Lidlenky prichádzajú na Slovensko - 5. 7. 2011

13.6.2011 8:00 -mm-

Lidlenky prichádzajú na Slovensko - 5. 7. 2011

Železničná spoločnosť Slovensko, a. s. (ZSSK) v spolupráci so spoločnosťou Lidl Slovenská republika v.o.s. (LIDL) pripravila spoločnú ponuku VLAK A LIDL. Cestovný lístok VLAK A LIDL za fantastickú cenu 5,99 EUR na neobmedzené cestovanie vlakom 5. júla 2011 po celej Slovenskej republike. Cestovný lístok VLAK A LIDL je možné zakúpiť výhradne v predajniach LIDL na území Slovenskej republiky v termíne od 13. júna 2011 do 4. júla 2011.

Tak znejú úvodné riadky jednej z aktuálnych ponúk Železničnej spoločnosti Slovensko, ktorej napriek tomu, že som o nej už pár riadkov napísal, doteraz nemôžem uveriť.


Ponuka prichádzajúca na Slovensko sťa by blesk z jasného neba. Dlhú dobu spiace marketingové oddelenie ZSSK svojou pasivitou pôsobilo akoby stále žilo v dobe centrálne riadenej ekonomiky, kedy nebol dôvod bojovať o svojho zákaznika, pretože všetko bolo vyrátané a dané. Píše sa rok 2011, kedy sa akoby začína táto naša štátna akciová spoločnosť prebúdzať a uvedomovať si, že v záujme prilákania zákazníkov do vlaku treba urobiť aj niečo viac ako, nečinne sa prizerať ako si z už aj tak chudobného koláča ukrajuje konkurencia vo forme autobusov, či ľudia nútení rušením osobnej dopravy, redukciou spojov a cestovným poriadkom častokrát bez prípojov presadajú do svojich áut. Alebo to nebodaj bude ohlásený vstup neštátneho dopravcu na trh osobnej železničnej dopravy vo verejnom záujme, ktorému môžme vďačiť za túto ponuku zoslanú priamo tam zhora sem dole obyčajným smrteľníkom?

Čomu alebo komu môžeme vďačiť za túto ponuku ostáva zatiaľ záhadou, minimálne pre mňa. Cieľom tohto článku nie je ani tak rozlúsknutie tejto nezvyčajnej záhady, ako otázka:

Slováci, ukážeme Železničnej spoločnosti Slovensko, že keď sa chce tak ľudia do vlakov sa pritiahnuť dajú?
 

Slováci do vlakov!

Deň "D" nastáva v utorok 5. 7. 2011, je to deň štátneho sviatku. Necelých 6 EUR za celodenný a celosieťový cestovný lístok na vlak je ponuka, ktorá sa každý deň len tak nenaskytá, teda aspoň na Slovensku. Poďme spolu ukázať, že železnica môže byť aj v 21. storočí dopravným prostriedkom za zážitkami voľného dňa, turistikou, cykloturistikou, návštevou našich známych a príbuzných, alebo proste len vozením sa vlakom a vychutnávaním si pohľadov na krásy Slovenska, našej histórie, a prírody. Vzdajme takto úctu zručnostiam našich predkov preukázanej pri budovaní železničných tratí v ťažkých terénoch Slovenska, železničných tratí ktoré dnes čelia likvidácií.

Či už vyrazíte v tento deň vlakom len tak niekam na výlet, alebo sa rozhodnete z celodenného celosieťového cestovného lístka "vyžmýkať" čo najviac, zašlite nám svoje zážitky z cestovania vlakom v tento sviatočný deň vo forme textu a fotografií na adresu info@vlaky.net. Každý uverejnený príspevok bude odmenený pozornosťou od VLAKY.NET, ako napr. šiltovky, tričká, DVD apod. Nestanovujeme minimálny ani maximálny počet viet či fotografií, ale nech to má hlavu a pätu :-) Ukážme spolu kam všade nás železnica môže dopraviť, ak sa už neberúc do úvahy mimoriadne nostalgické vlaky dnes nedostaneme vlakom do Betliara, Jasova, Levoče, Revúcej, na Muránsku planinu, do Ochtinskej aragonitovej jaskyne, na Plavecký hrad, či na iné miesta zaujímave z historického, kultúrneho, prírodného alebo iného hľadiska.

O svoje tipy na výlet vlakom počas tejto akcie sa môžete podeliť v diskusii k tomuto článku.

