Telgárt - Mlynky
V dohľadnej dobe sa chystám natočiť film o časti trate Margecany - Červená skala. Potreboval by som nejaké fotografie z úseku Telgárt - Mlynky. Zaujíma ma najmä historický materiál. Fotografie (aj čiernobiele), mapy, poprípade akékoľvek zaujímavosti, ktoré súvisia s výstavbou a prevádzkou trate. Pokiaľ sa chceš zúčastniť a pomôcť, tak všetko uvítam na adrese: Pio@vlaky.net
Neviem, ci myslime to iste, ale akasi kombinacia uzkej a lanovky bola v priestore medzi Dobsinou a Mlynkami . Ani jeden koniec vsak nebol napojeny na streku 1435 mm (ani inu).
Garin
Dakujem za prispevok. Potesil si ma najma tym, ze po trase chodia viacmenej jednotne súpravy. Pri nakrucaní to má svoj význam, urýchli to prácu. Dúfam, ze teraz cez víkend sa podarí co - to "Zalozit". No kukám von oknom a vobec sa mi nepaci pocasie. Hadam sa to umúdri, lebo termín drzí. Prinajhorsiom budem kukat zo stanu do dazda.....
Addams
Pocitam, ze by som finalne spracovaval material do filmu tak koncom augusta. Tie Mlynky zas nie sú az také dolezité, aby si kvoli tomu robil doma velky gruntik. Mimochodom nieco o byvalej lanovke, cez sedlo Certova hlava nevies? Uz roky sa mi okrem pribliznej trasy takmer nic nepodarilo zistit.
dnes po polnoci som sa vrátil z predĺženého víkendu na oboch stranách Slovenského raja. Veľkú časť času som strávil fotením medzi stanicami Telgárt - Hnilec. Pripojím pár zaujímavostí a info:
Na trati z Margecian cez kopec (t.j. cez Besník) na Červenú Skalu jazdia v súčasnosti na MOs výlučne rekonštruované motorové vozne radu 812. Zaznamenal som čísla: 812.021-025, 042, 043, 046. Na niektorých spojoch jazdia s prívesnými vozňami 011 (v mandarínkovom prevedení).
Pedpokladané nasadenie HDV na vlakoch 811/810 Horehronec:
754.010: 9.7., 11.7., 13.7. 2005
754.054 (s lomeným žltým šípom): 8.7., 10.7., 12.7. 2005
Manipulačné vlaky jazdia v súčasnosti len medzi stanicami Červená Skala - Telgárt (HDV 751, 753) a Margecany - Nálepkovo (731), len výnimočne na základe požiadavky po stanicu Mlynky (aj to len v pracovné dni).
Spestrením dosť jednotvárneho nasadenia vozidiel na trati bola nedeľná jazd vrútockého Sergeja s dvoma štvorosými nostalgickými vozňami MÁV Nosztalgia z Margecian na Červenú Skalu a späť.
Zelena
Normalne si ma rozcitlivel. Z tej pamatnej akcie som nasiel este zopar fotografii. Slovenske Rudohorie, Muran, Slov. Raj, Nizke Tatry su miesta kam sa vraciam cely zivot. Nech mi je odpustene, ale zeleznica vedie dole v údolí, len ju nevidiet.