Návraty – den první

13.8.2013 8:00 Jiří Řechka

Návraty – den první

Dlouho jsem nebyl v mém rodném městě Trutnově, a tak jsem se v závěru července rozhodl situaci napravit. A k cestě patřilo také přerušení jízdy v předem vybrané lokalitě. Pátral jsem v paměti, ve které stanici bude nejvhodnější cestu přerušit, nakonec jsem opět použil své oblíbené Mapy.cz, jejich leteckou mapu a volba padla na zastávku Rtyně v Podkrkonoší.

 
 
 
 
 
 
 
Chtěl jsem si udělat pár snímků od tratě, počasí mělo být pohodové a nic nemělo bránit úspěšné akci. Cestu jsem uskutečnil ve dnech 24. a 25. července tohoto roku. Lístek pro cestu do Trutnova a zpět jsem si zakoupil přes e-shop ČD. Cesta byl trochu komplikovaná tím, že mezi Velkým Osekem a Hradcem Králové byla plánovaná výluka. Hledal jsem ve výlukovém jízdním řádu, jestli přeci jen nějaký vlak nepojede přímo. Našel jsem první ranní rychlík a na informacích ČD mně bylo potvrzeno, že tento rychlík pojede přímo do Trutnova. Zpáteční cestu jsem si pak úmyslně poněkud zkomplikoval sám, a tak výluka mně až tak nevadila.
 

Mému rodnému kraji vévodí Černá hora © Jiří Řechka
 
Ve středu ráno jsem nastoupil do rychlíku 849 Úpa a při kontrole lístku jsem byl upozorněn, že jízda soupravy končí ve Velkém Oseku. Chybička se vloudila, mohl jsem raději použít vlakovou cestu přes Pardubice bez doplatku. Ve Velkém Oseku na nás čekaly autobusy, jeden přímo do Hradce Králové a druhý přes Chlumec nad Cidlinou do Hradce Králové. Ukázalo se, že autobusové spojení nebylo špatné. Autobus nebyl zaplněn a cesta uběhla velmi rychle. V Hradci Králové na hlavním nádraží byl přistaven rychlík do Trutnova a po několika málo minutách jsme odjeli.
 

Rekonstruovaný „kocour“ v hradeckém kolejišti z okna odjíždějícího rychlíku © Jiří Řechka
 
Cestu jsem přerušil podle plánu ve Rtyní v Podkrkonoší. Měl jsem vypsané časy jednotlivých vlaků po této trati a věděl jsem, že po odjezdu mého rychlíku přijede od Malých Svatoňovic rychlík na Prahu. A skutečně přijel podle jízdního řádu. A tak se dělo po celou dobu mojí přítomnosti v této lokalitě. Vlakovou lokomotivou byl čtyřkový brejlovec, konkrétně 754 030. Byl jsem velmi potěšen, protože tato řada brejlovců není v současné době na této trati moc nasazována. První snímky jsem udělal na zastávce a v době větší časové pauzy jsem se přesunul na vytipované místo.
 

754.030 v čele R 848 „Úpa“ přijíždí k zastávce Rtyně v Podkrkonoší © Jiří Řechka
 
A tam mne čekalo druhé překvapení toho dne, když okolo mne projel nákladní vlak s dvojicí brejlovců ČD Cargo v čele. Bylo to poprvé, kdy jsem na této trati zastihl nákladní vlak, pokud jsem ho někdy dříve spatřil, bylo to jen letmo z okna vlaku v nějaké stanici. A tentokrát jsem si jej dokonce mohl vyfotit ještě také při pozdější cestě do Trutnova. Čas vyhrazený pro focení tak uběhl jak voda a já jsem odešel zpět na zastávku. Dalším rychlíkem jsem odjel do Trutnova a zde u příbuzných skončil svůj první fotografický den při návratu do rodiště.
 
Úvodní snímek: 750.702 v čele R 851 „Sněžka“ u Rtyně v Podkrkonoší © Jiří Řechka

Galéria

Súvisiace odkazy