Prevádzkové stretnutie modulového koľajiska v mierke TT (1:120) - Kokava 2008

8.7.2008 16:00 Igor Molnár

Prevádzkové stretnutie modulového koľajiska   v mierke TT (1:120) - Kokava 2008

Posledné dni školského roka, presnejšie 25.-29. jún 2008 patrili 2. ročníku prevádzkového stretnutia modulového koľajiska v mierke TT. Hlavným organizátorom bol internetový portál www.railnet.sk Stretnutie sa konalo v Kokave nad Rimavicou, avšak tentoraz v telocvični ZŠ s MŠ, ktorá sa nachádza v inej časti obci. Námetom bola prevádzka na hlavných a lokálnych tratiach na území ČSSR, na prelome 70. a 80. rokov 20. storočia.

V pripravenom, takmer 30 m layoute bolo  zakomponovaných celkovo 38 modulov z Kokavy, Bratislavy ale i Košíc. Oproti predošlému stretnutiu bol síce o niečo jednoduchší, ale i tak umožňoval zaujímavú prevádzku. Spracovaný GVD nebol nahustený a tak obsluha priľahlých staníc v podobe dorastu si s ním hravo poradila. Počas mojej návštevy v sobotu sa v prevádzke nevyskytli žiadne problémy a tak možno konštatovať, že zvolený digitálny systém pracoval spoľahlivo.


Stretnutie bolo tentoraz výhradne pre prihlásených účastníkov stretnutia (verejnosť bola vylúčená). Tento spôsob zúčastneným dovolil plne sa venovať nielen prevádzke, ale našiel sa čas i na debatu a výmenu skúseností. Pre tých, ktorí sa akcie nezúčastnili prikladám malú ukážku z toho, čo tu bolo vidieť.
Zároveň Vás v mene organizátora už teraz pozývam na 3. ročník akcie KOKAVA 2009 v termíne 6.-10. 5. 2009. Radi medzi sebou privítame ďalších modulovkárov venujúcich sa veľkosti TT.

Galéria