Historickým vlakom po myjavskej trati

18.8.2020 8:00Zdroj: KŽN Bratislava východ

Historickým vlakom po myjavskej trati

Zaujíma vás história a železnica? Ak áno, nepremeškajte jedinečnú ponuku na jazdu v 109-ročnom historickom drevenom vozni, ktorý bude ťahať motorový rušeň T 458.1079 z roku 1964, prezývaný „hektor“. Jazda sa uskutoční v sobotu 29.08.2020 na trati Nové Mesto nad Váhom - Vrbovce - Stará Turá - Nové Mesto nad Váhom.

Počas celého výletu vás bude sprevádzať vlaková čata v dobových rovnošatách. Akcia je zameraná na históriu železničnej trate Nové Mesto nad Váhom - Veselí nad Moravou. Nosným bodom programu bude okrem samotnej jazdy aj odborný výklad o histórii trate a jednotlivých stavbách na nej, ktoré vlak bude prechádzať. Cieľom jazdy je prehliadka Železničného múzea v Starej Turej, ktorá sa uskutoční na záver výletu.

Cena lístka: Dospelí: 16,- € Deti do 15 rokov a dôchodcovia: 12,- €

V cene lístka je okrem jazdy vlaku zahrnutá aj prehliadka Železničného múzea, magnetka, malý nápoj a sladká maškrta.

Pre historickú stavbu vozňa nie je možné prevážať bicykle, kočíky, vozíky a iné kompenzačné pomôcky. Na cestovné sa nevzťahujú žiadne zľavy, cestovné výhody alebo zamestnanecké preukazy. Žiadame cestujúcich aby dbali o svoju bezpečnosť a riadili sa pokynmi sprevádzajúceho personálu. Cestujúci sú pri jazde vlakom povinní dodržiavať ustanovenia prepravného poriadku pre dopravu osôb nostalgickými vlakmi ŽSR.

Informácie a predaj cestovných lístkov na www.kzn.sk

Súvisiace trate