S „hurvínkem“ M 131.1454 na „Zdouneckou Beatlemanii“

17.4.2016 8:00 Stanislav Plachý

S „hurvínkem“ M 131.1454 na „Zdouneckou Beatlemanii“

První letošní dubnovou sobotu proběhla ve Zdounkách v kulturním domě akce „Zdounecká Beatlemania“. K této příležitosti byl, jak jsme vás dne 20. března 2016 informovali pozvánkou, zveřejněnou na tomto místě, vypraven zvláštní motorový vlak, který vyjel v odpoledních hodinách z Valašského Meziříčí přes Holešov do Kroměříže.

 

 

 

 


Svezení si nenechalo ujít zhruba třicet lidí. Po příjezdu do Kroměříže část cestujících využilo možnost navštívit železniční muzeum, které bylo speciálně k této jízdě mimořádně otevřeno.


Návštěvníci v muzeu Kroměřížské dráhy © Stanislav Plachý

V podvečer krátce před 18. hodinou vyjel hurvínek z Kroměříže směrem na Zborovice a Zdounky. Na dvouhodinový koncert plný nejznámějších hitů skupiny The Beatles v podání smíšeného pěveckého sboru Smetana, dechové hudby Hanačka a rockové kapely Roujours dorazilo z různých směrů zhruba 250 lidí.


Atmosféra koncertu ve zdouneckém kulturním domě © Stanislav Plachý

Po koncertu využila také část posluchačů noční spoj do Kroměříže. Této jízdě předcházela tzv. „noční projížďka do Zborovic na otočku“. Jízdu využili převážně zdounečtí občané jako příjemné zpestření po koncertě. Po příjezdu do Kroměříže byl pro všechny cestující zajištěn přestup na poslední vlaky Českých drah směrem na Osíčko a Staré Město u Uherského Hradiště.


M 131.1454 ve Zborovicích © Stanislav Plachý

Akce, která poněkud nevšedně spojila přípomínku stále živých písní legendárních liverpoolských Brouků ze 60. let minulého století s jízdou jakoby podobně „nesmrtelným“ a v našich končinách rovněž legendárním motorovým vozem o desítku let starším, byla nepochybně úspěšná. Její průběh dokumentuje připojená galerie snímků i průřezové video:


Zdounecká Beatlemanie 2016 - YouTube © Stanislav Plachý

Odkazy:

  1. Kroměřížská dráha
  2. Kroměřížská dráha na Facebooku
  3. Železniční trať Kroměříž–Zborovice – Wikipedie
  4. Trať  Kroměříž - Zborovice na Facebooku
  5. zdroje uvedené pod odkazy v textu

Úvodní snímek: M 131.1454 nedaleko nětčického přejezdu v úseku Zdounky – Zborovice © Lukáš Muller

Upravil a doplnil PhDr. Zbyněk Zlinský

Galéria

Súvisiace odkazy