Pozvánka na další výstavu s fotografiemi českotřebovských fotičů železnice

10.4.2012 18:00 Pavel Stejskal

Pozvánka na další výstavu s fotografiemi českotřebovských fotičů železnice

Po velice úspěšné českotřebovské výstavě Vlaky, vláčky, koleje byl Klub českotřebovských fotografů železnice osloven zástupcem Regionálního muzea ve Vysokém Mýtě k zapůjčení fotografií pro další výstavu. Výstava s názvem Pod parou je věnovaná parním strojům, lokomobilám, lokomotivám a dalším zařízením poháněných parou.

 

 

 

Výstava se bude konat v Regionálním muzeu ve Vysokém Mýtě ve dnech 15. dubna až 17. června 2012. Samotná výstava, věnovaná parním strojům všeho druhu, bude obohacena i některými doprovodnými programy a 19. května navíc parní jízdou s lokomotivou 423.009 k výročí již 130 let místní dráhy Choceň – Litomyšl. K tomuto výročí v muzeu proběhne další výstava, jejíž část bude zaměřena rovněž na parní lokomotivy, jezdící na zdejší místní dráze.

 

Klub českotřebovských fotografů železnice na výstavu Pod parou poskytl fotografie, na kterých jsou zachyceny parní lokomotivy nejen od nás, ale i z dalších koutů Evropy. Ze svých soukromých sbírek jsem pro expozic zapůjčili několik modelů a částí lokomotiv i funkční parní stroj. Další podrobnosti o výstavě i doprovodných akcích najdete na internetové stránce muzea,

Súvisiace odkazy