PREŠOV MODEL SHOW 2008

16.3.2008 14:30 Igor Molnár

PREŠOV MODEL SHOW 2008

Začiatok marca je pre modelárov jasným signálom, že sa začína sezóna modelárskych podujatí. Preto tomu nebolo inak ani v sobotu, 8. marca keď sa v mestskej hale v Prešove konal 4. ročník modelárskej súťaže MODEL SHOW PREŠOV 2008. Organizátori ani tentoraz nezabudli pozvať okrem iných i železničných modelárov, aj keď je táto akcia v prvom rade venovaná plastikovým a papierovým modelárom.

V sobotu ráno teda vyrazili z Košíc 4 autá naložené modulmi veľkosti H0, aby opäť spestrili túto zaujímavú akciu. Cesta do neďalekého Prešova bola bez problémov a ujmy na vezených moduloch, o čom sme sa presvedčili pri ich rozložení. Po krátkej porade bolo rozhodnuté o vyskladaní layoutu s koncovými slučkami na otáčanie súprav. Koncové stanice Róbertovo a Lászlovo spojila rovná trať spestrená v strede protioblúkmi. Aj napriek dostatku pomocníkov a šikovných rúk nám uvedenie do prevádzky trvalo vyše hodiny. 

S pribúdajúcimi návštevníkmi sa blížil i okamih uvedenia cca 24 m modulového koľajiska   do prevádzky. Zo začiatku to bola testovacia jazda, či je všetko v poriadku a nakoniec sa začalo s ostrou prevádzkou. Síce bez GVD a jeho ostatných pomôcok, ale to pre návštevníkov nebolo rozhodujúce. Detskému návštevníkovi môžu byť tieto „vecičky“ ukradnuté. Hlavne že sa na trati niečo hýbe, v stanici posunuje a na točni sa predvádzajú mašinky. Poniektorí si mali možnosť na chvíľu vyskúšať riadiť modelový vlak a to sa predsa ráta! Dospeláci, hlavne otcovia si zas pri pohľade na dnešné technicky vyšperkované modely mohli zaspomínať na tie svoje prvé.
Pri skvelej nálade čas ubiehal akosi rýchlejšie a tak nám neostalo nič iné, len po 16.00 hod. ukončiť prevádzku a začať baliť. Táto činnosť už samozrejme išla ako po masle a tak sme čoskoro mohli zahlásiť: HOTOVO! Máme zbalené. Ešte zopár slov s organizátormi na rozlúčku s prísľubom, že o rok sa tu stretneme opäť.

Kto by dovtedy predsa len nevydržal, tak tu je ešte jedna pozvánka:
7. ročník súťaže v plastikovom modelárstve CASSOVIA MODELEXPO 2008 a modelárska burza sa bude konať v priestoroch Magistrátu mesta Košice, Trieda SNP 48, Košice dňa       20. septembra 2008 od 8.00 do 16.00 hod.


V priloženej fotogalérii sú okrem modulového koľajiska zachytené aj iné, než železničné modely. Oko modelára sa veru malo na čo dívať.


Obrazová fotodokumentácia z akcie je i na stránke: http://www.kpmpresov.sk/
Článok z akcie od kolegu sergejíka zas na stránke: http://mkkosice.railnet.sk/?p=295

Galéria