ARRIVA v Košiciach

21.1.2015 21:00 Milan Weinwurm

ARRIVA v Košiciach

V týchto dňoch sa na tratiach ŽSR nachádza český dopravca ARRIVA Service s.r.o., ktorý tu má skúšobné jazdy jednotky 845/945.001. Spoločnosť v roku 2013 prevádzkovala vlaky v ČR v úseku Praha Masarykovo nádraží - Kralupy nad Vltavou po dobu troch mesiacov. Dnes dopoludnia sa uskutočnili jazdy do Krásnej nad Hornádom a Moldavy nad Bodvou.

 

 

 



Dozvedel som sa že niečo zaujímavé sa bude diať dňa 21.1.2015 v žst. Košice, na DF VN sa už črtalo o čo pôjde, tak som sa 21.1.2015 vydal na žst. Košice, železničná stanica je v prestavbe, no nevadí, už z diaľky som videl farebnú súpravu ARRIVY-845.001-7,tak som sa potešíl,lebo som už vedel že súprava stojí na 13 staničnej koľaji, šup do podchodu a prvými schodmi hor v očakávaní, po schodoch som priamo vyletel a hurá na 13 koľaji, tam stála tá zaujímavá jednotka ARRIVY, po 100 m som bol pri jednotke, ktorá stála koncom k mne, vybral som svoj digitálny foťák a cvak, a prvá fotka bola na svete.

No musel som sa vydýchať a pokračovať popri jednotke a fotil pojazd, ktorý mal vzduchové vankúše, vedľa pojazdu bolo nalievacie hrdlo na tankovanie nafty, potom som cvakol káblové spojenie medzi vozňami, až som došiel k čelu MJ. na stanovišti boli štyria ľudia, tak čo povedal som si, skúsim vošiel som do voza, zaklopal na stanovište rušňovodiča a požiadal ich, že či si môžem nafotiť, na moje prekvapenie súhlasili, ale povedali že honem prídu papaláši, tak som cvakol stanovište rušňovodiča.

Obrátil som sa a uvidel som cateringový stôl, pri ktorom stál stevard, cvak a fotka bola hotová, potom som vošiel do interiéru vozňa, tam stáli dvaja páni zrejme zástupcovia ARRIVY s.r.o., tiež som ich požiadal o možnosť nafotiť vnútro vozňa súhlasili, cvak a fotka bola na svete. Obrátil som sa, že idem von, no v tom sa do vozňa vrútila skupina bossov z OR Košice a bol tam aj bývalý primátor Košíc, všetci mi začali podávať ruku, bol to šok pre mňa, no čo narobím tak som im podal aj ja ruku, potom som išiel von, lebo som robiť bočnú fotku, a vyhľadať miesto pre videjko.

 
Potom prišla výprava, jednotka sa rozbehla na návesť dve žlté, tak som si pomyslel na tie fľaše, že na cateringovom stole si poskáču, pretože za odchodovým návestidlom sú dva ostré oblúky, asi tie fľaše naháňali po zemi. Spokojný som odišiel domov, že som splnil svoj plán.

Galéria

Súvisiace odkazy