Národní den železnice - repete

30.12.2012 8:00 Milan Vojtek, Milan Ovesle, Vladimír Procházka

Národní den železnice - repete

Když jsem před časem nabídl dokumentování Národního dne železnice v Brně (a samozřejmě i na jihomoravských tratích, avizoval jsem, že nemusí zůstat jen u mých záběrů. A skutečně, následovala reportáž ze záběrů kolegy - fotografa ČTK.

Nakonec přichází ještě jedno bonusové ohlédnutí. Když jsem putoval po stopách historických vlaků, dostihl mě telefonát mého kamaráda Vladimíra Procházky, v čase aktivního drážního působení mimo jiné vrchního organizátora historických akcí na střední a severní Moravě. Ten se zrovna toulal v okolí Lednice a když už vyjel do našich končin, samozřejmě zatoužil po spatření alespoň zvláštního vlaku, který vedla rakouský hrboun 310.23 z Brna do Břeclavi a zpět. Taky jej odchytil a na oplátku poskytl nějaký ten snímek. Možná si přitom i vzpomenul na oslavy v Přerově v roce 2001. Kdy stejná lokomotiva byla sice zatopená, ale nakonec nuceně uvězněná ve stanici, bez možnosti zapojit se do vozby početných parních vlaků při tehdejších oslavách Ferdinandky.
Další část fotek prošla ve fázi vzniku čočkami objektivu, který svíral v rukách Milan Ovesle. Toho jsem požádal, jestli by nějaký snímek ze svých uvolnil. Toulal se po jiných místech, než kde jsem zavítal já a tak jsou jeho snímky jistě zase jiné než to, co jsem nabídl z akce já. Tak snad se zalíbí i tohle ohlédnutí za akcí a oběma kamarádům děkuji za jejich vstřícnost.

Vladimír Procházka si za hrbounem odskočil z Lednice. Jeho snímky ukazují cestu do Břeclavi a pobyt ve stanici.

Návrat hrbouna z Břeclavi do Brna ve Vranovicích. Tady fotil Milan Ovesle

 Stejný autor zvěčnil i cestu nákladního fotovlaku

Stejně jako toulky Modréhu šípu vinařským krajem.

 

Dvě šlechtičny ulovil Milan Ovesle v Hrušovanech nad Jevišovkou.

Súvisiace odkazy