People 2008 - Rendez hladový a jiný

2.8.2008 8:00 Milan Vojtek

People 2008 - Rendez hladový a jiný

Pod již zavedeným označením People 2008 se příležitostně vrací na stránky VLAKY.NET ohlédnutí za událostmi, při kterých se mohli potkat příznivci našeho klubu. A protože většina takových akcí byla různým a jiným způsobem zachycena nějakou tou reportáží, zůstává jako drobný restík podchycení vlastních aktérů. Tak tedy, milovníci fotek mašinek, neztrácejte prosím čas, ostatní zvědavci klidně vstupte, je tady návrat na letošní Rendez.

Rendez je pro mě, a jistě i mnohé další výjimečnou akcí. I když “jako” jedu na mašinky, ve skutečnosti mířím především za kamarády. Lokomotivy pochopitelně na Rendezu nechybí, jsou tam ale především pro potěchu drobotiny a tak šancí na nějaké focení moc není. A tak není divu, že se pravidelně dívám, kam zaměřit objektiv. A protože naštěstí všichni ti, kdož i tady na stránkách ukazují svou neochotu k slušnosti, zůstávají před branami rendezu, v areálu byli k vidění (a řečnění) lidé přátelsky založení.

Zase se nás tam sjelo spousta z obou konců někdejšího Československa i odjinud, tak nebylo nouze o různé debaty kamarádů. A při nich také pěkně vyhládlo. Ostatně, to myslím nejlépe dokumentují některé následující snímky. Tak prosím, začněme.

                   

Dovézt do Bratislavy Mercedes, vyváznou zarputilcům,usilujícím o jeho vysazení ve stanici Kúty, to člověka zmoří. Proto není divu, že je třeba dobrat energii. Zatímco parní Mercedes se k tomu uchyluje k zauhlovacímu jeřábu, čmoudík se uchýlil ke stánku s občerstvením na pivko a kuřecí masíčko

                  

Aby ho vzápětí tamtéž vystřídal neúprosný revizor tercik, který vzal hned dvojitou dávku menáže … (ale ne jen pro sebe)

                 

                  Tercik se totiž o jídlo podělil….

                

                 ….a na svou dávku se opravdu usilovně soustředil …(ale mě ani nedal ochutnat)

               

                Laci nemohl chybět. Tady jako gentleman

                

mano754 v tomto okamžiku už asi ví, že na mě nemá takto mrkat. Taky Veronika se bavila jeho grimasou

               

                I když, kam se všichni hrabeme na tercika ....

               

                A zatímco my jsme se bavili, páry si řekly o trochu údržby a dávku oleje 

               

                Až pak bylo možné zaujmout pozici za regulátorem a čekat na rozkaz k odjezdu