Typ vlaku, který v Německu stále více vymírá: manipulák neboli předání vlaku („Übergabe“)

25.7.2023 8:00 Helmut Böhme

Typ vlaku, který v Německu stále více vymírá: manipulák neboli předání vlaku („Übergabe“)

18.7.2023 zveřejnila televize MDR video pracovníka podniku Kaolínský závod Caminau, na němž je samice losa, která asi přišla z Polska.

Na video se můžete podívat zde. Protože ve snímku jsou vidět i koleje, informoval jsem se na Wikipedii, kde to vlastně je a 19. 7. jsem vyrazil, abych zjistil stav vlečky. Nejprve vlakem Trilex do kraje Lužických Srbů, do Bautzenu (Budyšina). Dál jsem mohl pokračovat jenom Plusbusem linky 500, neboť trat’ do Hoyerswerdy (Wojerecy) je bohužel od 30. 5. 1999 zrušená a ve většině i snesená. Po příjezdu v 8:58 h do vesnice Wartha (Stróža) jsem rychle utíkal zpět na začátek obce, protože jsem předtím viděl z autobusu, že na vlečce kaolínského závodu stojí lokomotiva Gravita s manipulákem.


Zbytek tratě Bautzen – Hoyerswerda

Rychle jsem překročil kolej, abych měl pro natočení slunce v zádech, a už se dal manipulák do pohybu. Myslel jsem si, že to byl jediný záběr, co jsem mohl pořídit, protože další autobus by mi jel až za hodinou.


Manipulák odpočívá v lese

K mému překvapení ale za chvilku zastavil a vypnul motor. Aha. Chlapům bylo v parném dni horko, tak si vyhledali stinné místo v lese a vyčkali na čas odjezdu podle jízdního řádu.


Tajuplné schody

Tak jsem pokračoval po lesní cestě s tím, že manipulák ještě jednou vyfotím kdesi na cestě. Divil jsem se, na co asi jsou tyto schody.


Odbočka vlečky z bývalé hlavní tratě

Když jsem se ptal na německém fóru, bylo mi sděleno, když ještě byla v provozu hlavní trat’ Bautzen – Hoyerswerda, tak tady vylezl posunovač z lokomotivy a šel přehodit výhybky.


Soukromý přejezd jenom pro oprávněná vozidla

Paralelně k trati jsou lesní cesty, takže mi projíždějící vlak nemohl uniknout.


Rybník

Cesta vede po lesní romantické krajině, která tvoří biosférickou rezervaci s řadou rybníků. Ve 14.století byla dokonce v majetku českého krále Karla IV.


Před přejezdem v obci Koblenz

Blížíme se do obce Koblenz (Koblicy), rychlost je omezená na 20 km/h.


Zařízení pro zapnutí ŽZZ


Bývalá zastávka Koblenz

Ta zastávka existuje od 30. 5. 1965, i když vlaky tu projížděly už od 1. 9. 1961. Když se v roce 1999 avizovalo zastavení osobní dopravy, obce proti tomu protestovaly a natřely čekárnu extra růžovou barvou. Ale co naděláte, když ve vlacích taženou lokomotivou s jedním vozem necestovali skoro žádní cestující. Když se dneska podíváte na jízdní řád autobusů v obci, zjistíte, že tam v podstatě jedou jenom spoje v pracovních dnech z a do školy a když chcete do větších měst jako Bautzen anebo Hoyerswerda, musíte 2 km pěšky do zastávky Groß Särchen. Přece jenom ale jsou naděje, že se trat’ Bautzen – Hoyerswerda obnoví, a to financováním ze spolkových prostředků jako náhrada pro ukončení těžby hnědého uhlí.


Zrušená kolej do Weißkollmu

Šel jsem dál severním směrem, kde tu vlevo vedla trat’ pro přepravu uhlí do elektrárny Schwarze Pumpe


Změněná kilometráž

Možná si někdo všiml, že až dosud se kilometráž zvyšovala a najednou je nižší. Důvod je prostý, dnes existující trat’ byla odbočka začínající u výhybky s kilometrem 0,0.


Vyústění na hlavní trat’

U km 2,0 odbočka vyúsťuje do tratě Roßlau – Horka – Weglinec.


Manipulák na nádraží Knappenrode

Až po 11. hodině mě doháněl manipulák a vyčkal průjezd osobního vlaku dopravce ODEG.


Rodinný dům v obci Zeißig

Pokračoval jsem podél trati, kde jsem se ale nákladní dopravy oproti očekáváním skoro nedočkal. Aspoň jsem objevil dům asi bývalého horníka. MHD jsem se potom posunul na nádraží Hoyerswerda, kde ukrajinská rodina zoufala nad tím, že chtěla u automatu DB koupit jednotlivé jízdenky do Görlitzu a ten blbý automat jim chtěl prodat jenom měsíční anebo týdenní jízdenky. Ani mně se to nepodařilo, tak jsem volal zákaznickou linku, kde ale taky nemohli pomoct. Slíbili, že to pošlou dál jako poruchu a že cestující mohou koupit jízdenky ve vlaku bez přirážky. Možná to je i tím, že do Görlitzu jede jenom dopravce ODEG a DB není ochotná prodat  jízdenky konkurence.


Ruhland

Pokračoval jsem do stanice Ruhland, kde vpravo stojí vlak do Cottbusu, uprostřed vlak do Lipska, kterým jsem přijel, a vlevo vlak do Hoyerswerdy. Ten můj do Drážd’an přijel až o několik minut později.

Další fotky jsou na https://abload.de/gallery.php?key=fx7UJW6U a video na https://www.youtube.com/watch?v=BHtJ7Yaq3K8