People 2008 - Vrútocké ozvěny

26.7.2008 8:00 Milan Vojtek

People 2008 - Vrútocké ozvěny

Pod již zavedeným označením People 2008 se příležitostně vrací na stránky VLAKY.NET ohlédnutí za událostmi, při kterých se mohli potkat příznivci našeho klubu. A protože většina takových akcí byla různým a jiným způsobem zachycena nějakou tou reportáží, zůstává jako drobný restík podchycení vlastních aktérů. Tak tedy, milovníci fotek mašinek, neztrácejte prosím čas, ostatní zvědavci klidně vstupte, tentokrát se vracíme do Vrútek na konci letošního května.

Dávno už vyhasl oheň v topeništích lokomotiv, které se účastnily parního hemžení ve Vrútkách, když se v okolí při oslavách160 let železnice na Slovensku jako kdysi proháněly po tratích. Zapomenut je (doufám) smutný incident který na chvíli pochroumal vztahy mezi lidmi od vlaků a šotoušíky. Víme, že kromě skupinky českých fotografů, podle párařů původem z okruhu webu zelpage.cz, to byl mimo jiné například Mr. Marčaník, kdo vulgárnostmi přivolal odvetná opatření, viz aférka pielstick, a také že Dujničův oblíbenec Miloš Chomjak neváhal naskočit do požárního vlaku, aniž by se zdržoval nějakou prosbou o svezení v soupravě, neurčené pro přepravu cestujících.

No, to všechno bylo, o tom všem se mluvilo, ale podívejme se za akcí jinak. Slušně a lidsky. To škaredé budiž zapomenuto, podívejme se po lidech, kteří tuhle parádu měli tak nějak na svědomí. Představím vám partu černochů, kteří svou původní barvu ztratili při práci na akci, která nám ostatním zůstala v paměti zásluhou zážitků, vzpomínek a fotek.

                     

Takto se vracel vrútocký štokr a jeho posádka z výkonu na nákladním vlaku. Špína, ale spokojenost a triumf.

                   

                Jakoby posádka štokra chtěla svými tvářemi splynout s lokomotivou…Ale odvedli pěkný kus práce.

                   

K této fotce si tak trochu půjčím si název jednoho filmu. Poupravím na Půltucet špinavců. Ale mají smysl pro humor. Tady s tykadélky nad hlavami.

                  

                   Tady zase bez nich

                  

                  

                  

                   Pánům majstrům na jízdě trochu vyhládlo….dodatečně přeji dobrou chuť.

                  

                  

                    Ale hned další ráno už byli zase v plné pohotovosti nachystaní vyjet na trať.

                  

                   A nevadila jim v tom ani kulisa kapek vody, stékajících ze střechy nástupiště nádraží.