Žilinské odpoludnie

13.4.2008 19:10 Lacino.h

Žilinské odpoludnie

Minulý mesiac sa mi ohlásil kamarát Pavel zo Semil, s tým že príde do Žiliny a chce si na žilinskej stanici urobiť zopár fotiek mašiniek. Tak som sa ho vybral čakať na stanicu. Bol štvrtok 6.marca 2008 a nádherné počasie. Slniečko nádherne svietilo, tak som si tiež zobral svoj prístroj.

Keďže Ex 127 Fatra z Prahy meškal asi 15 minút, tak som si čas čakania skrátil fotením preprahu R 605 Dargov. Po príchode Ex 127 Fatra a zvítaní sme už pokračovali vo fotení mašiniek spolu. Ostali sme na vrútockom zhlaví a nafotili sme si preprah Os 3913/Zr 1841 Strečno ma ktorý nastúpil zvolenský okuliarnik 754.082-6 v novom nátere. Nakoľko sa začalo otáčať slniečko, premiestnili sme sa na druhý koniec stanice na bratislavské zhlavie, kde sme pokračovali vo fotení.

Tu sa nám podarilo nafotiť niekoľko Goríl, Peršingov a És. Pavel bol uchvátený z diania v stanici. Veď mal stále čo fotiť. Stále niečo prichádzalo a odchádzalo a ešte medzitým staničná záloha prestavovala súpravy, nastupovali nové rušne na svoje vlaky, iné zas odstupovali a odchádzali do depa. Proste paráda pre fotografov, ale o to náročnejšia práca pre výpravcov a ostatný staničný personál.

Bohužiaľ Pavlova návšteva nemohla trvať dlho. Z dôvodu prípoja v Pardubiciach musel cestovať už vlakom Ex 126 Fatra. Nedalo ináč, len sa rozlúčiť a uchovať si pekné spomienky na jedno bežné žilinské odpoludnie s ktorými by som sa s Vami rád podelil.

Galéria