Německá pára a pražské Nové spojení

5.7.2008 8:00 Jiří Řechka

Německá pára a pražské Nové spojení

Když jsem se dočetl na ŽelPage, že do Prahy přijede 21.6.2008 německá parní lokomotiva 18 201 se soupravou německého spolku Flügelradtouristik a při vědomí, že mám volnou sobotu, měl jsem postaráno o náplň dne. A protože jsem se nebyl delší dobu podívat jak pokračují práce na výstavbě Nového spojení, spojil jsem vše dohromady.

 

 


Začal jsem na hlavním nádraží, kde bylo zprovozněno po rekonstrukci třetí a čtvrté nástupiště a začala rekonstrukce prvního a druhého nástupiště.Poté jsem se vydal podívat se na estakádu Masarykova,kde jsem si nafotil pokládku kolejových polí a odtud jsem odjel na druhou stranu Vítkova mezi výhybnu Vítkov a odbočku Rokytka.

21.6.2008 - Praha hl.nádraží: Nové spojení – Husitská třída © Jiří Řechka

Prostě září letošního roku ,kdy má být Nové spojení zprovozněno se blíží, a je to na výstavbě znát. Po zdokumentování výstavby se mě přiblížil okamžik příjezdu německé lokomotivy a tak jsem si vybral místo a čekal jsem na průjezd do depa Praha-Libeň.Po delším čekání jsem se dočkal krásného a mohutného stroje.Po vyfocení jsem se rychle přesunul do depa ,kde jsem si udělal další záběry.

21.6.2008 - depo Praha-Libeň: 18 201 zbrojení © Jiří Řechka

Jediný můj problém toho dne byl, že jsem si nekoupil pití a tak jsem poněkud trpěl.Po nafocení jsem se rozhodl ,že v depu nebudu čekat na její odjezd do Holešovic, ale počkám si na odjezd celé soupravy na nádraží v Holešovicích. Na zpáteční cestě jsem si konečně koupil pití a nic mě už nechybělo.Na nádraží Praha – Holešovice se shromáždilo povícero zájemců o vyfocení a natočení této krásky.

21.6.2008 - nádraží Praha-Holešovice: 18 201 souprava spolku Flügelradtouristik © Jiří Řechka

Po příjezdu z depa nám ještě něco přes hodinu pózovala pro naše potěšení,načež se vydala se soupravou zpět do Německa.Tím pro mne tento den skončilo focení a zbývalo vše dát do koukatelné a čitelné podoby.Bohužel pracovní a rodinné vytížení způsobilo, že nešlo vše tak rychle jak jsem si přál a tak dnes v noci,když jsem v práci zhlédl nové reportáže na stránkách Vlaky.net, zjistil jsem, že nás v Praze navštívil Zbyněk a kromě jiného, že se podíval i po Novém spojení.

21.6.2008 - výhybna Vítkov: Nové spojení   © Jiří Řechka

A tak jsem si řekl , mám nechat vše tak jak jsem to nafotil včetně Nového spojení , nebo nechat jenom německou parní návštěvu.Nakonec jsem se rozhodl,že bude vše tak jak jsem zamýšlel. Takže to chvilku trvalo, ale snad to nevadí.

Titulní snímek: 21.6.2008 - odbočka Rokytka: 18 201 do depa Praha-Libeň © Jiří Řechka

Galéria

Súvisiace odkazy