Parným vlakom do praveku

1.6.2019 8:00 Zuzana Lehotská Zdroj: OZ Detská železnica Košice

Parným vlakom do praveku

V júni Detská železnica Košice a Železničná kompánia Slovenska pozývajú na mimoriadnu jazdu parným vlakom s foto-stopom po Hanušovských viaduktoch. Už 22. júna vyrazí súprava historických vozňov ťahaných parnou lokomotívou ventilovka z Košíc a Prešova do Hanušoviec nad Topľou, pričom najväčším lákadlom budú unikátne železničné viadukty, prehliadka múzea, kaštieľa, sakrálnych pamiatok i archeoskanzenu s ukážkami života v praveku.

„V rámci výletu zavedieme cestujúcich doslova až do doby starých Slovanov, kedy vlaky ešte nejazdili. Toto spojenie s prehliadkou jedinečného archeoparku však okrem zážitkovej jazdy umožní spoznať život ľudí z dávnej minulosti. Navyše, práve v tento deň si budú môcť návštevníci naživo vyskúšať skutočnú tavbu skla v peci z 9. storočia a prípadne vyrobiť si tak napodobeniny historických korálikov s pomocou skúsených sklárskych majstrov.“

„Ďalším lákadlom je prehliadka tunajšieho barokového kaštieľa ale aj stredovekého kostola s tajomnou symbolikou a sakrálnym podkladom,“ pozýva Tomáš Haviar zo Železničnej kompánie Slovenska. Jedinečný zážitok v jeden deň, na prahu leta, sa naozaj oplatí prežiť na vlastnej koži! Cestujúci z historického vlaku budú mať všetky prehliadky mimoriadne v cene cestovného lístka!

Viac informácií o jazde a predpredaji lístkov nájdete na www.detskazeleznica.sk.

Úvodná ilustračná snímka: „Ventilovka“ na viadukte © Marián Dujnič

Súvisiace trate