Zubačkou na Anenskou sklářskou pouť a na Harrachovské pivní slavnosti

18.7.2016 8:00Zdroj: Železniční společnost Tanvald, o.p.s.

Zubačkou na Anenskou sklářskou pouť a na Harrachovské pivní slavnosti

V sobotu 23. července vypraví Železniční společnost Tanvald zvláštní vlaky po jediné české ozubnicové trati na Anenskou sklářskou pouť a na Harrachovské pivní slavnosti. Zvláštní vlaky mezi Tanvaldem, Kořenovem a Harrachovem bude tvořit historický motorový „singrovka“ M 240.056, barový vůz Balm Bistro, vozy Balm a unikátní ozubnicová lokomotiva „rakušanka“ T 426.0.

 

 

 

 

Jízdenky do zvláštních vlaků koupíte v den akce v předprodeji na nádraží v Tanvaldě nebo přímo ve zvláštních vlacích. Budete odbaveni historickými lepenkovými jízdenkami i průvodčími v historických uniformách. V barovém voze můžete kromě občerstvení zakoupit i upomínkové předměty ze Zubačky. Pivo a limonáda se roznášejí po celém vlaku.

Programy jednotlivých akcí naleznete na stránkách pořadatelů:

  1. Hotel Panský dům a Pyramida
  2. Annenská sklářská slavnost na Jizerce
  3. Sklárna a minipivovar Novosad & syn
  4. Harrachovské pivní slavnosti

Vedle železniční stanice Kořenov se můžete povozit vláčkem Důlní železnice. Od železniční stanice Kořenov můžete historickým autobusem vyrazit na výlet na Jizerku nebo do Příchovic. V Kořenově bude také otevřeno Muzeum ozubnicové dráhy, kde se seznámíte s historií naší ozubnicové dráhy nebo tu zakoupíte různé upomínkové předměty ze Zubačky. Pro veřejnost se znovu otevře Výtopna Kořenov, kde si můžete prohlédnout část sbírky historických vozidel Železniční společnosti Tanvald či fotografie z rekonstrukce této budovy. Bohaté občerstvení v Kořenově je samozřejmostí.

Základní informace včetně jízdních řádů a tarifních podmínek najdete na plakátě:

Další podrobnosti jsou k dispozici na našem webu.

Železniční společnost Tanvald se na vás těší v sobotu 23. července na Zubačce!

Súvisiace odkazy