Telgárt - Mlynky
V dohľadnej dobe sa chystám natočiť film o časti trate Margecany - Červená skala. Potreboval by som nejaké fotografie z úseku Telgárt - Mlynky. Zaujíma ma najmä historický materiál. Fotografie (aj čiernobiele), mapy, poprípade akékoľvek zaujímavosti, ktoré súvisia s výstavbou a prevádzkou trate. Pokiaľ sa chceš zúčastniť a pomôcť, tak všetko uvítam na adrese: Pio@vlaky.net
1 mapa uykej na Mlynkach by tam mala byt (druha asi nie). Pozriem sa na to cca o 2 hodiny. Ak tam nebude tak ju mam na HDD doma - poslem zajtra. Tie ostatne su len papierove, ale v tom chaose, co mam teraz doma to bude problem nieco najst. Napis datum, dokedy to chces.
Ano, máš pravdu, bolo to pod Královou hoľou. Chodím tam stále rád. Nemusím už spať pod stanom. Túto zimu som tam prežil pekných pár chvíľ v domčeku pri vchode do tunela. Zavalilo za noc cestu. Tak brigada bola, ale póčo bolo super. Tak pridám aj nejaké železničiarske:
V tých časoch sme boli partia "Tvrďasov" združených v klube Levíčatá a chodili sme na víkendy celý rok bez ohľadu na počasie. Lyžovačka pod stanom trebárz v Spálenej nebola nič mimoriadne. Časom sa organizmus otuží a potom sa to už dá.
Ako študent SPŠDopravnej som prežil po stávke s riaditeľom školy jeden lyžiarsky zájazd na Mlynkách komplet pod stanom. Privyrábal som si vtedy ako inštrutor lyžovania.
Potreboval by som akékoľvek staré (čiernobiele fotografie) na kvalite ani tak nezáleží. Premňa majú onakvejšiu hodnotu. Stačia skeny, poprípade fotky, ktoré vrátim. Aj obyčajné infošky by stačili.
Chcelo by to detail vchodu do "Slučky", prechod viaduktom ponad "Slucku" a "Chramossky viadukt", no to by musel byt uz tretí kameraman.
Využijem túto diskusiu a pridám zaujímavosť z prevádzky, z ktorej sú však iba útržkovité informácie. Údajne v zime 1969/70 pod stanicou Vernár lavína zasypala rýchlik, ťahaný rušňom 475.1127. Túto nevšednú udalosť spomína jednak časopis Dráha, ale aj Ž-Semafor,a nie som si istý, či aj nikede inde som nevidel zmienku o tomto. Podrobnejšie správy by sa veri zišli ako soľ...
http://www.rail.sk/skrail/mapy/mapa472a.gif predsa funguje.
Po tej druhej sa zajtra pozriem doma.