Tovačovský výlov s brněnským Hurvínkem

21.10.2008 8:00 Radek Hořínek

Tovačovský výlov s brněnským Hurvínkem

Rok se s rokem sešel a na Tovačovce se opět objevil Hurvínek. Dva dny se proháněl mezi Kojetínem a Tovačovem v rámci výlovu Hradeckého rybníka. Šlo o letošní čtvrtou jízdu po této trati. Již vloni Hurvínek přilákal spoustu lidí, kteří se rádi projeli a hlavně fotografy, kteří si mohli udělat velmi pěkné snímečky.

 

 

 

Pro mne to byla výzva, že bych mohl opustit teplo domova a vydat se vlakem do Kojetína a z něj poté pěšky do Tovačova a udělat si nějakou tu fotečku. Sice by byla lepší sobota, ale pracovní povinnosti mne odvály do práce, tak jsem musel vzít za vděk nedělí a doufat, že Hurvínek vydrží. Aby byly ale nějaké fotky ze soboty, tak jsem do Tovačova poslal předvoj. Veronika a Radka vyrazily v sobotu s úkolem něco nafotit.

18.10.2008 - Tovačov: M131.1448 při objíždění soupravy © Jakub Gregor

Můj čas přichází v neděli ráno. V 8:32 mi odjíždí přímý osobák z Olomouce do Kojetína. Už k mému překvapení je v Kojetíně druhá souprava složená z M131.1448 a přívěšáku, jehož číslo jsem jako vždy nepoznamenal. Od organizátorů se dovídám, že v sobotu měli malé technické problémy. Po jejich odstranění Hurvínek jezdí a tak si můžu vyfotit pár fotek ještě v Kojetíně a pěšky se vydat do Tovačova.

18.10.2008 - Tovačov: ryba sem, ryba tam, všude kam se podívám © Veronika Kluková

Pěší cestu jsem zvolil úmyslně, neboť jsem si Tovačovku chtěl projít celou. Tak se po odjetí vláčku kolejáčku vydávám směr Tovačov a hledám si místo, kde udělám nějakou tu fotečku. Tak poklidně šlapu, až dojdu do Uhřičic. Tam je první zastávka, neboť jsem našel pěkné místečko. Po projetí vláčku pokračuji po kolejích nebo vedle nich dál. Za Uhřičicemi je takový pěkný přejezd. Tam si na Hurvínka počkám. Už se spustila světelná signizalice, když k přejezdu blíží osobní auto s přívěsným vozíkem. Místo zastavení před přejezdem řidič šlápne na plyn a jede suverénně dál. Chvíli na to projel vláček motoráček. Připadá mi, že Hurvínci neslušné řidiče snad přitahují, viz moje dílko o jízdě M131.101 v Olomouci v září roku letošního.

19.10.2008 - Tovačovka: M131.1448 projela kolem hlásky a směřuje do Kojetína © Radek Hořínek

Raději jdu dál od toho přejezdu. Vyjímečně po silnici. Ale jenom kousek. Polní cesty jsou přece jenom blíž ke kolejím a lépe se mi hledají místa na focení. Tak mezi Uhřičicemi a Lobodicemi jedno profláknuté je. Hlavně se tam dobře fotí náklady ze Skašova. Fotka a hurá dál. Jsem skoro v polovině své pouti a počasí mi přeje. Sluníčko svítí a ranní zima je pryč. Cesta plyne pomaloučku, neboť není kam spěchat. 

19.10.2008 - "Já nechci ke dráze!" © Radek Hořínek

Pozvolna dokráčím k nákladišti Lobodice a hlásce Skašov. Něco málo vyfotím a mířím do cíle své cesty. Hledám si poslední místa na focení. Hurvínek mi pěkně zapózuje při objíždění soupravy v Tovačově. Ještě fotka odjezdu do Kojetína a jdu si vyzvednout holky, aby se taky svezly. Ve 14:55 už sedíme pohodlně ve vláčku motoráčku a jedeme do Kojetína, kde nás čeká přestup na vlak do Olomouce. Cestou si povídáme s organizátory. Z jejich slov je slyšet spokojenost, i přes sobotní malé technické problémy. Cesta z Kojetína ubíhá celkem rychle. Jenom já v Přerově využívám přepřahu lokomotivy a běžím si k dílnám vyfotit 151.018, která stojí před halou. Byl to opravdu běh, neboť kvůli mně by asi osobák na Olomouc nikdo nezdržel. 

PROHLÉDNI!
S Hurvínkem do Tovačova na výlov Hradeckého rybníka (8,81 MB, formát WMV) © Jakub Gregor

Nakonec patří díky organizátorům, Veronice za fotky z výlovu a Jakubovi Gregorovi za foto a video.

Odkazy:
  1. Kroměřížská dráha, o.s.
  2. Město Tovačov

Titulní snímek: M 131.1448 čeká v Tovačově na přehození výhybky © Radek Hořínek

Galéria

Súvisiace odkazy