Otvorenie Expozície KPŽT – pamätníka železničnej dopravy v Trnave

2.10.2015 8:00 Ing. Marko Engler, PhD. Zdroj: KPŽT

Otvorenie Expozície KPŽT – pamätníka železničnej dopravy v Trnave

Klub priateľov železníc Trnavy a okolia (KPŽT) pripravuje na 15. októbra 2015 slávnostné otvorenie Expozície KPŽT – pamätníka železničnej dopravy v Trnave. Prestrihnutie pásky sa uskutoční spolu s krátkou prednáškou o vzniku expozície a za účasti sponzorov a spolupracovníkov, pričom vítaní sú aj všetci záujemcovia o dopravu nielen z Trnavy a okolia.

 

 

 



Expozícia KPŽT má za cieľ pripomínať bohatú históriu železničnej dopravy v Trnave a okolí, pričom okrem statických exponátov má ponúkať aj klubové a výstavné priestory pre KPŽT. Jej základ tvorí parný rušeň Orenstein und Koppel z roku 1908, klubový vozeň Daa-k a výstavný vozeň Gbqs, ktoré sú umiestnené na samostatnej (výstavnej) koľaji pri nástupišti 4 železničnej stanice v Trnave. Okolo nich sa postupne inštalujú rôzne iné trojrozmerné predmety, ktoré majú súvis so železničnou dopravou (návestidlá, závory...).

Slávnostné otvorenie Expozície KPŽT sa uskutoční vo štvrtok 15. októbra 2015 o 13.00 hod. pri nástupišti 4 železničnej stanice Trnava. Vítaní sú všetci záujemcovia nielen o železničnú dopravu, ale aj o ďalšie formy verejnej alebo inej ekologickej dopravy. Účasť je bezplatná a verejnosti prístupná.

Súvisiace odkazy