Modulárske stretnutie železničných modelárov SPŠ dopravná Trnava 2022 – pozvánka

31.5.2022 8:00 Ing. Marko Engler, PhD.

Modulárske stretnutie železničných modelárov SPŠ dopravná Trnava 2022 – pozvánka

Stredná priemyselná škola dopravná Trnava v spolupráci so spoločnosťou Bekaert organizuje v dňoch 17. až 19. júna 2022 akciu Modulárske stretnutie železničných modelárov SPŠ dopravná Trnava 2022. V uvedených dňoch bude v telocvični SPŠ dopravnej v Trnave inštalované veľké koľajisko veľkosti TT z modulov, ktoré zapožičia Klub modulovej železnice Žilina.

Akcia bude verejnosti prístupná v piatok 17. júna 2022 od 13. do 18. hodiny, v sobotu od 9. do 12. h a od 13. h do 18. h a v nedeľu od 9. do 12. h. Vstup bude možný cez vrátnicu SPŠ dopravnej zo Študentskej ulice. Vstupné sa neplatí.

Počas akcie bude prebiehať v piatok a v sobotu Deň otvorených dverí na SPŠ dopravnej v Trnave – verejnosti budú prístupné niektoré špeciálne učebne a laboratóriá, v ktorých bude zabezpečený aj odborný výklad o škole a jej študijných odboroch.

Upozorňujeme, že na Študentskej ulici platí zákaz parkovania. Preto je potrebné využiť parkovisko na železničnej stanici, záchytné parkovisko na Hospodárskej ulici alebo iné parkoviská v okolí. Odporúčame použiť verejnú dopravu (škola sa nachádza približne 10 minút chôdze zo železničnej a autobusovej stanice).

V piatok 17. júna bude na železničnej stanici Trnava (nástupište 4) v čase od 13. do 17. h sprístupnená aj expozícia Klubu priateľov železníc Trnavy a okolia.

Cieľom akcie je propagácia nedostatkových odborov, ktoré sú v súčasnosti mimoriadne potrebné v praxi pre chýbajúci záujem najmä mladej generácie o takéto odbory. Jedná sa najmä o pozície potrebné v elektrotechnike, doprave a v informačných technológiách.

Odkazy:

Ilustračné fotografie: Klub modulovej železnice Žilina

Súvisiace odkazy