prepravu individuálne a môžu využiť aj spojenia SAD, ktoré však nie sú v cene skipasu.

 

SKI-AQUAPASS TATRY

Je spiatočný jednodňový cestovný lístok v 2. vozňovej triede odkiaľkoľvek na Slovensku na lyžovačku do Vysokých Tatier. Na tomto cestovnom lístku je cieľová stanica Poprad-Tatry (platí aj do stanice Štrba). Tento cestovný lístok platí aj ako sieťový cestovný lístok na všetkých tratiach Tatranských elektrických železníc a Ozubnicovej železnici.

S cestovným lístkom SKI-AQUAPASS TATRY dostane cestujúci aj packingový lístok, ktorý si vymení v za skipas v pokladnici konkrétneho lyžiarskeho strediska alebo v pokladnici AquaCity Poprad. So skipasom môže cestujúci bezplatne lyžovať počas celého dňa v stredisku Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a Liptovská Teplička, alebo môže využiť balík služieb BLUE DIAMOND PACKET v AquaCity Poprad. V balíku služieb BLUE DIAMOND PACKET v AquaCity Poprad je vstup do všetkých termálnych bazénov vnútorných a vonkajších s toboganmi a nápojovými barmi, vstup do plaveckého bazéna, detského krytého bazéna, parných sáun a večerná laserová show. Ak cestujúci nechce využiť skipas na lyžovačku, alebo poveternostné podmienky neumožňujú využiť skipas na lyžovačku, môže využiť ponuku ZSSK v AquaCity Poprad.

Cena

SKI-AQUAPASS TATRY stojí pre dospelých 750 Sk. Pre deti od 6 do 15 rokov, študentov do 26 rokov (na základe akéhokoľvek preukazu, z ktorého je evidentné, že ide o žiaka alebo študenta, stačí aj potvrdenie o návšteve školy s menom, priezviskom, dátumom narodenia, s adresou trvalého pobytu, s adresou a pečiatkou školy. Potvrdenie o návšteve školy je platné súčasne s preukazom totožnosti) a pre držiteľov preukazov SENIOR, JUNIOR RAILPLUS, JUNIOR RAILPLUS EURO<26,  ŤZP, ŤZP-S stojí skipas 600 Sk. K cestovnému lístku SKI-AQUAPASS TATRY nie je potrebné dokupovať žiadne príplatky, ale miestenky, ležadlá a lôžka sa platia v plnej výške.

 

SKIPASS  SEMMERING

je spiatočný cestovný lístok z Bratislavy-Petržalky do železničnej stanice Semmering alebo Spital am Semmering. V cene cestovného lístka je zahrnutý celodenný skipas do lyžiarskeho strediska Semmering  – Stuhleck alebo Semmering – Hirschelkogel a tiež autobusový transfer zo železničnej stanice do lyžiarskeho strediska a späť. Celodenný skipas  dostane zákazník počas cesty od sprievodcu vo vlaku, keď sa preukáže platným cestovným lístkom.
Zákazníci, ktorí budú lyžovať v lyžiarskom stredisku Semmering – Hirschenkogel, vystúpia z vlaku v železničnej stanici Semmering. Zákazníci, ktorí chcú lyžovať v lyžiarskom stredisku Semmering – Stuhleck, vystúpia v železničnej stanici Spital am Semmering.

Cena pre dospelého je 32 €, čo je približne   1100 Sk. Cena pre mládež od 15 do 19 rokov je 29 € čo je približne 1000 Sk a cena pre dieťa od 6 do 15 rokov je 16 €, čo je približne 550  Sk. Deti do 6 rokov cestujú bezplatne.

 

SKIPASS  UNTERBERG 

je spiatočný cestovný lístok na špeciálny priamy lyžiarsky vlak z Bratislavy - Petržalky  do železničnej stanice Pernitz-Muggendorf. V cene cestovného lístka je zahrnutý celodenný  skipas do lyžiarskeho strediska Unterberg a tiež autobusový transfer zo železničnej stanice Pernitz-Muggendorf  do lyžiarskeho strediska Unterberg a späť. Celodenný skipas  dostane zákazník počas cesty od sprievodcu vo vlaku, keď sa preukáže platným cestovným lístkom.

Cena pre dospelého je 25 €, čo je asi  850 Sk,  pre deti do 15 rokov 12,50 €, čo je približne 430 Sk. Deti do 6 rokov cestujú bezplatne.

Cestovný poriadok lyžiarskeho vlaku do Rakúska

Bratislava – Semmering - Unterberg

Lyžiarsky vlak do Semmeringu a Unterbergu odchádza z Bratislavy-Petržalky o 6.51 h. Do Semmeringu prichádza o 9.37 h  a do Spital am Semmering o 9.47 h. Do železničnej stanice Pernitz – Muggendorf (Unterberg) príde vlak o 10.01 h.

Unterberg – Semmering - Bratislava

Lyžiarsky vlak zo Spital am Semmeringu odchádza o 16.57 h, zo Semmeringu o 17.07 h a do Bratislavy-Petržalky prichádza  o 19.53 h.  Z Pernitz – Muggendorf (Unterberg) odchádza vlak o 16.59 h a do Bratislavy Petržalky prichádza o 19.53 h.

Špeciálne lyžiarske vlaky do lyžiarskych stredísk premávajú od soboty 8. decembra 2007 do nedele 27. apríla 2008, a to každú sobotu a nedeľu z Bratislavy-Petržalky. Okrem víkendov budú premávať aj počas vianočných sviatkov a na Nový rok v pondelok 1. januára 2007 a 24.marca 2008.

Upozornenie

Železničná spoločnosť Slovensko, a. s. odporúča  zákazníkom vo vlastnom záujme informovať sa pred zakúpením SKIPASSU o snehových podmienkach v príslušnom lyžiarskom stredisku, prípadne o technickom stave vlekov a lanoviek. Bližšie informácie vám poskytnú zamestnanci ZSSK vo všetkých predajných miestach alebo v Kontaktnom centre na telefónnom čísle 18 188.