Pressnitztalbahn a Fichtelbergbahn (2)

26.5.2014 8:00 Mixmouses

Pressnitztalbahn a Fichtelbergbahn (2)

Druhý díl retrospektivního povídání o naší návštěvě německých úzkorozchodných tratí Pressnitztalbahn a Fichtelbergbahn v září roku 2007 započneme na zastávce Stolln, kde jsme se na konci dílu prvního rozloučili. Toho povídání příliš mnoho nebude, o to více (doufám) ukáže připojená fotogalerie, jejíž snímky byly pořízeny zapůjčeným digitálním přístrojem.

 

 

 

 

 

Zde je možné navštívit zpřístupněnou štolu a také si posedět ve stylovém srubovém občerstvení. Důl jsme díky nedostatku času museli z programu vyškrtnout. Podařilo se mi alespoň zachytit objektivem most nad říčkou Přísečnicí a zajímavý šturc na druhé straně břehu. Brzy se přiblížil náš vlak a po jeho zadokumentování jsme vyrazili zpět do Jöhstadtu. Tady jsem opět nezřízeně řádil s oběma aparáty, dokud se nenachýlil čas a my se museli vydat na cestu zpět do Černého Potoku.


Depo v Jöhstadtu © Mixmouses

Další den se nám díky pěknému počasí konečně podařilo projít a nafotit zázemí na Fichtelbergbahnu. Dost nás překvapily velké a celkem i moderní haly, spousty odstavených vozidel včetně parních lokomotiv a dokonce i myčka na vagony. Velká škoda, že se nám nepodařilo potkat nikoho, kdo by nás případně provedl halami. Provoz v tyto dny také žádný nebyl, což hlavně mně dost mrzelo. Rád bych si odlovil nějaký parní vlak na viaduktu poblíž nádraží.


Romantika bohužel spíš neželezniční © Mixmouses

Nakonec jsem se musel spokojit s vozítkem pod ním o výkonu dvou hnědáků. Po tomto fotografování jsme se krásnou podzimní přírodou vrátili do penzionu v Božím Daru, kde měl náš tým základnu. Kolega s dcerou odjeli další den domů a my s Šelmou jsme se ještě vydali na výpravu za přírodními krásami Krušných hor. Stálo to opravdu za to, počasí nám přálo a tak nám ani těch cca 15 km moc náročných nepřišlo.


Na závěr kousek krušnohorské přírody © Mixmouses

Odkazy:

  1. Přísečnická dráha – Wikipedie
  2. Aktuelle Informationen der Preßnitztalbahn
  3. Prohlídkový důl Tiefer Molchner Stolln
  4. Fichtelbergbahn – Wikipedie
Úvodní snímek: Stroj 99 1542-2 přiváží vlak do zastávky © Mixmouses

Galéria

Súvisiace odkazy