Poznámka: tento článok nie je platenou reklamou, nedostali sme za neho od spoločnosti LIDL ako aj ZSSK ani cent. Je to reakcia na zúfalý stav železničnej dopravy na Slovensku, ktorý nám nie je ľahostajný.

 
Ilustračné foto: 812.021 ZSSK, zastávka Vernár, 24.7.2004 

Viac o ponuke Vlak a Lidl

Citujeme z oficiálnych zdrojov:

Železničná spoločnosť Slovensko, a. s. (ZSSK) v spolupráci so spoločnosťou Lidl Slovenská republika v.o.s. (LIDL) pripravila spoločnú ponuku VLAK A LIDL.

  • Cestovný lístok VLAK A LIDL za fantastickú cenu 5,99 EUR na neobmedzené cestovanie vlakom 5. júla 2011 po celej Slovenskej republike.
  • Cestovný lístok VLAK A LIDL je možné zakúpiť výhradne v predajniach LIDL na území Slovenskej republiky v termíne od 13. júna 2011 do 4. júla 2011 *

* - spoločnosť Lidl si vyhradzuje právo predaj ukončiť, či zmeniť jeho podmienky.

Podmienky ponuky:

  1. VLAK A LIDL je jednodňový neprenosný sieťový cestovný lístok pre jednu osobu platný v 2. vozňovej triede na neobmedzený počet ciest a prestupov pre všetky vekové kategórie cestujúcich vo všetkých vlakoch osobnej dopravy na tratiach ŽSR, TEŽ, OŽ a TREŽ.
  2. Cestovný lístok VLAK A LIDL je platný 5. júla 2011 od 00.00 do 24.00 hodiny.
  3. Cestujúci je povinný na cestovnom lístku uviesť svoje meno, priezvisko a čas nástupu.
  4. Cestujúci je povinný prvú cestu nastúpiť najneskôr do 12.00 hodiny, v opačnom prípade sa cestovný lístok považuje za neplatný.
  5. Cestujúci sám zodpovedá za to, aby cestovný lístok bol označený vlakovým personálom najneskôr vo vlaku, ktorý z jeho prvej nástupnej stanice odchádza podľa cestovného poriadku najneskôr o 12.00 hodine.
  6. Doplatok do 1. vozňovej triedy je možné dokúpiť na konkrétny úsek cesty.
  7. Miestenky, lôžkové a ležadlové lístky, príplatky na SC, EC a IC vlaky sa platia v plnej výške.
  8. Cestujúci nad 15 rokov sú povinní preukázať svoju totožnosť preukazom totožnosti, deti do 15 rokov akýmkoľvek preukazom s aktuálnou fotografiou, menom a priezviskom.
  9. Skracovať a inak znehodnocovať pokladničný doklad je zakázané.
  10. V prípade, že zo strany cestujúceho nebudú dodržané podmienky, cestovný lístok sa neuzná a cestujúci zaplatí cestovné v zmysle Prepravného poriadku ZSSK.
  11. Nepoužité cestovné lístky VLAK A LIDL nie je možné vrátiť.

Podrobnejšie informácie vám poskytneme v našich pokladniciach, informačných kanceláriách, zákazníckych centrách alebo v Kontaktnom centre na telefónnom čísle 18 188.

Tipy na cestu od ZSSK!

  • Bratislava hl.st. – Štrbské Pleso: obyčajný obojsmerný cestovný lístok 28,60 EUR (ušetríte 22,61 EUR), cesta trvá 4 hod 28 min.
  • Košice – Bratislava hl.st: obyčajný obojsmerný cestovný lístok 34,36 EUR (ušetríte 28,37 EUR), cesta trvá 5 hod. 15 min.
  • Žilina – Poprad Tatry: obyčajný obojsmerný cestovný lístok 13,28 EUR (ušetríte 7,29 EUR), cesta trvá 1 hod. 52 min.
  • Humenné – Zvolen os. st: obyčajný obojsmerný cestovný lístok 26,68 EUR (ušetríte 20,69 EUR), cesta trvá 6 hod. 3 min.
  • Prešov – Banská Bystrica: obyčajný obojsmerný cestovný lístok 19,36 EUR (ušetríte 13,37 EUR), cesta trvá 4 hod. 10 min.
  • Piešťany – Liptovský Mikuláš: obyčajný obojsmerný cestovný lístok 17,80 EUR (ušetríte 11,81 EUR), cesta trvá 3 hod. 7 min.

Informačný leták LIDL

Zdroj: Železničná spoločnosť Slovensko, LIDL

Súvisiace odkazy