Modulárske stretnutie železničných modelárov SPŠ dopravná Trnava 2023 – pozvánka

20.11.2023 20:00 Ing. Marko Engler, PhD.

Modulárske stretnutie železničných modelárov SPŠ dopravná Trnava 2023 – pozvánka

Po úspešnej akcii modulárskeho stretnutia v júni 2022 Stredná priemyselná škola dopravná Trnava v spolupráci so spoločnosťou Inoma comp, s. r. o., Liptovský Hrádok, organizuje v dňoch 8. až 10. decembra 2023 akciu Modulárske stretnutie železničných modelárov SPŠ dopravná Trnava 2023. V uvedených dňoch bude v telocvični SPŠ dopravnej v Trnave inštalované veľké koľajisko veľkosti TT z modulov, ktoré zapožičia Klub modulovej železnice Žilina. Oproti minuloročnej akcii je zmenený termín z júna na december.

Akcia bude verejnosti prístupná v piatok 8. decembra 2023 od 13. do 18. hodiny, v sobotu od 9. do 12. h a od 13. h do 18. h a v nedeľu od 9. do 12. h. Vstup bude možný cez vrátnicu SPŠ dopravnej zo Študentskej ulice. Vstupné sa neplatí. Prezentovať sa budú aj niektoré firmy a inštitúcie majúce súvis so železnicami, modelovou železnicou alebo školou. Prístupné budú aj koľajiská Krúžku železničných modelárov SPŠD Trnava.

Počas akcie bude prebiehať v piatok od 13. do 16. h Deň otvorených dverí na SPŠ dopravnej v Trnave – verejnosti budú prístupné niektoré špeciálne učebne a laboratóriá, v ktorých bude zabezpečený aj odborný výklad o škole a jej študijných odboroch.

Upozorňujeme, že na Študentskej ulici platí zákaz parkovania a v okolí školy (bočné ulice) je v pracovný deň spoplatnené parkovanie od 8. do 18. hodiny. Preto je potrebné využiť parkovisko na železničnej stanici, záchytné parkovisko na Hospodárskej ulici alebo iné parkoviská v okolí. Odporúčame použiť verejnú dopravu (škola sa nachádza približne 10 minút chôdze zo železničnej a autobusovej stanice).

Cieľom akcie je propagácia nedostatkových odborov, ktoré sú v súčasnosti mimoriadne potrebné v praxi pre chýbajúci záujem najmä mladej generácie o takéto odbory. Jedná sa najmä o pozície potrebné v elektrotechnike, doprave a v informačných technológiách.

Ilustračné fotografie: Modulárske stretnutie železničných modelárov SPŠ dopravná Trnava 2022 © SPŠD Trnava

Odkazy:

Súvisiace odkazy