Vitajte v novom roku!

1.1.2021 0:00 -zvm-

Vitajte v novom roku!

Vítať radostne nový rok nie je pre mňa, starého realistu (tak samých seba označujú tí, ktorých okolie nazýva pesimistami), zvykom. Urobím vzácnu výnimku. Jednak uplynulý rok bol taký zlý, že ten nový už môže byť len lepší, jednak ma o to poprosil šéfredaktor. Nemajte obavy, redakciu magazínu VLAKY.NET nezdecimoval zákerný vírus, tá je dostupnými, samozrejme výlučne spoločensky tolerovanými, prevažne inhalovanými drogami impregnovaná dostatočne.

Nič také sa nedeje, úloha mi pripadla preto, že VLAKY.NET je stále webom dvojjazyčným a československým (pomlčku nehľadajte). Vyhovel som rád, aj preto, že mám tento magazín ešte stále trochu rád.

Takže prajem nám všetkým - čitateľom, prezeračom, klikačom (príležitostným i tým notorickým), ale aj prispievateľom či dokonca tvorcom tohto magazínu všetko najlepšie do roku 2021. Fotičom slnko bez fotomrakov, písačom klávesnicu bez mikróbov a hlavne všetkým jasnú myseľ bez démonov. VLAKY.NET ma kedysi zaujal tým, že okrem témy zo svojho názvu mal aj niečo viac, trocha z noblesy spoločenského magazínu, nehovoriac o magazíne cestovateľskom. Bolo či nebolo, jedno viem iste - VLAKY.NET sa neobíde bez toho, čo volám „železničiarske jadro“. Lebo ani vlak, ani železničný web ďaleko nedôjde bez strojvodiča, výhybkára či traťováka. Práve to oceľové jadro, diskutérov i autorov od fachu prajem týmto stránkam najviac, keby sa k tomu ešte aj vrátili niektorí z tých, ktorí zo stránok odišli ... Nevstúpiš dvakrát do tej istej rieky, ale dobrá vôľa všetko zdolá ...


Čo bolo, to bolo. A môže byť zasa (3.5.2008. Slavošovce)
© PhDr. Zbyněk Zlinský

A samozrejme okrem zdravia, šťastia a spokojnej rodiny (ako ľahko sa to jedným dychom napíše, že? Keby sa tak ľahko aj splnilo ...) prajem všetkým úspešné zvládnutie toho malého zeleného netvorčeka (nemyslím Alzáka). Či už zmutoval niekde na Ďalekom Východe sám od seba, alebo unikol z nejakého výskumu outsorcovaného tam z Ďalekého Západu, dokázal za rok ovládnuť kontinenty, politiku a masmédiá, zmeniť život miliardám ľudí a pár miliónov oň dokonca pripraviť. K tomu aby neovládol to jediné, čo je naozaj naše - naše vlastné kritické myslenie – prispejem trochu nevážne. Pýta sa v r. 2021 jedna myš druhej: „Dáš sa očkovať novou vakcínou?“ Druhá myš na to:“ No čo si, veď ju ešte len testujú na ľuďoch“.

Ale hoďme v tejto chvíli starosti za hlavu, privítajme Nový rok s nádejou a ako vraví klasik spoza rieky Moravy: „Ať se nám daří vespolek!“


Keď autor prihrá, ilustrátor nezaváha ...

Ilustroval –zz-

Súvisiace odkazy